Работна седмица и време със семейството

• 25 575
  • 314
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
То пък много трудно да седнеш на пейката в парка да се препичаш на слънце,докато детето си играе,ма то тъй мисля сигурно защото не съм интелигентна.

Sharky* бавната обмяна,проблемите с ноктите,косата и умората се борят успешно с адекватно дозиран хормон.

# 166
То пък много трудно да седнеш на пейката в парка да се препичаш на слънце,докато детето си играе,ма то тъй мисля сигурно защото не съм интелигентна.

При по - голямо дете/да кажем към 4- 5 годишно/ е чудесна почивка, преди това си е тичане. Но на мен излизането по площадки никога не ми е тежало

# 167
  • София
Поддържам TSH-то 1.8-2.2 (съвсем наред са ми дозировките). Конвертирам ФТ4 в ФТ3 до долната граница на реф. стойности на ФТ3. И Т3 отделно съм пила, е, нищо не ускорява обмяната. Дневно ходя 4-8 километра. Последните 11 години съм качила 15 кг. Обаче си похапвам ...

П.С. Май забравих да уточня, че съм на 50. Кръгло. (Последното май е "вълшебната думичка": и годините ми кръгли и всичко друго по тялото...)

# 168
  • Варна
Поддържам TSH-то 1.8-2.2 (съвсем наред са ми дозировките). Конвертирам ФТ4 в ФТ3 до долната граница на реф. стойности на ФТ3. И Т3 отделно съм пила, е, нищо не ускорява обмяната. Дневно ходя 4-8 километра. Последните 11 години съм качила 15 кг. Обаче си похапвам ...

П.С. Май забравих да уточня, че съм на 50. Кръгло. (Последното май е "вълшебната думичка": и годините ми кръгли и всичко друго по тялото...)

Забавения метаболизъм не е задължително да е заради щитовидната жлеза...Обаче зависи и колко си похапваш  Laughing
Мен пък ме държат изкуствено в хиперфункция и не мога да надебелея.Вчера установих,че пак съм смъкнала едно кило  Sad

# 169
Сирен, да си научен да си организиран ти помага много във всяка област в живота.
Можеш да отхвърлиш един тон работа с цел и след това всеки ден да имаш време за себе си.
Но кой както си го направи!

Да де, може тон работа, а може и сто грама работа. Може тон картофи и 100 грама черен хайвер. Има работа и работа- не всичката е в количество, не всичката иска копане.

Има неорганизирани хора, които са по-продуктивни. Има и такива, дето все са на пета и все са изостанали от графика.

# 170
  • София
Обичам вкусната храна. Ям всичко, в количествата, които съм хапвала и на 25, и на 35, и на 40 (една непрепълнена чиния "готвено" на обед и вечеря, много малко хляб)

При предозиране на Л-тироксина не отслабвам (докарвала съм ТСН до 0.5), само ускорявам пулса и започват нощните изпотявания. Изобщо не ми ускорява метаболизма.

# 171
А сега, сериозно, истината е, че се престаравам... Вдъхнових се, че съм съпруга... И да успокоя съфорумките, мама и тате на всичко са ме научили, но вече не съм детето в семейството, колелото се завъртя... Сега съм съпругата...

Надявам се скоро да свикна...
Какво има да свикваш на това сладко положение? Като си с любимия човек всичко ти се струва розово. И като страничен ефект вече ежедневните работи като готвене, чистене, пране и т.н. са на 4 ръце, не струпани на 2.

# 172
Сладка розичка, така ме разсмя с това чадо  Joy ... Абе някак си ми прозвуча като добичето...  Joy

Иначе звучи логично, ама защо мамите не си оставят чадото до 7ч. в градината и да се поглезят някъде през тези 4 часа ?

Защото тва дете си го родила да го гледаш, не да го 'фърлиш в гадната детска градина с гадните следобедни закуски по 10-12 часа на ден. (Ходила съм и аз на детска, но съм отивала закусила сутрин и са ме взимали възможно най-рано, но в нашата така или иначе всички деца се взимаха до към 17.30)
После същите тези хвърлят вината за възпитанието върху всички други освен върху себе си. Ясно е защо, наистина няма как да възпиташ някого, когото виждаш за час сутрин и 2 часа вечер.
Честно, идея си нямах, че за повечето майки тук е толкова отвратително да си изведат децата навън.
Слава Богу, на майка ми не й е било явно и всеки ден съм била навън. Пък даже не е от клюкарещите по пейките, тоест приоритът съм била аз, а не социалните контакти. Ей сега ще й се обадя да й благодаря за тази саможертва, досега не съм си бях дала сметка.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 13:08 от bambinnah

# 173
  • Варна

Защото тва дете си го родила да го гледаш, не да го 'фърлиш в гадната детска градина с гадните следобедни закуски по 10-12 часа на ден. (Ходила съм и аз на детска, но съм отивала закусила сутрин и са ме взимали възможно най-рано, но в нашата така или иначе всички деца се взимаха до към 17.30)
После същите тези хвърлят вината за възпитанието върху всички други освен върху себе си. Ясно е защо, наистина няма как да възпиташ някого, когото виждаш за час сутрин и 2 часа вечер.
Честно, идея си нямах, че за повечето майки тук е толкова отвратително да си изведат децата навън.
Слава Богу, на майка ми не й е било явно и всеки ден съм била навън. Пък даже не е от клюкарещите по пейките, тоест приоритът съм била аз, а не социалните контакти. Ей сега ще й се обадя да й благодаря за тази саможертва, досега не съм си бях дала сметка.

Спокойно повечето сме прости и си разхождаме децата на вън.Да не говорим,че повече от 3 години след като започнах работа, когато се вземех детето от градина ходихме да караме колело и не ми е тежало.А си работех на пълен работен ден.

Ама ти и благодари де Simple Smile

# 174
Моето пък ревеше като я взимаме рано. В топлите месеци й изпълнявахме желанието да стои до последно, защото ги извеждаха вече навън.
Обядът беше хубав, закуската - не, също я водехме закусила, след нея.

bambinnah, просто не всеки има професия, която да позволява да ги водят късно сутрин и да ги взимат рано вечер. Също и има жени, чиито мъже очакват след работа веднага да тичат вкъщи, да им сготвят, да им сервират, да им почистят, да им изперат за следващия ден и т.н. Няма как да са на няколко места чисто физически.

# 175
Всъщност най-неприятното на майчинството е именно тая идея, че майката е 100% отговорна и трябва да е най-активната. А не е така. Майката е незаменима за 5-6 неща, за другите въобще не пречи да се делегират. За детето няма разлика дали следобяд ще играе в градината на двора или аз ще се готвя в собствен сос, за да е изведено лично от моята особа и някой ден да ми благодари през сълзи.

# 176
bambinnah, не всички детски градини са гадно място с гадна закуска, сори, просто са те прецакали навремето.
предложението детето да поостане в градината от време на време, за да може майката да си отдели време, си е съвсем ок. що майката да не отиде на фризьор, да си направи маникюр или да се отбие до магазина за дрехи или обувки без да ѝ се налага да прилага свръх уменията си едновременно да мери обувки и да наглежда отрочето да не се изгуби, да не бутне някой стелаж или да разтури маркетинговата подредба. зер ако се изтрепеш от зор да го вземеш в 4 часа и мязаш на баба яга след запой те прави супер майка.

# 177

bambinnah, просто не всеки има професия, която да позволява да ги водят късно сутрин и да ги взимат рано вечер. Също и има жени, чиито мъже очакват след работа веднага да тичат вкъщи, да им сготвят, да им сервират, да им почистят, да им изперат за следващия ден и т.н. Няма как да са на няколко места чисто физически.

Коментарът беше "защо мамите не си оставят чадото до 7ч. в градината и да се поглезят някъде през тези 4 часа". Само за това говоря, другото е ясно.  Peace

# 178
  • Варна
По скоро начина по който се каза е подразнило bambinnah .Всъщност и мен доста ме впечатли,че интелигентните майки не обичат да разхождат децата си  Laughing

# 179
Коментарът беше "защо мамите не си оставят чадото до 7ч. в градината и да се поглезят някъде през тези 4 часа". Само за това говоря, другото е ясно.  Peace
Т.е. да принася на голям глезан е ок като причина, но ако направят нещо за себе си - не Mr. Green

И какво, ако на децата им харесва там? Дадох пример с моето. Не може ли да действаме според случая, а не под шаблон?

Общи условия

Активация на акаунт