Нашите кухни - 69

• 121 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ами според него е елементарна работа. Маркучът, който е за мръсната вода вече е пъхнат в тръбата, без да се прави нещо допълнително. А маркучът за чистата вода трябвя да се скъси малко преди всичко, но бил наясно как трябва да стане Grinning

# 586
Благодаря ви Flash* и sweet_maniche. Ще пробвам и с автомобилна полир паста и с паста за зъби. Ако съвсем прецакам плота, ще викам фирмата, която ни го монтира.
Защо не ги питаш по телефона? Странно ми е, че гъба се прецаква толкова лесно.

# 587
Здравейте,

Предстои ни покупка на кухня. Направиха ни доста ниска оферта (в сравнение от другите фирми в които сме правили запитвания) в Камекс М  (http://kamex-m.com/). Тъй като не намерихме почти никакви мнения за фирмата, случайно някой да е купувал плот или цяла кухня от тях?

Благодаря предварително.

# 588
Здравейте, дами! Знаете ли дали техническия камък подлежи под някаква форма на полиране в домашни условия? Вчера търках едно петно на кухненския плот с грапавата част на гъбата (не знам с кой акъл) и го матирах. В момента ми вади очите и погледът ми е все там. Ако беше светъл камък бих го преживяла, но е тъмно кафяв и много личи.

Не мога да проумея как технически камък ще се развали от някаква гъба Shocked Все пак грапавото на гъбата е пластмасова вата, не е стоманена тел. Той ако толквоа лесно се разваля какво ще стане от чинии, тенджери и тигани?  newsm78

# 589
Здравейте!
Чудя се каква е разликата между тези двата смесителя на grohe:
1.https://www.amazon.de/gp/product/B00CP6C1SQ/ref=ox_sc_sfl_title_ … id=A3JWKAKR8XB7XF
2.https://www.amazon.de/Grohe-Cosmopolitan-K%C3%BCchenarmatur-Schw … NX55YJKQTQ7M67137
Изглежда че само ръкохватката е по-модерна на по-скъпата, но ...
Цените в амазон са много по-добри от тези в бг сайтове, тук за тези пари се предлагат Видима, които са ми фаворити, ако не поръчам,а купувам от тук  Peace

# 590
  • София
Здравейте, дами! Знаете ли дали техническия камък подлежи под някаква форма на полиране в домашни условия? Вчера търках едно петно на кухненския плот с грапавата част на гъбата (не знам с кой акъл) и го матирах. В момента ми вади очите и погледът ми е все там. Ако беше светъл камък бих го преживяла, но е тъмно кафяв и много личи.

Не мога да проумея как технически камък ще се развали от някаква гъба Shocked Все пак грапавото на гъбата е пластмасова вата, не е стоманена тел. Той ако толквоа лесно се разваля какво ще стане от чинии, тенджери и тигани?  newsm78

Черна станция, аз също съм изумена. Очаквах освен термоустойчив и предвид високата си цена, техническият камък да е устойчив на надраскване. Изключително разочарована съм, защото остават следи от оставени мокри чаши (кръгли рингове, които не изчезват) и всякакви дребни драскотини от прибори и друга посуда. А го пазя и му робувам много. Понеже е тъмен, всяко петънче и прашинка си личи и го минавам с гъба по няколко пъти на ден. А това с матирането ме довърши. Когато избирах плота бях в големи колебания - термоплот, гранит или технически камък. Избрах последния като уж най-устойчив на всякакво третиране, но в момента много съжалявам. Направих компромис с кухненските механизми за сметка на скъп камък и определено сбърках.

# 591
  • Burgas

lucyakar,много неприятна работа с твоя плот Sad Дали ще е по правилата ако споделиш от коя фирма/марка технически камък сте взели, за да имаме едно на ум,когато избираме?На пазара доколкото знам има доста фирми,които предлагат различен внос на такива материали,действително не евтини,но с различно качество.

# 592
Най-здравото е гранитът, а не техническият камък. Но съм чела, че и камъкът може да бъде няколко вида и не всички са много здрави. Трябва да се пита.

# 593
  • София

lucyakar,много неприятна работа с твоя плот Sad Дали ще е по правилата ако споделиш от коя фирма/марка технически камък сте взели, за да имаме едно на ум,когато избираме?На пазара доколкото знам има доста фирми,които предлагат различен внос на такива материали,действително не евтини,но с различно качество.

Няма проблем. Фирмата е Тера Стоун, а самият камък е на Quarella, цвят Maron Glacе. Фирмата е на Ботевградско шосе, но имат шоурум на Симеоновско шосе (Тера Ин). По принцип бях харесала друг камък в Стоун Център, но две седмици ги чаках за оферта и накрая поръчахме от Тера Стоун.

# 594
  • София
Най-здравото е гранитът, а не техническият камък. Но съм чела, че и камъкът може да бъде няколко вида и не всички са много здрави. Трябва да се пита.

При гранита ме отказа поддръжката. На няколко места в нета прочетох, че се изисква ежегодишно полиране и импрегниране, защото като естествен материал в някаква степен абсорбира вода. Предвид ежедневното му мокрене от мивката, прецених, че не е най-удачния вариант. В допълнение, бях избрала и плочките за гръб и трудно можех да ги нагодя, за да ми хареса. Ако сега избирах, бих сложила най-обикновен термоплот.

# 595
Никаква поддръжка не му трябва на обикновения гранит. По-капризни са разните специални десени.  В квартала има разни кафенета с гранитни маси - дъжд ги вали, слънце ги грее, клиентите не ги пазят и са като нови.

# 596
никаква поддръжка не правя на гранита, мокря го ежедневно, да не кажа ежечасно, даже го мия с вода, нищо му няма. За термоплот бих била съгласна само откъм цена, и това че може да се сменя на няколко години, ако ви се занимава. Защото предният ми термоплот издържа 4 години и се разду и разлепи. Аз искам да я експлоатирам тази кухня да я оливам, мокря, разливам, не мога да му треперя на един термоплот.

# 597
О, моят термоплот не е мръднал сигурно 15 години. И не го пазя изобщо - слагам горещи тенджери, глинени съдове с грапави дъна и т.н. Мия го и го мокря перманентно. Нищо му няма. Има само едно малко изгорено петно, защото вднъж свеки докато гледала детето забравила една тенджера с двойно дъно на котлона, водата извряла и тенджерата, останала без вода, се нажежила до червено. И свеки като я видяла в паниката вместо само да спре котлона или да я бутне на друг котлон я взела и я сложила на плота. Е, нажежена до червено тенджера вече му видяла сметката, ама е малко и понеже е тъмен не си личи. Изгореното е колкото монета от 50 ст и не е баш прогорено, а само кафяво. Та нищо напреки не мога да кажа за термоплота (за хубавите, де), но за някои по-гъзраски дизайни си трябва камък.

# 598
Здравейте, моля за помощ Simple Smile . Зная, че много от вас планират отдавна ремонтите си и са запознати в детайли в материалите. Та, издирвам едни плочки, в които ми останаха очите. Ето в този линк, плочките , използвани като гръб на кухнята:
http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D1%89%D0%B0.html
Някой виждал ли ги е в магазин?

# 599
Здравейте, моля за помощ Simple Smile . Зная, че много от вас планират отдавна ремонтите си и са запознати в детайли в материалите. Та, издирвам едни плочки, в които ми останаха очите. Ето в този линк, плочките , използвани като гръб на кухнята:
http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D1%89%D0%B0.html
Някой виждал ли ги е в магазин?

Провери в магазин Волтурно на бул. България или в САЕМ Борисов. С вторите обаче не те съветвам изобщо да се занимаваш, изключително непрофесионално и несериозно отношение към клиентите. Все пак техният сайт е по-информативен, потърси ги там, ще се ориентираш и за цените.

Общи условия

Активация на акаунт