Нашите кухни - 69

• 121 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз не го разбрах това с хигиената newsm78? Като пипаш чиниите, дори и да махаш малките за да извадиш големите, нали така или иначе пипаш с чисти ръце? За прашенето - не виджам как една върху друга биха се прашили повече, отколкото ако се една до друга през 1 см.?

# 466
Simple Smile
Май не трябваше да го пиша. Чиниите са чисти, и това, че са една в друга не е проблем, но не знам, на мен ми се струва, че по се прашат. А може и при майка ми да е така само.
За удобството ... за да се съберат толкова много в едно чекмедже, се слагат обикновено отдолу големи, в тях по-малки... И за да извадиш от големите трябва да изкараш малките и т.н. Пипаш, прехвърляш, пак казвам, на мен не ми е удобно. И рекох да го напиша:-)))
п.п. не си съсипвай шкафа  Peace

Даже и да пада някакъв прах (не съм забелязала), той ще е само върху най-горната чиния, а долните ще са абсолютно защитени, докато при наредените на ребро прах може да падне върху долния ръб на всяка.
Наистина си права за начина на подреждане, но най-големите чинии ползвам изключително рядко, затова те за отдолу, а върху тях са средните. Дълбоките пък са отстрани, малките са си сами на купчина. Така чиниите, които ползвам редовно (дълбоки за супа и средни за повечето ястия) са ми съвсем удобни. А когато ми трябват най-големите просто махам целия куп средни вземам си големите и връщам купа средни. Дефакто пипам от долната страна най-долната чиния и това е.
Явно си е въпрос на навик, но аз не виждам нехигиеничност. Затова пък степента на утилизация на шкафа е несравнима.

# 467
Аз съхранявам чиниите и купите в чекмедже.Така ми е много удобно,като ги вадя от миялната не се налага да се изправям постоянно  Peace .Там са много лесно достъпни за детето,така може и сам да се обслужи,без да се катери на високо.
Скрит текст:

# 468
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз съхранявам чиниите си (както и купите,и тендежерите,и тавите) в чекмедже.Страшно удобно е Peace Важното е преди да се изработи шкафа,майстора да е наясно,че там ще стоят по-тежки неща,за да избере такъв механизъм,който да е издръжлив.

В старата ми кухня ми беше адски неудобно точно изваждането на съдовете от съдомиалната и после  нареждането им в един шкаф с обикновени панти,загубила съм много свободно време нареждайки ги Crazy А сега става толкова лесно и с минимални усилия Flutter Чекмеджетата ми за чинии и тендежери  са дълги по 90 см и побират всички видове чинии (големи,малки,средни) без да се налага да вдигам едните,за да извадя другите Peace

Скрит текст:

# 469
  • София
Скрит текст:
И аз съхранявам чиниите си (както и купите,и тендежерите,и тавите) в чекмедже.Страшно удобно е Peace Важното е преди да се изработи шкафа,майстора да е наясно,че там ще стоят по-тежки неща,за да избере такъв механизъм,който да е издръжлив.

В старата ми кухня ми беше адски неудобно точно изваждането на съдовете от съдомиалната и после  нареждането им в един шкаф с обикновени панти,загубила съм много свободно време нареждайки ги Crazy А сега става толкова лесно и с минимални усилия Flutter
Чекмеджетата ми за чинии и тендежери  са дълги по 90 см и побират всички видове чинии (големи,малки,средни)
Скрит текст:
без да се налага да вдигам едните,за да извадя другите Peace

Скрит текст:

Би ли споделила на коя марка са механизмите за 90 см-те чекмеджета?

# 470
  • Русе
Благодаря на всички за мненията и за снимките на шкафовете за чинии, срахотни сте  Hug

Нарисувах си мечтаната кухня, има още за дообмисляне ...
Скрит текст:
Да знаете, че ще бъде в зелено и сиво и не търпя забележки отнсно цветовете !  Mr. Green
Масата ще е огромна /или ще бъдат 2 с размер 120/80/, като половината ще се ползва и като плот до печката.
Плота ще се боря да е сив /стандартен цвят/ гранит, мивката е закупена, цвета е "бетон":
https://www.amazon.de/gp/product/B00IF03Q5S/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
Обмислям двете маси да са по поръчка от същия гранит като плота, като си закупя основи за маса от Икеа, но още се колебая... Малко тежички ще станат, но пък къде ли ще ги местя?
Чудя се и за гърба на кухнята, няма да е от гранит и той, по- скоро- сив.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 20:04 от didib

# 471
Не ми беше хрумвало, че може чиниите да се държат в чекмедже. Моите стоят в горните шкафове.
И аз съм фенка на сивото.
Чудя се дали ще си подхожда сива кухня с дървесен цвят плот? Как мислите?

# 472
  • Русе
Според мен- ще си подхождат, но зависи от тоналностите- избираш единия цвят и тръгваш с парченце от него по магазините за останалото  Simple Smile

# 473
  • Пловдив
Ох, не знам колко време мина вече, но съм почти на финала Heart Eyes Гранитогрес, боядисване,шкафове, плот, мивка - всичко си е по местата.
В крайна сметка надделях и кухнята е в жълто и зелено, тук там - и сиво Heart Eyes Жълти стени и корпус,
зелени вратички, гръб (фаянс) и контакти/ключове, сиви плот, дръжки и електроуреди. Гранитогресът също бледосив, дървесна шарка.
Остава да си избера някакъв камък за подпрозоречната - нищо не им разбирам - май за риолит говориха newsm78 ...от мен се иска, да си избера нюанса, но още не сами донесли мостра.
Осветлението също още не го съм решила - ще има нещо на тавана + лед лента под подпрозоречния перваз (така ли се води Whistling)
И чешмата трябва да се монтира и ще покажа  Heart Eyes Стана точно, както си я представях  Heart Eyes

# 474
  • в света на неограничените измерения
 sweet_maniche, звучи много интересно.

Чакам снимки.  Grinning

# 475
didib, благодаря!  bouquet

Моля ви, кажете ми какво мислите за горни шкафове от лакобел.
Някой от вас има ли такива?

# 476
  • София
didib, благодаря!  bouquet

Моля ви, кажете ми какво мислите за горни шкафове от лакобел.
Някой от вас има ли такива?

Предполагам - само вратичките да са от лакобел? Хубав е, отразява светлина, както ще отразява и всичко, което ще е срещу него. Това може и да дразни, като се замисля...
На моята кухня гърба е от лакобел, много се цапа и за да е в идеално състояние сигурно трябва да се чисти всеки ден, което не правя, разбира се.
Ти за какво точно питаш?

# 477
Vayana, мерси за коментара.  bouquet
Ами чудя се дали ще е красиво, дали ще е функционално и дали ще има някакви недостатъци, за които не се сещам.
За горния ред шкафове става въпрос, за стъкло с алуминиева рамка отвътре. Предполагам, че нещо такова ще стои:
Снимка1
Снимка2
Снимка3

И най-вече се чудя дали да са от стъкло или да се върна на мдф плоскости.

# 478
На мен страшно ми харесва лакобела, направо грее кухнята!  Heart Eyes Горни шкафчета според мен ще се цапат много по-малко от един гръб от лакобел, все пак там пръска вода, сокове от продукти, манджа и т.н., нормално е да иска ежедневно бърсане и то неведнъж. Но дръжките на горните шкафчета, ако се ползват по предназначение, ще ги пазят от отпечатъци от пръсти и т.н., и ще бъде много красиво! И ще си иска поддръжка колкото един гланц - забърсване на прах и нищо повече. А долните шкафчета от какво? Rolling Eyes

# 479
Благодаря за отговора, Madeleine!  bouquet
И аз имам някакви такива очаквания от лакобела - да направи по-интересна кухнята.
Дръжки смятам да има, за да не се оставят пръсти по вратичките.
Долният ред шкафчета ще е от мдф мат, друг по-тъмен нюанс на сивото и плот с дървесна шарка, подхождащ на гранитигреса на пода.
Не съм убедена сивото и дървесното колко ще си подхождат и дали няма да е много мрачно; ще го мисля още.

Общи условия

Активация на акаунт