Нашите кухни - 69

• 121 094
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Не съм убедена сивото и дървесното колко ще си подхождат и дали няма да е много мрачно; ще го мисля още.

О, ама как няма да си подхождат, напротив! Обаче зависи какво точно е сивото и в какви цветове са нюансите на дървото. Имаш ли снимка на гранитогреса?

# 481
Благодаря за отговора, Madeleine!  bouquet
И аз имам някакви такива очаквания от лакобела - да направи по-интересна кухнята.
Дръжки смятам да има, за да не се оставят пръсти по вратичките.
Долният ред шкафчета ще е от мдф мат, друг по-тъмен нюанс на сивото и плот с дървесна шарка, подхождащ на гранитигреса на пода.
Не съм убедена сивото и дървесното колко ще си подхождат и дали няма да е много мрачно; ще го мисля още.
Ето ти малко идеи но без AL профили
http://www.lago.it/en/design/36e8-kitchen

# 482
  • Бургас, София
Здравейте. В процес на избистряне на детайли по кухнята съм и моля за съвет или идеи. В чуденка съм къде да поставя кърпата за ръце. Кухнята е Г-образна без дръжки и мисля, че закачалчица за вратата от тези подвижните ще се сложи доста трудно.. Фурната е в колона, далеч от котлоните и сравнително далеч от мивката. Ще се слагат плот и гръб от технически камък и не съм особен почитател на закачалки по гърба. В кухнята на майка ми е така и от дете не ми допада, макар да е удобно. При търсене на снимки в интернет е много трудно, основно излизат току що сложени кухни и липсват ежедневните елементи или дизайнерски кухни, в които не е наблегнато на това.
Някой има ли идея как да си разреша тази тежка дилема  Crazy

# 483
Хм, и аз сега се замислям за кърпите, тъй-като също не искам да се дупчи гърбът. Върху гръб технически камък би могла да закачиш закачалка на вакуум, но трябва да е някоя читава, иначе доста падат. Друг вариант е вместо кърпи да се ползва хартиена ролка. Аз напоследък така действам, защото кърпите в кухнята лесно подгизват и се скапват постоянно, трябва всеки ден да я сменям.

# 484
Ако не държите закачалките да са на гърба има и друг вариант. Аз го ползвам почти 2 години вече. Поръчах си такъв тип закачалка от Алито и съм много доволна. Хем кърпата ми е на удобна височина, хем не разпробивам нищо. Ето :

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 13:06 от ant

# 485
  • Sofia
Знам, че е обсъждано безброй пъти, но не ми беше на дневен ред и съответно съм чела по диагонала  Embarassed
Правя една морска кухничка и ми трябва мивка - инокс. Освен Fagor, Тека и Blanko има ли други марки, които заслужават внимание? Като цена ми се иска да е до 500 лв., не ми се дават повече.

И още нещо, от абсорбаторите/аспираторите Elica имате ли впечатления?

# 486
  • Раковски
Фагор нема, има Франки, може да видите мивките на лексгруп и алпаката на санитек, апел също са хубави мивки, ся пирамис са пуснали нова мивка за 300 пари (alea plus).

# 487

О, ама как няма да си подхождат, напротив! Обаче зависи какво точно е сивото и в какви цветове са нюансите на дървото. Имаш ли снимка на гранитогреса?
Имам някакви снимки от телефона, на които изглежда малко по-светло, отколкото е в действителност; има и тъмни и светли нюанси на гранитогреса, не е само тъмно или само светло:  Сн1   Сн2
Лакобела на горните шкафове ще е светъл сребрист, в средата дървсен цвят плот, а мдф-а на долните шкафове ще е по-тъмно сив мат. Най-отгоре до тавана може да се сложи тъмен борд като контур. На картинка и проект ми харесва, ще видим.
Приемам идеи, забележки и коментари.  Hug

# 488
tsvetunka, аз държа една подходяща по цвят кърпа на дръжката на долния шкаф при умивалника. Виждала съм други домакини да ги поставят на вратата на фурната. По-често ползвам хартия за ръце - големите рула домакинска хартия.
Честито на собственичките на нови бели кухни! Пропуснала съм дискретното им представяне, но очевидно са красиви, съдейки по коментарите Пожелавам много радост и щастливи мигове при използването им!

Дидиб, още един глас за чинии в чекмедже - невероятно удобно е.
Имам чекмеджета 1 метър на 80 за тежки неща - механизмите им са на Hettich. За сега собре се държат. .

# 489
  • Русе
...
Дидиб, още един глас за чинии в чекмедже - невероятно удобно е.
Имам чекмеджета 1 метър на 80 за тежки неща - механизмите им са на Hettich. За сега собре се държат. .

Благодаря, много полезна за мен информация.
Разгледах им цените в сайта и ми изглеждат добри, въпреки че не съм ги сравнявала с други марки. То аз едва ли и ще мога- като гледам какво разнообразие има от видове водачи за чекмеджета само на тази марка  ooooh!, направо свят ми се зави. Дамо мебелистите да разбират повече от мен  Joy

# 490
Аз не ги избирах просто мебелистите ни, разбирайки каква трудова задача ще имат тези чекмеджета ги избраха.

# 491
  • Countryside
Хм, и аз сега се замислям за кърпите, тъй-като също не искам да се дупчи гърбът. Върху гръб технически камък би могла да закачиш закачалка на вакуум, но трябва да е някоя читава, иначе доста падат. Друг вариант е вместо кърпи да се ползва хартиена ролка. Аз напоследък така действам, защото кърпите в кухнята лесно подгизват и се скапват постоянно, трябва всеки ден да я сменям.
Има закачалки за кърпи, които се лепят. Аз имам на Венко, ето ги, ползвам вече почти 7г и нямат отлепяне:
https://www.home-bulgaria.com/product-page/метална-закачалка-за-кърпи-средна-2-бр

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 08:25 от Сиренце

# 492
.. още един глас за чинии в чекмедже - невероятно удобно е.
Имам чекмеджета 1 метър на 80 за тежки неща - механизмите им са на Hettich. За сега собре се държат. 
При отваряне и затваряне не се ли местят и удрят една в друга купинките чинии или слагате някакви допълнителни поставки-разделители?

# 493
Постилаш отдолу нещо меко и гумено/силиконово и не мърдат. Има разични варианти.

# 494
В Джъмбо и Икеа се продават такива посложки и си ги режеш според размера на дъното на шкафа/ чекмеджето.

Общи условия

Активация на акаунт