Работна седмица и време със семейството

• 25 557
  • 314
  •   1
Отговори
# 180
Между другото, без да съм ходила на градина, активно прекараното ми време с родителите е много малко в сравнение с днешните. Децата през 80-те бяха доста самостоятелни. Не е изключено и без градина да се е случвало да НЕ видя майка си цял ден и още повече- да не я търся.

За мен 10 часа в градината не са някакво заточение, това си е нормален ден, в него има и хапване, и спане. Ако искам да си видя детето, от време на време бих ги спирала от градина за цял ден, да си вземем наведнъж веселието. Защото по 2-3 часа тук и там са още по-стресови. Обаче нали дават точки- колкото повече майката търчи и се притеснява, толкова е по-добра.

Всъщност не знам какво точно има да си кажеш с дете на три- да, приятно е и е интересно за гледане, но след 18 години въобще няма да си спомня следобед в четвъртък в деня Х дали е играло в градината след ядене на филия с лютеница и сирене или майка му е чела Данте с артистична интонация и после му е сервирала смути с чия.

# 181
Сирена, не знам защо сравняваш двете неща. Ставаше въпрос детето да не излезе, щото на майката й е досадно, а не че трябва непременно да е тя и не може да е таткото/бабата/каката. Нали все някой трябва да го изведе това дете?

# 182
Ами има дни, в които ако ми е досадно, не излизаме. Голяма работа. Ще си наваксаме с някой излет и пак ще навъртя часове под открито небе.

# 183
Сирена, личи си, че не го разбираш ти родителството, хем си с три деца. Ми така след време няма да го приемат в университет от Лигата и няма да вади обноски като от английския кралски двор, затова вади Данте-то и се запаси с чия, да не минираш светлото бъдеще на децата си.  hahaha

# 184
Инцидентните ударни излизания не могат да заместят всекидневните разходки/или тичане при игра.

Сирена, не знам защо сравняваш двете неща. Ставаше въпрос детето да не излезе, щото на майката й е досадно, а не че трябва непременно да е тя и не може да е таткото/бабата/каката. Нали все някой трябва да го изведе това дете?
Е, ако дворът в градината е добре поддрържан и детето има приятелчета в групата, каква е разликата дали ще играе там навън или ще го изведе някой на друго място?

Сирена, зависи от детето, някои са по-привързани към родителите си и самото присъствие им е нужно, не толкова заниманията.
Човек трябва да се води по детето си и всичко ще е наред. Ако има възможност, разбира се, понякога нещата не стават точно какво ги искаме.

# 185
Ще го приемат в Лигата на необикновените:)

Но наистина- не я разбирам тая каторга с разходките. Вечер паркът е претъпкан, крещи се, по-големите са навън с велосипеди, така че не може да си оставиш детето само, очите са на осем, вниманието- в "код оранжево" според категориите на Израелските сили за сигурност...та така, гадно е.

Между другото, човек може да прекара само 20-30 минути в състояние "оранжево", тоест активно да следи за опасности и заплахи, защото това е много уморително.

# 186
Няма нужда от ирония. Никой не говори за Данте и за чия, не мисля, че прекаляването с тях се равнява на най-обикновено водене на разходка, т.е. второто надали влиза в графата "свръхусилия".

Не се сърди човече, съгласявам се напълно. И да, няма разлика. Ако имахме градина/двор, сигурно и аз щях да си играя там Simple Smile

# 187
За мен разходката до парка влиза в графа "свръхусилия", честно. Просто има прекалено много дразнещи елементи, които с годините още повече ме дразнят. Вместо да седя и да разпускам- още поне 2 часа на педал. При това в края на деня. Ужас...

# 188
Сигурно сте прави, не зная как е положението с парковете вечерта. Но Сирена, ти в майчинство ли си сега? Може би е добра идея тогава разходката да се премести преди обяд или към 16, тогава със сигурност е по-спокойно и слънцето не е чак такава отврат.

# 189
Нищо странно няма в разходките, двигателната активност е нормална човешка нужда.
Ако имахме градина/двор, сигурно и аз щях да си играя там Simple Smile
Говорех за двора на детската градина. Обикновено е поддържан и обезопасен, затова е добро място за игри навън Simple Smile

# 190
  • София
По 8 часа работим с моя мъж. Събота и неделя почиваме. Имам жена, която чисти вкъщи. Не готвя, най-много за салата да се прежаля. Може би общо 2-3 часа седмично отделям за домакинска работа. Не съм се преуморила изобщо, обичам да си угаждам и да си гледам спокойствието. Събота и неделя имам достатъчно време да отделям внимание на детето, като по площадки слава богу вече не ходим. Мъжът ми развива едни дейности с дъщеря ни, аз - други.  Grinning
Когато детето беше по-малко, най-големият ми ужасон беше излизането по детски площадки. В пясъчник никога не съм позволявала да играе и да рови като прасе в мръсотията.

# 191
Сигурно сте прави, не зная как е положението с парковете вечерта. Но Сирена, ти в майчинство ли си сега? Може би е добра идея тогава разходката да се премести преди обяд или към 16, тогава със сигурност е по-спокойно и слънцето не е чак такава отврат.

Правя една разходка 2 часа сутрин и това е. Към 5-6 вече никаква сила не може да ме накара да излизам.

Въпросът е, че не бих се чувствала виновна да работя 8 часа и да НЕ извеждам детето на вечерна разходка, ако в градината е било в двора. Нито пък да бързам да го взимам, за да трябва после аз да осигурявам разходката.

# 192
  • София
О, аз взимах дъщеря ми от последните в градината, когато играеха на двора. Седях на пейка или в едно заведение наблизо с приятелки и си приказвахме.

# 193
Дали ще е навън в парка или в къщи, въпросът е да се отдели време за общуване с детето, а не да се вземе от градината и направо в леглото. Само събота и неделя не стига. Детето има нужда да общува с родителите си ежедневно.

# 194
Дали ще е навън в парка или в къщи, въпросът е да се отдели време за общуване с детето, а не да се вземе от градината и направо в леглото. Само събота и неделя не стига. Детето има нужда да общува с родителите си ежедневно.
Има деца, които си лягат в 18.00 часа? Вече направо не знаете какво да кажете...

Общи условия

Активация на акаунт