Работна седмица и време със семейството

• 25 565
  • 314
  •   1
Отговори
# 105
И аз това си мислех. Моето е на 3, а аз също правя всякакви комбинации за оцеляване, даже преди време пуснах тема за хитринки за работещи майки в един друг раздел. Представям си какво би било с още едно дете на 4, примерно.  ooooh!

Именно. Моите са на 11 и на 4. Представям си .. /т.е. не си представям/ това на 11 да беше на 3. До този момент имам/е/ с мъжа ми около 60 дни болнични. За едното дете са само 8 /голямото/. През голяма част от това време работим отвкъщи. Представям си го този ужас по 2.

# 106
А след тях после не ли много чистене?
Някак не си го представям това да събирам деца в хола след работа. По-добре да дивеят на близката площадка, вместо да мажат у нас  Mr. Green

# 107
Ами не е никак голямо, имаш да обереш опаковки , няколко пластмасови чинни и чашки и прахосмукачка - около15-20мин
Мах. Играта се изолира в една стая , ходене по другите стаи става само с разрешение и в градината , за мен работи , децата са доволни иконтактите с дрогите родители са безценни.

# 108
Ето, днес госпожицата се е самоподстригала. Имаме да оправяме фризура като се прибера. Още пътувам, даже не съм преполовила. Всеки ден има по нещо извънредно, освен изброеното в темата.

# 109

Между другото, Кукумицинка обича да си търси несъответствия, само че не си прави сметка, че животът е динамичен и наистина може от днес за утре човек да се окаже с друга организация на живота и друг набор проблеми. Но тя в момента от дълги години е заседнала на една фаза и вече почва силно да личи.

Споменах най-невинното и дребно възможно несъответствие при нея, което не получи задоволително обяснение (ако тази седмица не съм яла месо, не казвам, че съм вегетарианка), а ги има доста, някои от които са напълно безумни. Като например да си менкат телефоните ли беше, щото си имали доверие. То и ние си имаме доверие, но няма как да си разменяме телефоните, нито пък да си ползваме взаимно имейлите - има клиенти, изпълнители и т.н. - в случая на Пеперудовия мъж, който бил шеф на отдел, са още повече евентуалните хора. Как ще стане тази работа да вземе телефона на мъжа си и да обяснява, че не е вдигнала веднага, щото е чистела акото на някое от децата, или пък да вдигне и да не знае изобщо за какво става дума, което е нормално не само, докато си е стояла вкъщи по майчинство, ами дори и да е там за по няколко часа, едва ли е в течение с всички задължения на шефа на отдела. Може ли на всяко обаждане да обяснява през ден десетки пъти "ами той, Митьо, е с моя телефон, обадете се на еди-кой си номер". Някой близък на единия, като се обади, ще иска да се чуе с него, а не с мъжа му, или жена му.

Или пък онова с ежеседмичните (май така беше, но мога да проверя, при всички случаи беше някакво често извършвано действие) романтични многочасови соарета, които си правели без децата.

Много примери мога да дам, ама ще оставя хората да си се изказват по темата, защото има някои, които не са се изказали в някоя от десетките подобни, пускани периодично, и може да им е интересно.

Подозирам, че не съм успяла да изпълня житейския ти план за тези "дълги години". Вероятно, поне се надявам, още дълги години ще съм заседнала в тази фаза. Разбира се, мога да си измисля по-малко заседнала биография за пред форума - като раждане на 3-4 деца за 5 години, меден месец на Бора Бора и пр., но това ще го оставя на  мераклиите, че няма да има за какво да си говоря с някои хора, ако не им остане поне някакъв елемент на превъзходство.

# 110
Абе то и на мен не ми се връзва да е айти нинджа с международно образование и опит, а същевременно да се вкарва в някакви махленско-битови филми и драми, в смисъл- не виждам да е печена, ами дава вид на ... "женичка". Въпреки възрастта и опита. И не ми се връзва розово-романтичните съвети и представи за живота с иначе сивкавото битие, осеяни с обструкции. Също така не си менкат телефоните, а тя май въобще нямаше телефон, защото ТОЙ е ревнив.

Кукумицинка, досега трябваше минимум Тайланд или Бали да сте тагнали у фейса, като за power couple без деца това е минимум.

# 111
Мадам Б., за мен твоето натоварване не е голямо и при една малко по-добра организация всичко ще си дойде на мястото. Почти в идентична ситуация сме, но детето ни е едно и съм писала как с една стройна  система на почивка, работа и забавления със собствено време нещата се избистрят.  Peace

кукумицинка, поне Бали или Тайланд. Води си записки!  Joy

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 19:30 от Анонимен

# 112
Ми то си е излагация 2 софийски юпита, умни, млади (да кажем) и способни да не могат един Тайланд да направят, то вече си е почти задължително, а Бали стана като Китен...айде, от мен да мине, може и на Гьокчето, ама трябва да покарате от ония сърфове с парашут.

# 113
Ами не е никак голямо, имаш да обереш опаковки , няколко пластмасови чинни и чашки и прахосмукачка - около15-20мин
Щото не мога да си пия кафето в тия 20 мин. или да си чета книжка... Laughing

# 114

Между другото, Кукумицинка обича да си търси несъответствия, само че не си прави сметка, че животът е динамичен и наистина може от днес за утре човек да се окаже с друга организация на живота и друг набор проблеми. Но тя в момента от дълги години е заседнала на една фаза и вече почва силно да личи.

Споменах най-невинното и дребно възможно несъответствие при нея, което не получи задоволително обяснение (ако тази седмица не съм яла месо, не казвам, че съм вегетарианка), а ги има доста, някои от които са напълно безумни. Като например да си менкат телефоните ли беше, щото си имали доверие. То и ние си имаме доверие, но няма как да си разменяме телефоните, нито пък да си ползваме взаимно имейлите - има клиенти, изпълнители и т.н. - в случая на Пеперудовия мъж, който бил шеф на отдел, са още повече евентуалните хора. Как ще стане тази работа да вземе телефона на мъжа си и да обяснява, че не е вдигнала веднага, щото е чистела акото на някое от децата, или пък да вдигне и да не знае изобщо за какво става дума, което е нормално не само, докато си е стояла вкъщи по майчинство, ами дори и да е там за по няколко часа, едва ли е в течение с всички задължения на шефа на отдела. Може ли на всяко обаждане да обяснява през ден десетки пъти "ами той, Митьо, е с моя телефон, обадете се на еди-кой си номер". Някой близък на единия, като се обади, ще иска да се чуе с него, а не с мъжа му, или жена му.
Ти си луда бе жена, явно хич не се чувстваш комфортно в ролята на приятелка и то толкова години без развитие, че само нападаш в теми, без да пишеш нищо конкретно в темата.
Споделяла съм, че с мъжът ми си знаем паролите на телефоните и на имейлите, на частните. Не виждам нищо странно, но и не съм виновна, че ти не го разбираш това. А ако се обади някой от работа на домашният ни телефон или на мобилният, знам точно какво да говоря, мъжът ми ми е колега, може той да ми е шеф, но аз съм дори с по-високо образование от него.
А това да кажа на някого по телефона, чакай малко сменям памперс, няма да се случи. И аз владея делови език, а по време на майчинството ми не съм спирала да работя като фрийленсър като дивелопър дори и по проекти на фирмата на мъжът ми и не само, имах и към амазон проекти, и пределно ясно знам как се води смолток и делови език.
Или си мислиш, че една майка като излезе по майчинство говори само за смяна на памперси, трябва да те разочаровам.
При положение, че нямаш деца, не споделяш някакви съвети, не говориш по темата, нямам представа какво правиш всъщност в темата.
И вече доста жени ти направиха забележка и в други теми, че постоянно търсиш някакви несъответствия с цел да се заяждаш. И дори и това с телефоните, не виждам какво толкова се чудиш, какви несъответствия намираш. Преди няколко поста беше намерила несъответствия пък с дрехите ми за гладене. Вече изтрещяваш сериозно!

За мен лично темата е много разтоварваща и приятна, ако наистина се придържаме към нея.

# 115
Ми някак не ми е леко на душата да пусна деца с безалкохолни и чипсове в хола...а 20 минути чистене хич не е малко. Малко е 2 минути. Пък и тия деца гъзоръки ли са, та да не могат да си съберат опаковките.

Начи, да вземем да пуснем един Кикстартър да пратим Кукумицинка на Бали да помедитира малко при някой шаман и да си направи селфита, че нещо я стяга шапката. Нищо, то това всъщност е тиктакането на оня часовник:)

# 116
Абе то и на мен не ми се връзва да е айти нинджа с международно образование и опит, а същевременно да се вкарва в някакви махленско-битови филми и драми, в смисъл- не виждам да е печена, ами дава вид на ... "женичка". Въпреки възрастта и опита. И не ми се връзва розово-романтичните съвети и представи за живота с иначе сивкавото битие, осеяни с обструкции. Също така не си менкат телефоните, а тя май въобще нямаше телефон, защото ТОЙ е ревнив.
:crazy eyes:   тц тц тц.
Имало е период, когато бях в майчинство и нямах телефон. Явно съм споделяла тук този детайл, но не е било защото мъжът ми е ревнив, а защото си бях вкъщи с децата, не ходеха на градина и не ми трябваше, мъжът ми се обждаше на домашният и винаги ме откриваше. Това беше и периодът в който без него или без придружител не излизах от вкъщи, защото с двете деца като хукнеха в двете посоки и не можех да се оправя. Ей това е причината. Имаме двор и бягаха само в двора. Сега обаче им е скучно там, играят по 1 час и искат на детската площадка.

# 117
Сирен, излез от облака! Тези дестинации въобще не са чак толкова достъпни за млади и необвързани гаджета. Ами ти като не пушиш къде ти е Ферарито?   hahaha

Щото не мога да си пия кафето в тия 20 мин. или да си чета книжка... Laughing
Нима?
 И какво ще им правиш на 8-9 годишни деца толкова? Почистваш след тях и това е.
Но виж сега ако някой го мързи и иска все да му е чисто и никой да не му цапа то това е друга бира и няма как да стане.  Peace

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 22:02 от Анонимен

# 118
Ми то си е излагация 2 софийски юпита, умни, млади (да кажем) и способни да не могат един Тайланд да направят, то вече си е почти задължително, а Бали стана като Китен...айде, от мен да мине, може и на Гьокчето, ама трябва да покарате от ония сърфове с парашут.

Доброволно приятелят ми никога няма да отиде на подобна дестинация, нито в Индия например, аз също имам резерви. Когато Роро почина, съвсем му се затвърди мнението.

Нещо ми се струва, че прекалено настоявате колко ме стяга шапката.

# 119
Странно си е- преди майчинството всички сме имали телефони, след това не го ли запазваш? Аз пък не мога да си представя да изляза с децата без мобилен, а домашен телефон не знам кой още има.

Кукумицнинка, че те стяга- стяга те, ще усетиш, когато направиш някаква крачка нанякъде и постфактум видиш, че си пилила гуми няколко години. Личи си, казвам ти, няма много промяна, откакто се закачаше с моите несъответствия.

Общи условия

Активация на акаунт