Нашите кухни - 69

• 120 978
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Не мога да разбера този начин на приоритизиране на нещата. Първо избирате цвят за стените и после съобразявате всички останали неща - кухня, мебели, пердета, килими и т.н. с него. Какво става, ако след 5 години решите да смените цвета на стената с коренно различен? И кухнята ли ще смените, или камъка на стената, или пък дивана, който няма да си подхожда с новия цвят? Rolling Eyes Не се прави така. Първо си изберете кухнята, цветът на мебелите и определете горе-долу поне останалите цветове в стаята и чак тогава подберете цвят на стените, който да служи за фон на всички тези неща, а не обратното. Защото при желание/необходимост от промяна след време едно пребоядисване ще ви излезе стотина лева, а една нова кухня, диван, мебели и пердета - няколко хиляди.

Не се заяждам, съвсем приятелски го казвам, помислете малко!  Hug

# 676
  • Резерват "Северозапад"
Aз съм на финалната права с моята кухня. Решена е в бяло мат, дървесно, черно и стените - топло сиво. Получи се много добре, остават довършителните работи - поставяне на осветителните тела, поръчани са и ги чакам Grinning, свързване с ток  на фурна, котлони ток+газ, аспиратор, миялна и мивка...както и смесител още не съм измислила какъв да сложа newsm78 - черен или нормален.
Ще се опитам да кача снимки и моля за съвет - хладилника черен или бял да избера и каква марка newsm78. Инокс няма да се връзва на нищо Confused.
https://

# 677
Не мога да разбера този начин на приоритизиране на нещата. Първо избирате цвят за стените и после съобразявате всички останали неща - кухня, мебели, пердета, килими и т.н. с него. Какво става, ако след 5 години решите да смените цвета на стената с коренно различен? И кухнята ли ще смените, или камъка на стената, или пък дивана, който няма да си подхожда с новия цвят? Rolling Eyes Не се прави така. Първо си изберете кухнята, цветът на мебелите и определете горе-долу поне останалите цветове в стаята и чак тогава подберете цвят на стените, който да служи за фон на всички тези неща, а не обратното. Защото при желание/необходимост от промяна след време едно пребоядисване ще ви излезе стотина лева, а една нова кухня, диван, мебели и пердета - няколко хиляди.

Не се заяждам, съвсем приятелски го казвам, помислете малко!  Hug

Напълно сте права приемам съвета! 😊Аз си мислех че като залепят камъка боядисаме стените и сложат паркета тогава се избират мебелите, но явно аз бъркам. трябва първо да набележим цвета на кухнята значи ще идем днес или утре да видим  какво пдч редлагат. Благодаря Madeleine

# 678
Има толкова цветове, които си вървят с почти всичко. Ако боядисаш в такъв, после имаш свобода да се мебелираш с каквото ти хареса. Става почти толкова добре, колкото с някой дизайнерски цвят, но после много лено си купуваш мебели, пердета и прочее. А ако си боядисала стената в цвят, изискващ точно определени цветове мебели, после рискуваш да не намериш такива и да не можеш да купиш други, които са ти харесали, защото цветът им не се връзва.

# 679
Точно така!  Peace Затова си избери/набележи мебели, които ти харесват, които ще те радват с години, които няма да ти омръзнат до следващия ремонт. И чак тогава подбери подходящ фон за тях - както е написала и Станция - ще имаш избор от цветове - тази година боядисваш в едно и стои страхотно, след 5 години решаваш да смениш и избираш друг цвят, който също отива на мебелите, но дава съвсем друго усещане и стои дори още по-страхотно. Така няма да ти тежи и да ти боде очите нещо, което не харесваш, но си го взела само, защото отива на стените ти сега и няма да живееш с мисълта как ще го разкараш при следващи и по-следващи ремонти (което накрая няма да стане, защото вероятно ще си дала много пари за него, ако е кухня или диван например), а винаги ще се радваш на дома си и ще го развиваш според вкуса си във времето.

Сузане, хайде снимки, снимки!! Звучи супер! Така ще можем да помогнем и за хладилника. Simple Smile

# 680
  • София
Моля споделете за тия универсални цветове, аз тепърва почвам планиране на кухня. Усвоена тераса става кухненски бокс и мисля да сложа ярък цветен акцент плочки, едноцветни, червени или слънчево жълто, кухнята ще неутрална гама може би студена. Аз обичам да ми е цвртничко.

# 681
Някой беше показал едни контакти, които са двойни контакти с единична конзола. Може ли пак, че ми трябват.

# 682
Общо ваето почти всички меки пастелни цветове са такива. Всякакви нюанси и смеси на светло жълтеникаво-бежово-сивкаво-зеленикаво вършат работа.  Специфични са силните и агресивни тонове.

# 683
Някой беше показал едни контакти, които са двойни контакти с единична конзола. Може ли пак, че ми трябват.

Аз бях, ама просто бях намерила нещо в нета, и ти можеш да си потърсиш, нямам нищо конкретно предвид. Иди и в голям хипермаркет и ще можеш и да пипнеш.

# 684

Аз бях, ама просто бях намерила нещо в нета, и ти можеш да си потърсиш, нямам нищо конкретно предвид. Иди и в голям хипермаркет и ще можеш и да пипнеш.
благодаря

# 685
  • Резерват "Северозапад"
Харесва ми изчистено, монохромно излъчване на къщата с леки нотки на индъстриъл - затова контактите на гърба ще бъдат външни и черни, както и лампите в цялото помещение - черни 2,3 и 4-рни спотове Heart Eyes. Поръчала съм и модулен диван на Фейдом за мястото до хладилника, а отсреща ще бъде масата...евентуално бяла с тъмни столове. Цвят може да вкарам само с декорация, като пак залитам към сиви и черно-бели картини Joy.
http://williewilt.snimka.bg/architecture/kuhnq.956638.38164391
http://williewilt.snimka.bg/architecture/kuhnq.956638.38164394
http://williewilt.snimka.bg/architecture/kuhnq.956638.38164396
П.П. Качили са се обърнати #Cussing out...а ми е много бавен нета за да ги кача пак. Все пак се добива представа за цветовете и идеята Peace.

# 686
Ох, една снимка има, дето е уникално обърната - на челна стойка трябва да се гледа  Joy

Добре се е получило. Ако трябва да избирам между черно и бяло, хладилник аз бих сложила черен - ще върви повече от бял според мен, пък и за доза лукс. Макар че защо пък да не върви инокс тук - според мен си е ок...  newsm78

С тази палитра, която описваш, мисля че ти трябва само един един единствен, но ярък цвят за акцент и то в неголеми количества, така че може да си сложиш черно-белите картини, аз бих добавила паспарту задължително, за баланс на тъмните стени, а и да не е самичко бялото от кухнята, и тънки черни рамки.  Simple Smile Какъв цвят е диванът?

# 687
  • Резерват "Северозапад"
Бял, разбира се Joy...като понаправим нещата, ще кача пак снимки.
И аз съм за черен хладилник. Гледах такъв на Самсунг, но не ми се връзва много марката с този вид техника. Предпочитам Бош, АЕГ или Електролукс и да е до 1000 лв Mr. Green, че не останаха.
Оправих снимките.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 14:50 от Сузане

# 688
Ще очаквам с нетърпение!  Hug

Скрит текст:
Черно-бели картинки с черни рамки и паспарту на сиви стени:

# 689
  • Бургас, София
Сузане, аз мисля, че инокс няма да е толкова лошо за хладилник. Има инокс по фурната, копчетата на котлоните и водобранната лайсна са сиви. Между бял и черен - черен ми звучи по-добре. И той има с какво да се върже. Малко повечко пръстчета ще личат, ноо нещо трябва да се жертва. Ако е бяло стъкло, може да не е лошо, но няма много модели напоследък. Не знам дали нямат някакъв негатив, за който не съм се информирала. Стандартните бели на мен никак не ми допадат.

Общи условия

Активация на акаунт