Нашите кухни - 69

• 121 089
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте,

Имам въпрос относно разположението на мивка с отцедник над вградена миялна. Кухнята ми е малка и ако искам мивката да е с отцедник (което предпочитам) той трябва да е над вградената миялна. От фирмата ми казаха, че не било препоръчително ( не разбрах защо - дали щото може да прокапе нещо над електроуреда, или ....). Вчера бях в Комо и мернах поне 3 кухни, чиито отцедници бяха над миялната.

Моля да споделите опит как е при вас. Мерси предварително.

ПС Винаги ли се изрязва  дупка и за отцедника? Има ли опция той да е върху плота без да се реже дупка, така няма опасност за уреда отдолу?

Сигурно задавам глупави въпроси Simple Smile Но през годините стигнах до извода че човек трябва и сам да е подготвен за нещата, не само да разчита на "специалистите".

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 11:15 от Elyah

# 496
  • Варна
Моята мивка е тази , има малък отцедник и той е над миялната машина. Никой не ми е споменал за евентуални проблеми а и не очаквам такива.

# 497
Elyah, няма такова нещо. Плотът се изрязва само за коритото. Отцедникът на мивката си е върху плътната не рязана част. Ако майсторите ти не го знаят това ги сменяй, явно не са майстори.

# 498
Моят настоящ отцедник е върху съдомиялната. Няма никакъв проблем.  Peace

# 499
  • Русе
Elyah, няма такова нещо. Плотът се изрязва само за коритото. Отцедникът на мивката си е върху плътната не рязана част. Ако майсторите ти не го знаят това ги сменяй, явно не са майстори.

Не винаги. Аз съм със същата мивка като на Flash. Забележи как отцедника е по-нисък от ръба на мивката и дупката е изцяло. Само целия външен ръб ляга върху плота. За други модели не знам, но със сигурност има много отцедници върху миялни.

# 500
  • Бургас
Здравейте,
Контактите ни са много ниско долу и майсторът за кухнята предлага да ги "вдигне " зад гърба. Като ще се скъси с около 1 см мястото до стената.
Така ли е по-добре? Или майстор да пробива и да си има и горе контакти Simple Smile
Благодаря

# 501
  • София

Не винаги. Аз съм със същата мивка като на Flash. Забележи как отцедника е по-нисък от ръба на мивката и дупката е изцяло. Само целия външен ръб ляга върху плота. За други модели не знам, но със сигурност има много отцедници върху миялни.

Благодаря за уточненията. Сега остава да убедя и съпружето, че като му казаха специалистите че не може и той край Simple Smile

Beauty, хубаво е да има контакти и под плота - за фурната, за миялната, за котлоните. Като цяло е хубаво да има много контакти и навсякъде - тъй че да останат и долу и горе. Това за разстоянието не го разбирам.

# 502
Малко петъчно! Simple Smile За какво служи този контакт толкова високо, под горните шкафове?
Скрит текст:

# 503
  • Варна
 Simple Smile За пасатора например. За да не се мота кабел около и върху котлони и съдове. Peace
За друго не знам Laughing

И за абсорбатор ако решат да сложат.

# 504
  • Бургас
Elyah, благодаря! 1см ще е разстоянието между гърба на кухнята и стената (заради вдигането на контактите зад гърба от майстора).

Имам друг въпрос,  Praynig предстои ми избор на дръжки. Кухнята е бял гланц.  Проблемът е, че имам шкафове 80см (които се отварят нагоре ), 60см и по-малки. Както и тесни чекмеджета. Харесала съм този тип - http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/lansa-12935/20138761/
А в икеа ми препоръчаха този тип http://m.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/blankett-9228/10222232/
По-добре ли изглежда с тях?
Има ли някакво правило как се избира дръжка спрямо ширината на шкафа?
Благодаря ви много предварително!  Ако може и Madeleine да се включи  bouquet

# 505
Докато сме на тема контакти - къде е най-удобно и красиво да са?

ММ иска да са скрити от долната страна на горните шкафове, за да не се виждат/трябва двойно дъно в този случай/. На мен така ми се струва, че ще е неудобно.
Аз си мисля да са ъглови - в горния ъгъл между гърба на кугнята и горните шкафове.
При вас как е?

# 506
  • Варна
Аз исках вградени в горните шкафове но не можаха да ги направят. Направиха ги ъглови - удобни са ми, но монтажа е много труден, неудобен и ако се вгледаш - нескопосан/според мен/. Вече не ме дразни ... то май само мен ме дразнеше в началото.
Иначе за удобство - удобни са ми.

# 507
На мен контактите не ми пречат и не ми стоят грозно. То има и много хубави контакти, които се вписват чудесно на всякакъв фон. При мен са горе-долу по средата на гърба и ми е много удобно.

# 508
Контактите никога не стигат аз имам два на моята кухня, тя е Г-образна, и сега ме е яз, че не съм сложила 4 контакта. Така, че мислете.

# 509
Контактите никога не стигат аз имам два на моята кухня, тя е Г-образна, и сега ме е яз, че не съм сложила 4 контакта. Така, че мислете.

Замени ги с двойни - монтират се в единична конзола като нормалните, но са с две гнезда.

Общи условия

Активация на акаунт