Нашите кухни - 69

• 121 037
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Чудя се каква е разликата между тези двата смесителя на grohe:
1.https://www.amazon.de/gp/product/B00CP6C1SQ/ref=ox_sc_sfl_title_ … id=A3JWKAKR8XB7XF
2.https://www.amazon.de/Grohe-Cosmopolitan-K%C3%BCchenarmatur-Schw … NX55YJKQTQ7M67137
Изглежда че само ръкохватката е по-модерна на по-скъпата, но ...
Цените в амазон са много по-добри от тези в бг сайтове, тук за тези пари се предлагат Видима, които са ми фаворити, ако не поръчам,а купувам от тук  Peace

Вие какви смесители слагате/купувате ?  Hug

# 601
  • Sofia
Купих този , но не защото разбирам нещо, а защото го "хванах" на добра цена. Още не е монтиран обаче и не мога да споделя впечатления.

Такива поръчах не знам колко броя (за майка ми и за приятели), всички са много доволни за момента. А цената беше смешна.

# 602
Купих този , но не защото разбирам нещо, а защото го "хванах" на добра цена. Още не е монтиран обаче и не мога да споделя впечатления.

Такива поръчах не знам колко броя (за майка ми и за приятели), всички са много доволни за момента. А цената беше смешна.
Shantal благодаря много  bouquet
Значи все пак има ползващи Грое, тъй като съм чувала, че са доста добри  Tired но в бг цените мисля са високи и може би за това се предпочита масово Видима, на които ние се спряхме за банята  Peace Но пак исках Грое, но с мъжа ми не се разбрахме Tired

# 603
  • Бургас, София
Ние също взехме смесител Grohe. Не сме го монтирали все още, но ми допада много. Добри неща съм чувала и един конкретен модел ми покриваше всички безумни изисквания. Поръчахме го от Германия, защото е почти 3 пъти по-скъп тук. Grohe произвеждат продукти основно за баня, но явно имат амбиции и при кухненските.

# 604
Ние също взехме смесител Grohe. Не сме го монтирали все още, но ми допада много. Добри неща съм чувала и един конкретен модел ми покриваше всички безумни изисквания. Поръчахме го от Германия, защото е почти 3 пъти по-скъп тук. Grohe произвеждат продукти основно за баня, но явно имат амбиции и при кухненските.
благодаря за включването  Hug А от кой сайт и кой модел, ако е удобно да покажете  Hug

# 605
  • Бургас, София
Ani-ali, да разбира се.  Grohe Essence New 30270000 е смесителят и продуктовият номер. Казвам и номера, защото има и други модели от серията. Конкретно хромирания смесител го открих изгоден първо в немския амазон. Там се оказа, че трябва да го чакам доста, за да се възползвам от ниската цена. Потърсих след това и открих в 2 немски сайта на подобна цена. Megabad е този, от който го закупих. Другият не го помня вече. На случаен принцип беше изборът ми измежду двата сайта. Да кажа само, че не знам как точно стоят нещата с доставката до бг. Аз имах човек, който да ми го получи в Германия и да ми го донесе до бг.

# 606
Здравейте,

Предстои ни покупка на кухня. Направиха ни доста ниска оферта (в сравнение от другите фирми в които сме правили запитвания) в Камекс М  (http://kamex-m.com/). Тъй като не намерихме почти никакви мнения за фирмата, случайно някой да е купувал плот или цяла кухня от тях?

Благодаря предварително.
Те ни правиха гранита в стария апартамент. Имахме доста линейни метри плотове и гръб и реших да взема от по-евтините им камъни. Отначало поръчах и нищо не ми казаха. Като отидох да коригират нещо в проекта, един по-възрастен мъж взе да ме убеждава да го сменя с друг камък, НО не ми даде никакви аргументи. Само каза „Защо не помислите дали да не вземете нещо друго?”. Ние вече бяхме купили гранитогреса за пода и т.н. та не ми беше до това. Докараха ми камъка на, 23.12 и в последния момент се сетиха, че не е импрегниран и те не предлагали тази услуга... Карах свекър ми да ходи в провинцията при свой приятел каменар да купува импрегнант и на връх Коледа го мазахме и търкахме с вълнени парцали (ММ по-скоро, защото аз такава сила нямам). Отидоха 2-3 кутии и още след първото готвене петната взеха да се появяват. Не съм сега там да ви снимам каква мизерия е около котлоните. Никой не може да ме убеди май вече, въпреки че много доволни писаха, пак да си сложа.
От друга страна леля ми, която ми ги препоръча тези от Камекс, има камък монтиран от тях и няма проблеми, но тя готви по-рядко и печката е зад стена в една ниша свободностояща!
 Та имайте едно на ум с евтините оферти!!!

# 607
  • Sofia
Никой не може да ме убеди май вече, въпреки че много доволни писаха, пак да си сложа.
Драго, аз ти вярвам безрезервно на всичко, което пишеш, но резервите ти спрямо гранита нека бъдат базирани на този от тази фирма  Hug
Нашият е вече на почти година и не е мръднал. От Стоун Център е. Нищо не съм му правила, използваме го интензивно.

# 608
Здравейте, моля за помощ Simple Smile . Зная, че много от вас планират отдавна ремонтите си и са запознати в детайли в материалите. Та, издирвам едни плочки, в които ми останаха очите. Ето в този линк, плочките , използвани като гръб на кухнята:
http://interiorendizain.com/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … %D1%89%D0%B0.html
Някой виждал ли ги е в магазин?
Подобни имат тези и мисля, че в Баня стил продават плочки от този производител. Най-добре в големи магазини с изложбена зала отиваш и питаш. По Симеоновско шосе, като почнеш от кръстовището с улицата, която излиза от Зоопарка караш наред - има и от двете страни на булеварда.

# 609
Пахистахис, благодаря ти. Плочките ги издирих благодарение на Madeleine, за което съм и много благодарна. Намерих ги във Волтурно.

# 610
Страхотно Simple Smile. Остава сега и да се материализират на снимка Simple Smile. Това поне за мен се оказва мноооого трудно. Но явно и ние сме прекалено търпеливи Simple Smile.

# 611
  • Някъде на път....
t_ilieva,  доставката е от търговеца до врата, ако има асансьор, но факт е че са помогнали на ММ да вкара уредите и вътре в апартамента. Хладилникът обаче не се събрал в асансьора и ММ им е платил да го качат по стълбите. Смешно е като ми го разказва, как са пуфтяли по стълбите, ама никак не им е било лесно на хората, понеже хладилника е скромните 201см висок.
Иначе, относно гаранцията, нямам проблеми уредите се регистрират онлайн и няма мърдане в срока, гарантирано от производителя, не от търговеца.
Относно отстъпката, аз си искам, почти винаги минава номера, кога повече, кога по-малко. Пазарлък му се вика, но понякога е особено забавно, ако и търговеца ми влезе в тона. Иначе, уреди за 10 000лв, може да не са великия оборот, но и не са малко от един клиент все пак, ако пак опрем до свития пазар.
...........

Не, изобщо нямах предвид голяма или малка е сумата - питах по принцип. Peace
Благодаря! bouquet

t_ilieva, и при нас продавача направи отстъпката без да променя другите условия. Уредите да стоят при тях до деня в който ни потрябват, доставка до апартамента/има асансьор, предполагам доплащане за хладилника. Предлагат свързване с/у заплащане на уред. Аз избрах да ги купим през фирмата която прави кухнята. Отстъпката беше по-голяма в случая, доставка и монтаж беше включена в цената на ел утредите. Мивката беше монтирана, само за мелницата не се наеха и предложиха човек заминаващ се с ВИК . Двамата с моя мъж свършиха тази работа, че беше сложно малко ... .
Предполагам, че това е практика, едва ли сме били някакво изклюение.

Flash*, аз също сведох обобщенията си до тези два варианта: получаваш отстъпка за уредите, но заплащаш преноса и свързването, или пък не получаваш отстъпка, но преноса и свързването ти влизат в цената.  Laughing

И следващия пост на Сиренце също потвърждава тази теория.  Wink

Колекционирам си мнения разни аз и после си размишлявам върху тях....  Wink

# 612
  • Някъде на път....
+1 за горните мнения - в  сегашната ми кухня имам такива отворени полици и адски много ме дразнят Confounded
В тази, която е почти готова, всичко е скрито зад вратички и чекмеджета

Повечето хора, които правят втора или трета кухня, практично мислят по същия начин.
Включително и аз де...  Laughing

Напоследък забелязвам тази тенденция и при повечето клиенти - всичко е затворено зад вратички, стъкла, огледала... откритите полици (прахосъбирачки) са тотален аут.
Явно има защо...    Peace

# 613
Аз засега съм доволна от моите отворени рафтчета - сложила съм цветя и красоти разни. Много лесно ги почиствам - за 1 минута забърсвам прахта докато поливам цветята. Но признавам, че се иска дисциплина да не ги натрупам с джунджурии, на които мястото не е точно там.  Laughing

# 614
+1 за горните мнения - в  сегашната ми кухня имам такива отворени полици и адски много ме дразнят Confounded
В тази, която е почти готова, всичко е скрито зад вратички и чекмеджета

Повечето хора, които правят втора или трета кухня, практично мислят по същия начин.
Включително и аз де...  Laughing

Напоследък забелязвам тази тенденция и при повечето клиенти - всичко е затворено зад вратички, стъкла, огледала... откритите полици (прахосъбирачки) са тотален аут.
Явно има защо...    Peace

Ще си позволя да изразя безкрайно несъгласие с горните мнения и се надявам да не ми се разсърдите, но ще рискувам. Изцяло откритите полици са тотално ин в съвременните концепции за кухня, просто ние в Бг винаги се движим с няколко години назад от света. Simple Smile Наистина не разбирам с какво толкова ги затурвате, аз също правя втора кухня и на двете големи полици държа готварски книги и кашпи с цветя/билки. С тях кухнята ми живее, ухае и е красива и различна през всеки сезон.

Общи условия

Активация на акаунт