Бродирана красота - тема 135

• 109 555
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при шиене "в рамките на квадрат" и бод 1:1, 4:1 и 2:1 остават вертикални черти. Sad

# 631
NoMe, от всички начини на бродиране, кой ти се вижда най-приятен?
Не бърз или с най-добър краен резултат, а точно приятен в самия процес на работа.

За всеки различно нещо е приятно Simple Smile , според мен е много субективно.

Аз например така и не свикнах да шия с гергеф...аз често шия според настроението си  - избирам място от гоблена където или е много шарено или пък напротив има големи полета с един цвят защото не съм концентрирана много в момента, или искам да видя дадена фигура и слагане и махане на гергеф постоянно не става.

при шиене "в рамките на квадрат" и бод 1:1, 4:1 и 2:1 остават вертикални черти. Sad

Peace

# 632
NoMe, от всички начини на бродиране, кой ти се вижда най-приятен?
Не бърз или с най-добър краен резултат, а точно приятен в самия процес на работа.
Най-приятен за мен е 1:2 гобленов бод. Както казах пробвала съм и другите, кръстчетата са ми трудоемки; 1:1 особено ако има честа смяна на цветовете ми натоварва страшно много очите; 1:4 ми идва прекалено ситен бод. Откакто открих 1:2 разбрах, че това е моето нещо. Едър бод, не ми натоварва очите и върви гладко.
Съгласна съм с mibobo. Абсолютно субективно е.

Абсолютно вярно. Имам предвид в рамките на квадрат по цветове, но трябва да се спазва точно това правило и да не се отсича, а да се навлиза с по няколко бода в съседство.

# 633
  • Norge
Благодаря, момичета!  Hug
И аз така знам, че при шиене на квадрат остават белези по контура.  Confused

Съгласна съм, че всичко е субективно, аз заради това питах по този начин, а не кой метод е най-добър.

Признавам си, никога не съм опитвала ,парковка“, вижда ми се безумно трудно.
Или може би не трудно, но отнемащо време.

Самата аз шия по цветове, но и по настроение.

Вилеровите гоблени никога не съм ги работила с техния гобленов бод, а ги ших според стария метод. Ако не бяха целите 1:4

Гергеф така и нямам  Blush

# 634
nelka не е трудна парковката. Хубавото при нея е, че редовете вървят последователно един след друг, а и няма как да изпуснеш бод. Стига да спазваш правилото и да си "паркираш" иглата на съответния знак няма как да сбъркаш.

# 635
  • Norge
NoMe, вярно е истинска магия когато гледам руските момичета с техните процеси на парковка. Като че някой бавно повдига един бял лист и под него се открива скритата картина.  Heart Eyes

Като се замисля...правила съм си помагало с някои от символите в бродерията. И съм си „паркирала“ съответната игла върху съответния знак. Но това встрани от самата бродерия.
Особено ми е полезно при комбинираните цветове

# 636
  • България
След 20на години прекъсване, изведнъж отново реших да шия.
  Обаче тия кръстати бодове нещо не ме привличат.
Карам си на класическия гобленов бод и май се получава.
Правилно ли е, грешно ли е не знам Smiley

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 09:55 от MoiraineD

# 637
Да покажа и аз етап...
Не съм много напред, но се надявам до лятото да го завърша, защото преди месец ми подариха нов Simple Smile

Много го харесвам този гоблен. А доколкото виждам шиеш по цветове.

И аз в момента съм започнала "Коне на водопой" и шия по цветове. Мислех, че ще ми бъде трудно, но се оказа, че е много лесно.
Всъщност съм пробвала едва ли не от всичко - да шия в рамките на квадрат или на определено поле, да шия парковка, да шия кръстче, или 1:1, да шия щампа, имам стан за бродиране с рамка, имам стойка за гергеф и почти всички размери на гергефите ..... въобще не мога да се оплача от липса на разнообразие. Но все пак човек трябва да опита от всичко, за да разбере кой е неговия начин на бродиране.
Когато ми писне сменям цвета и карам докато не ми омръзне. Клечките ме побъркват... Много цветове по бод по два, направо се изнервям. Поради тази причина шия малко по цвят според настроението. И аз нямам гергеф... Пробвала съм с на една приятелка, но ми е по-трудно да се ориентирам и поради тази причина си карам без Simple Smile Трудно ми върви, но съм решена да го завърша. По принцип шия повече лятото, защото денят е по-голям.

# 638
Здравейте! Аз напредвам бавно, но славно с картата на света. Толкова голям гоблен досега не съм шила, отнема време. Синьото малко ми омръзна и онзи ден започнах друго гобленче в друга цветова гама. харесва ми да имам няколко и да ги сменям.

# 639
много е интересен. Simple Smile

# 640
Благодаря Simple Smile.
Всички животни, места и сгради ще са с контур. Реших като ушия всичко тогава да почна контура Simple Smile

# 641
Благодаря Simple Smile.
Всички животни, места и сгради ще са с контур. Реших като ушия всичко тогава да почна контура Simple Smile

Може ли картинка на готовия гоблен, не съм го виждала.

# 642
Здравейте! Аз напредвам бавно, но славно с картата на света. Толкова голям гоблен досега не съм шила, отнема време. Синьото малко ми омръзна и онзи ден започнах друго гобленче в друга цветова гама. харесва ми да имам няколко и да ги сменям.

Много интересен гоблен, хубаво се получава Simple Smile

# 643
Може ли картинка на готовия гоблен, не съм го виждала.

Ето така ще изглежда като е готов Simple Smile

# 644
чудесна добавка към кутията за съкровища от пътуванията.
не знам кой се е сетил, но е много идейно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт