Нашите кухни - 69

• 121 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Не знам за какви надигнати ламарини става дума, моята мивка я поръчах от фирмата, която ми прави кухнята, не съм си я избирала лично от някой магазин и да кажа "ето точно тази искам, не съседната". Дойде си добре опакована, монтираха я без проблеми, всичко й е наред.

# 436
Мерси  Madeleine  Hug
Момичета, азз доста се разколебах относно отцедника , дали да има или да няма, мисля пак за този като на Маделеине с мъничък, но се замислих, като измия тавата къде ще я оставя да съхне, вие къде ги сушите?

# 437
  • Резерват "Северозапад"
Мислех мивка без отцедник, после с малък...накрая поръчах с голям Laughing. Отделно имам съдомиялна, но цената ме изкуши на тази мивка и я взех - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=123&pid=141 Peace

# 438
  • Countryside
Мерси  Madeleine  Hug
Момичета, азз доста се разколебах относно отцедника , дали да има или да няма, мисля пак за този като на Маделеине с мъничък, но се замислих, като измия тавата къде ще я оставя да съхне, вие къде ги сушите?
Тави в миялната се мият, а принципно нищо не пречи точно тавите да се измиват и след това подсушават с кухненска кърпа/хартия и да се прибират. Неудобно е с тава на какъвто и да е отцедник.

# 439
Моите тави винаги съм слагала на сушилника, само тези от фурната подсушавам и прибирам, въпреки че и те се събират на сушилника. Имах мивка с отцедник Бланко и хич не я харесвах. Беше оребрен и имаше постоянна нужда от почистване специално по ръбчетата на ребрата. Махнах я с кеф и 5 години ползвах вградена под плот само с корито. Сега съм с мивка с 2 корита и пак съм доволна... Към отцедник аз за себе си съм преценила, че не бих се върнала. Беше ми доста нехигиенично.

# 440
На Бланко гранитна ли имаше? А второто корито за какво го ползваш Simple Smile

# 441
На Бланко гранитна ли имаше? А второто корито за какво го ползваш Simple Smile
На Бланко алпака, нямаше гранитни тогава... Мразя натурии. Ако взема да  слагам тави и какво ли не по отцедника и после имам и сушилник на плота ще е вечната камара от какви ли не боклуци. Обичам да ми е прибрано.
Сегашната ми е гранитна. Второто го ползвам за измиване на зеленчуци, плодове за фреш и други подобни, а като не го ползвам си има стъкло и става на работен плот. Иначе зелечуците като приготвям салата ги измивам там и затварям другото корито, за да го ползвам за рязане на слатите. Предимно това му е функцията. Аз доста готвя и ми е добре с него. Въпрос на домакински навици и предпочитания е всичко.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 10:46 от drago_2008

# 442
  • Пловдив
Ние след ремонта сме с мивка на Фат без отцедник - и аз много се чудех дали да има или не, но видях на сестра ми, тя също е с Фат но с отцедник. Много зле става между ръбчетата, особено ако ти е варовита водата. Реших да не си го причинявам. Иначе винаги сме имали сушилник за чинии, а имаме и съдомиялна. Тави мия в съдомиялната, но ако се наложи на ръка , си ги слагам на сушилника.

# 443
Благодаря за отговорите! А на гранитен отцетник остават ли следи по ръбовете? А от варовик?

# 444
Аз без отцедник не си представям на мен лично да ми е удобно.
Имам и въпрос - мелачките за под мивка на какви цени са и какво препоръчвате.

# 445
  • Русе
Аз засега съм с малък отцедник- там си държа мокрите гъбичка за миене и една за забърсване на плота. Никак не ми е подредено, но така ми е най-лесно.
За новата кухня мивката ми е без отцедник, дори е за монтаж под плот и се замислих къде ще им намеря място на тези  newsm78
В шкаф не ми се иска да слагам мокри неща, защото все пак ще има водни изпарения. Пък и вечер ги ползвам по хиляда пъти, докато правя салатки и т.н.- постоянно подсушавам  ooooh!
Май съм виждала по китайските сайтове разни поставки за гъбички, които се закачват на ръба на мивката- не знам дали са удачни...
Ето някакви примерни:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 19:00 от didib

# 446
Аз засега съм с малък отцедник- там си държа мокрите гъбичка за миене и една за забърсване на плота. Никак не ми е подредено, но така ми е най-лесно.
За новата кухня мивката ми е без отцедник, дори е за монтаж под плот и се замислих къде ще им намеря място на тези  newsm78
В шкаф не ми се иска да слагам мокри неща, защото все пак ще има водни изпарения. Пък и вечер ги ползвам по хиляда пъти, докато правя салатки и т.н.- постоянно подсушавам  ooooh!
Май съм виждала по китайските сайтове разни поставки за гъбички, които се закачват на ръба на мивката- не знам дали са удачни...
Ето някакви примерни:
Скрит текст:
Аз имам два от тези модели, които се закрепват за мивката.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

# 447
# 448
  • Русе
Аха, значи "органайзер" да търся.
Явно има интелигентни решения, благодаря drago_2008 !

# 449
Какво ви е мнението за кухня с горен ред от лакобел /долен ред лакиран МДФ/?
Най-вече за горния ред се чудя дали е практично и по-лесно за почистване?

Общи условия

Активация на акаунт