Нашите кухни - 69

• 121 116
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз засега съм с малък отцедник- там си държа мокрите гъбичка за миене и една за забърсване на плота. Никак не ми е подредено, но така ми е най-лесно.
За новата кухня мивката ми е без отцедник, дори е за монтаж под плот и се замислих къде ще им намеря място на тези  newsm78
В шкаф не ми се иска да слагам мокри неща, защото все пак ще има водни изпарения. Пък и вечер ги ползвам по хиляда пъти, докато правя салатки и т.н.- постоянно подсушавам  ooooh!
Май съм виждала по китайските сайтове разни поставки за гъбички, които се закачват на ръба на мивката- не знам дали са удачни...
Ето някакви примерни:
Скрит текст:
Аз пък си лепнах едно от Юск и ми върши много добра работа, най-вече защото е прозрачно, голямо и побира всички гъбки, а не се натрапва: https://jysk.bg/banya/aksesoari-za-banya/sapunerka-sylta-11x19x12-sm. Но преди него купих още няколко, които не бяха удачни.

# 451
Здравейте!Нужна ми е помощта ви Embarassed.Започвам ремонт на кухня,но незнам откъде.Първо се поръчва кухненското ли и след това се прави ел. и вик инсталации или първо се прави всичко до шпакловка и накрая се взимат размери за кухненско...?

# 452
Направи си проект на кухнята първо (шкафовете). От там ще видите къде да е водата и тоците за уредите (абсорбатор, котлони, фурна,хладилник , миалнимиалникъде ии т.н.); къде ще ти е работния плот, какви уреди ще ползваш и къде ще ги включваш в контакта спрямо мивка, котлони и т.н.
Като ти е готов го даваш на майсторите да творят ВиК и ел. Те като свършат и кухнята ще ти е готова и ще я монтират на чисто.

# 453
# 454
И аз на вълна мивки.Първо реших вградена на шок,заради техническия камък и след цената,която ми обявиха за плота се отказах и сега дизайнерката на кухнята ми каза,че трябва да избера друга мивка.В магазина ми предложиха промоцията на шок с мивка и батерия,но пак стои въпроса с отцедник или без.Има с голям,който ми е прекален,има и с по малък.Мислех без отцедник и да си взема една скаричка отцедник,но сега като се замислям никога не съм била без и може да ми е терсене.Та явно всеки както си е свикнал.

# 455
  • Раковски
Като сте с камък защо ви е мивка с отцедник, предполагам ви е предложена мивка под плот което според мен е по-доброто решение и мивки има.

# 456
  • Русе
Благодаря, bb6 !

Аз продължавам да си правя собствени непрофесионални планове за кухнята.
Установих, какво желая да избегна на всяка цена от старата кухня, правена преди 5 г. "дистанционно", защото нямах възможност да контролирам изкъсо процеса по проектиране и реализация  Wink
Сега съм запретнала ръкави и смятам да изпипам всеки детайл без да бързам.
Ето какво няма да имам в новата кухня:
Скрит текст:
искам шкафа за ежедневни чинии да ми е много удобен- чудя се кой от всички тези варианти е най-удачен:
https://www.google.bg/search?q=%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B8+%D … c=fhF77oyBQ8TLuM:
В сегашната ми кухня Много ме притеснява, че вратичката на шкафа за чинии е точно до миялната и се отваря към нея- за да прибирам чиниите правя доста заобикалящи движения.
Ще ми се и като ги прибирам да не се чува досадното "тракане на чинии", защото често извършвам такива процедури нощем  Embarassed. Може би ако ги прибирам в подобен рафт: ще е по-тиха процедурата  newsm78.
Моля, споделете къде съхранявате вашите чинии и удобно ли ви е ?

# 457
  • София
Аз лично ще заложа на чекмедже за ежедневните чинии и за най-често използваните тенджери и тигани.

Този тип с поставка за чиниите като на сушилник ми се струва, че заемат много място.

# 458
  • Русе
Скрит текст:
Това ми се струва смислено- да извадиш купчината, да я сложиш на удобно място за да вземаш или слагаш чинии...  newsm78
Направо ми се иска, както са съдовете в миялната, да "грабна" целия рафт и да го прибера в шкафа и на негово място да поставя празен. Но едва ли някой е измислил такъв модел миялна   Crossing Arms.
 Crazy

# 459

Скрит текст:
искам шкафа за ежедневни чинии да ми е много удобен- чудя се кой от всички тези варианти е най-удачен:
В сегашната ми кухня Много ме притеснява, че вратичката на шкафа за чинии е точно до миялната и се отваря към нея- за да прибирам чиниите правя доста заобикалящи движения.
Ако се отваря в другата посока ще е много удобно.

# 460
  • Русе
Ами, мислила съм да обърна вратичката, но като отворя вратата на миялната имам само 40 см от миялната до вратичката /толкова е шкафчето за чинии/ и пак ще ми е трудно да ги прибирам, мисля, че ще си удрям лактите на толкова тясно.
Може би ще е по-добре с чекмеджета/кошници за това шкафче.

За новата кухня май ще гледам да оставя 60 см между миялната и шкафа за чинии, където да застана Аз  Flutter и да ги прехвърлям /в чекмедже- предполагам.../.

А тези 60 см. се очертават да бъдат за шкаф за мивка.

Като си начертая проекта, ще видим какво ще кажат специалистите. Надявам се, че проектантите мислят и в посока на удобство на ползване, освен за външния вид и разпределението.

# 461
  • Раковски
Поставката за чинии ако е на STAR губи място, в шкаф 60 см сложихме и се събраха 13 чинии и го махнахме, в салекс има подобен, но чиниите са по-на гъсто, също има и един на FGV който също събира повече от STAR-a.

# 462
  • Варна
Ползваме доста чинии в ежедневието и на мен ми е много удобно да бъдат в горен шкаф, по  този начин.
Скрит текст:
. В съседния са чаши, купички и т.н. В старата ми кухня имах един ред чинии и ми бяха недостатъчни, беше и по-тясно и платата не се хващаха. В тази горните шкафове тръгнаха именно от чиниите. Wink

Една върху друга са при майка ми. Тя е свикнала и си и е добре, на мен ми е безкрайно неудобно и една идея по-нехигиенично.

# 463
Една върху друга са при майка ми. Тя е свикнала и си и е добре, на мен ми е безкрайно неудобно и една идея по-нехигиенично.

За удобството не се спори, всеки си харесва своя метод Peace Но не схващам какво нехигиенично виждаш в съхранението на чинии една върху друга? Питам, защото няма по-компактен метод от този - показаното
от теб подреждане сигурно събира 1/3 от чиниите, които човек може да събере една върху друга в изтеглящо се дълбоко чекмедже в долните шкафове. Аз например в едно такова чекмедже по метода на майка ти събирам 12 дълбоки чинии, 12 големи, 12 средни, 6 малки десертни, 2 големи купи + няколко по-малки и отделно разни малки купички. И имам място за по още 6 като гледам. Ако ги подреждам така на стойка през 1 см ще ми трябват няколко шкафа за същото. И това е чекмедже само на половин височина на шкафа, под него има още едно такова, в което държа пък тенджери.  Та затова ми е интересно за хигиената, зер ако наистина е толкова зле да се откажа от своя метод.

# 464
  • Варна
Simple Smile
Май не трябваше да го пиша. Чиниите са чисти, и това, че са една в друга не е проблем, но не знам, на мен ми се струва, че по се прашат. А може и при майка ми да е така само.
За удобството ... за да се съберат толкова много в едно чекмедже, се слагат обикновено отдолу големи, в тях по-малки... И за да извадиш от големите трябва да изкараш малките и т.н. Пипаш, прехвърляш, пак казвам, на мен не ми е удобно. И рекох да го напиша:-)))
п.п. не си съсипвай шкафа  Peace

Общи условия

Активация на акаунт