Нашите кухни - 69

• 121 079
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас, София
Имам друг въпрос,  Praynig предстои ми избор на дръжки. Кухнята е бял гланц.  Проблемът е, че имам шкафове 80см (които се отварят нагоре ), 60см и по-малки. Както и тесни чекмеджета. Харесала съм този тип - http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/lansa-12935/20138761/
А в икеа ми препоръчаха този тип http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/blankett-9228/10222232/
По-добре ли изглежда с тях?
Има ли някакво правило как се избира дръжка спрямо ширината на шкафа?
Благодаря ви много предварително!  Ако може и Madeleine да се включи  bouquet

Тези, които са ти препоръчали в Икеа ми допадат на мен повече, но това е въпрос на лични предпочитания. Потърси в гугъл ikea lansa и ikea blankett. Има ги показани върху шкафове, гардероби. Може би ще добиеш по-добра представа как изглеждат. На твое място бих ги и тествала в магазина, ако ги имат. Lansa вероятно ще са по-удобни за работа, но отново е до предпочитания.

# 511
  • София
Elyah, благодаря! 1см ще е разстоянието между гърба на кухнята и стената (заради вдигането на контактите зад гърба от майстора).

Имам друг въпрос,  Praynig предстои ми избор на дръжки. Кухнята е бял гланц.  Проблемът е, че имам шкафове 80см (които се отварят нагоре ), 60см и по-малки. Както и тесни чекмеджета. Харесала съм този тип - http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/lansa-12935/20138761/
А в икеа ми препоръчаха този тип http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/blankett-9228/10222232/
По-добре ли изглежда с тях?
Има ли някакво правило как се избира дръжка спрямо ширината на шкафа?
Благодаря ви много предварително!  Ако може и Madeleine да се включи  bouquet

Пак не си представям как така ще има разстояние между гърба и стената. Става въпрос за гърба над плота и под горните шкафове, нали? По принцип контактите са вкопани в стената и на гърба се прави дупка и отгоре се монтира декоративната част на контакта. Слагай двойни контакти, ако ти е голяма кухнята сложи на различни места двойки. По -добре да има повече и да не се ползват, отколкото да не ти достигат. Тостери, пасатори, хлебопекарни, зарядни, винаги има какво да се включи.
За дръжките - правилно са те посъветвали - отиди на място и тествай. Има дръжки, при които като си пъхнеш пръстите и дръпнеш/вдигнеш вратичката става неудобно и ти се изкривяват пръстите. За съдомиялна или друг тежък шкаф не са удобни деликатни дръжки, а нещо по- масивно. Мъжете са с по-големи ръце - дали и на тях ще им е удобно ...
Общо взето първо гледай дали ти е удобна, пък после дали е красива.

# 512
Това от къде да го купя?

# 513
  • София
Икейските дръжки ги има монтирани на много от мебелите им. Разхождаш се и оглеждаш и си решаваш какво ти харесва. Напоследък наблюдавам тенденция за дълги и центрирани дръжки, което ми харесва.

# 514
  • Бургас
Благодаря!
Т.е. тези blankett са по-неудобни нали?Особено за горни шкафове , които се вдигат.
Аз искам да ми е удобно, и да не оставя много пръсти Simple Smile

# 515
  • София
Elyah, благодаря! 1см ще е разстоянието между гърба на кухнята и стената (заради вдигането на контактите зад гърба от майстора).

Не можах да го разбера това вдигане зад гърба.

# 516
  • Бургас
Така ми го обясни майстора, това разбрах и затова пиша тук. Дали е добър този вариант..Дано се включи shadowman Simple Smile

# 517
  • Пловдив
в сегашната ми кухня контактите ми никога не ми стигат, затова в новата имам общо 22  hahaha ...е, заедно с тези в трапезарията, но там са 8 само Simple Smile
11 от контактите са разположени на гърба на плота по тройки (на едното място е ключ за осветлението на плота). В двата края и на две места по-средата Mr. Green
Три има монтирани под плота - отново в двата края по един и един в средата.
Май трябваше да ги накарам жълти да сложат на гърба, за да изпъкват, но никога не е късно за промяна  Whistling

# 518
  • Пловдив

Само предположение: може би няма да вкопае кабелите в стената, а просто ще ги остави между нея и гърба на плота newsm78

# 519
Мъниче, и аз си го представям така, но не ми се вижда редно. Гърбът трябва да е плътно прилепнал към стената. Този майстор май не го бива много  Rolling Eyes

# 520
ето едно лесно за работа любителско сайтче с нелош каталог и прилична визуализация.

https://prodboard.com/planner/

и моят работен проект (естествено има ограничения и не всяка идея може да се визуализира)
Скрит текст:

# 521
  • Бургас

Само предположение: може би няма да вкопае кабелите в стената, а просто ще ги остави между нея и гърба на плота newsm78
Да, точно това ще е, сега говорих с него. Но гърба пак щял да е до стената, не на сред нищото?

# 522
  • София
Madeleine, връщам се от Ринг Мол и ако правилно към запомнила, че ще си купувате диван Feydom - сега имат реклама, че ако композираш сам дивана си има % отстъпка.

# 523
  • Раковски

Да, точно това ще е, сега говорих с него. Но гърба пак щял да е до стената, не на сред нищото?

Ако все пак го измести гърба напред да измести и плота, че да не се намалява мястото за мивката и котлоните, че пред тях и зад тях понякога мястото е малко.

# 524
Добре, а какъв е проблема просто да издълбае 1см канал за кабела?

Общи условия

Активация на акаунт