Работна седмица и време със семейството

• 25 554
  • 314
  •   1
Отговори
# 135

Докато живееше с вашите, каква роля имаше в домакинството?

Е, то е ясно... Никаква...
А, ако родителите ти те бяха научили на елементарни неща, вместо да ти слугуват, сега животът ти щеше да е забележително по-лек и приятен.
E, глупости сега. Ще се научи момичето. В началото всяка работа върви много бавно и е по-трудоемко, с течение на времето става рутина и го правиш по-бързо. Аз с първото ми дете например много се уморявах дори и от меняне на памперс, внимавах, гледах да залепя двете лентички отпред, да има 2 пръста разстояние както са ми показали в болницата. С второто дете вече полузаспала сменях памперс. И с къщната работа е така. Като бях младо момиче на 18 години къщната работа ми беше много скучна, 10-тина години след това се успокоявах от чистене. Не ги мисли толкова нещата Захарче, всичко ще се нареди.

# 136
  • Mediterraneo
Е, да де, ама уж с желание се втурваш в семейния живот, пък жертви трябва да правиш още в началото.

# 137
Е, да, много е уморително да залепиш лепенките на пампера. Пеперудова, откъде го измисли това? А за домакинската работа не твърдя, че не е скучна. Скучна е. Но, ако не си гъзорък и като дете си се научил да пускаш прахосмукачка, да си измиеш чиниите и да си подредиш стаята, на дърти години тези дейности няма да ти се струват трудни като конструирането на космическа станция и ще се справяш бързо с тях, вместо да се туткаш цял ден.

# 138
Момичето, че ще се научи, ще се научи, но не е нужно чак  пък на всичко да е! Нали не живее сама, а с друг човек!

# 139

Е как да не сте- Young Urban Professionals, Yuppies, оттам идва думата. И сте DINKs (Double Income, No Kids). Вярно, че вече почти не сте млади, но все пак сте професионалисти, не обслужващ персонал или бачкатори. Та ето ти юпита откъде идва. Не е синоним на костюмари или банкери, просто е описателно съкращение.

Прочела си, но не си дочела някои неща.
Никой от тук списващите не е в тази категория Simple Smile
Скрит текст:

'
Coined in the 1980s, the term yuppie was used as a derogatory title for young business people who were considered arrogant, undeservedly wealthy and obnoxious. Yuppies were often associated with wearing high fashion clothing, driving BMWs and gloating about their successes. The term has become less of a stereotype and now promotes the image of an affluent professional.

Yuppies tend to be educated with high-paying jobs, and they live in or near large cities. Some typical industries associated with yuppies include finance, tech, academia, and many areas in the arts, especially those associated with liberal thinking and style.

А term used to describe someone who is young, possibly just out of college, and who has a high-paying job and an affluent lifestyle. Can now be used to describe any rich person who is not modest about their financial status..'

Read more: Yuppie http://www.investopedia.com/terms/y/yuppie.asp#ixzz4hq66rjPv

Или това определение: Simple Smile

'a very arrogant well put together young urban professional who you more than likely will find wearing Gucci and Prada with a large bank account which they love to brag about. You can find them drinking Starbucks, living in a one bedroom apartment in a city where they will pay 1000-2000 a month for and spending another 3000 a month on their credit cards. They brag about their designer clothes and love to flaunt them , as well as their wealth. They look down upon anyone who isn't as wealthy or high status as they are. Men are likely to be found wearing designer suits, Gucci preferably with slicked back or well cut hair. The women will be wearing Prada/Gucci and fendi. The most arrogant conceited fucks on the planet.'
ands for Young Urban Professional. Yuppies are usually the children of doctors and lawyers, hold Master's degrees from Ivy League universities, and are very concerned with their appearance. Many were in fraternities and many live in expensive houses or apartments.

Yuppies can typically be seen in large metropolitan areas such as Portland or New York. Their wardrobe consists of grey, black or khakhi slacks, usually with grey, striped or pastel colored suit jackets and shirts. Yuppies typically take the idea of competing for social status extremely seriously. Their culture revolves around Starbucks coffee, expensive foreign restaurants and romantic comedies starring Julia Roberts or Tom Hanks. Yuppies generally only hold political views that are considered trendy.
Many yuppies go into fields such as politics, big business, public administration, medicine and law. You may have worked for one.'

Simple Smile
'Self absorbed pompous, selfish, spoiled and morally corrupt individuals between the ages of 25 and 40. Usually have a master’s degree and a hot wife or girlfriend. They love $7.00 cups of coffee, European cars, designer clothing, outrageously expensive homes and watching the stock market 24/7.

They’ll have one or two kids that tend to be little versions of their parents – spoiled, loud and demand attention. Their wives never work and spend most of their time at the mall, at the spa, at Starbucks with other yuppie wives or banging the pool boy because they’re husbands are too busy making more money.
Yuppie - Oh dear, I can't fit the baby seat in the Porsche.'

'1. A person who is a Yuppie might live in an expensive apartment in a major city and works an important desk job at a large corporation. Probably wears expensive brandnames. Shops at hoity toity stores us commonfolk probably never heard of. Buys coffee at Starbucks even though they own a $500 fancy shmancy coffee maker at home.

2. In a family setting:
-Lives in a development neighborhood in a suburban area with few trees or foliage. All houses look very similar.
-Has a family dog(Golden Retriever, Labrador Retriever, Saint Bernard, ect.)
-Drives a Minivan (I.E. Honda Odyssey)
-Mother of family does not work.
-Father of family holds prominent position at corporation in the city.
-2-4 children with a number of supposed allergies and health problems.
-Has a number of Yuppie friends who come to visit with their Yuppie children.
-Still buys coffee at Starbucks.
Yuppies can be annoying and arrogant. Few are actual decent and honest human beings.' hahaha Joy

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=yuppie

Е тез двамата поне ниво "софийско юпи" не са ли стигнали- какво правят толкова години, без деца, с една котка?

# 140
Не съм казала, че ми тежи... А, че просто се уморявам чисто физически, както пеперудката...

Но дано се свиква, а пък тя и с два дечица... Браво на нея !!!

# 141
Сирен, ама какво те яде тебе какво имат те или някой друг? Нали ти си добре или..?!

Докато живееше с вашите, каква роля имаше в домакинството?

Е, то е ясно... Никаква...
А, ако родителите ти те бяха научили на елементарни неща, вместо да ти слугуват, сега животът ти щеше да е забележително по-лек и приятен.
Това е и моето мото.
Възпитана съм да съм независима, да се оправям и да мога и така възпитавам и детето ни.
Смятам, че това е много важно качество за организация в живота и за имането на повече време за себе си.

# 142
  • Mediterraneo
а пък тя и с два дечица... Браво на нея !!!

О, браво! Чудо нечувано. Майка- лауреат- с две деца, макар и породени, здрав и прав мъж и 4- часов работен ден. Да я предложим за медал, минимум!

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 23:54 от Тарталета

# 143
Мен пък не са ме възпитавали да домакинствам редовно- смяташе се, че "и моето време ще дойде". И баба ми така е възпитавана, и майка ми. Е, дойде ни времето, после ще мине и замине. Когато трябва, се научих, а на младини не съм си губила времето- правих неща, които са ми от полза днес повече, отколкото 300 летателни часа с метла и парцал.

Контеса, нищо не ме яде, просто ми е интересно, защото знам каква спирачка слагат децата на кариерата. Та докато аз тука съм в продължително майчинство, Кукумицинка с перфектния си приятел имаха години, в които трябва да са много, много напред с материала. Та се чудя икономиката ли куца, Софията ли куца или нещо друго...защото семейство от двама работещи с двоен доход, на които какво друго да им е приоритет, освен кариера- би трябвало да е ехей, далеч напред.

# 144

Е тез двамата поне ниво "софийско юпи" не са ли стигнали- какво правят толкова години, без деца, с една котка?

Е, нали се разбрахме, че даже сме го минали това ниво - вече сме оупита.

п.п. Не разбирам какво е толкова изморително двама души да си поддържат някакъв минимален ред в домакинството, при условие, че само те си разтурят, и да се изперат, и да си сготвят. Че даже и да се огладят.

# 145
Сирен, да си научен да си организиран ти помага много във всяка област в живота.
Можеш да отхвърлиш един тон работа с цел и след това всеки ден да имаш време за себе си.
Но кой както си го направи!

# 146
...защото семейство от двама работещи с двоен доход, на които какво друго да им е приоритет, освен кариера- би трябвало да е ехей, далеч напред.
Може пък да събират за частен самолет или яхта Mr. Green
Шегата настрана, може къща да строят, нашироко да живеят или просто да обичат на къмпинг да почиват... Тяхна си работа!

# 147
Не съм казала, че ми тежи... А, че просто се уморявам чисто физически, както пеперудката...

Но дано се свиква, а пък тя и с два дечица... Браво на нея !!!
не се занимавай с баба уишмастър, тя е била на 20 години в средата на миналият век и вече я е оборила склерозата и не помни.  Twisted Evil

Умората в твоето положение може и да е заради новото място, стараеш се много, всичко ти е ново, трябва време докато свикнеш. И за домакинската работа ще свикнеш, може би прави прекалено много в момента, след време ще се рутинираш и ще правиш най-необходимото.

Пеперудке, астрална близначке  Hug Hug !!!

А сега, сериозно, истината е, че се престаравам... Вдъхнових се, че съм съпруга... И да успокоя съфорумките, мама и тате на всичко са ме научили, но вече не съм детето в семейството, колелото се завъртя... Сега съм съпругата...

Надявам се скоро да свикна...

# 148
Нали "Нормано сложена жена и раждала е около 60-65кг, това за мен са нормалните килограми, сочна и женствена. Всичко друго под е кльощаво или моми.", пък сега изведнъж стана проблем. Вместо да се радва колко сочна и женствена е станала, иска да отслабва.

# 149
Аз също не съм домакинствала кой знае колко като малка. Имах баба с леко ОКР и докато се усетя, беше овършала стаята ми, че даже изхвърляше неща, които си искам.  hahaha

Ами научих се.
Малко в началото ми дойде като културен шок.
После пък ми стана и по-приятно така аз да си определям кога какво.
Чистене, оправяне, пране и прочие ги върша вечер през седмицата и въобще не се престаравам. ММ се включва пълноценно като аз не го оставях да пипне в началото, защото той тогава работеше поне 2.5 пъти повече от мен и считах за логично поне домакинството да е на моите плещи. После и аз придобих повечко работни задължения и се разпределихме по-равномерно.

Не мисля, че навиците за организиране на домакинството са нещо, което се развива кой знае колко трудно дори на късна възраст. Докато се усетя за няколко месеца се научих да готвя (не като профи, но доста вкусно и разнообразно), да се сещам кога трябва да се плати нета и да минавам апартамента за 30-40 мин. от-до.

Аз нямам деца, тъй че мнението ми не е много релевантно по темата, но бих дала следния съвет: Дай си някакво време (може да е и 30 мин само) на ден, в което правиш някакъв спорт. Повярвай ми, това няма да те доизмори, а напротив - ще ти даде тонус и енергия, а и самочувствието ти ще се повиши. Дали ще е бягане, колело, йога или просто разходка (сама, без децата и мъжа), при всички положения ще се почувстваш много презаредена.
Също, всеки нормален човек има нужда от време, което да прекарва сам без други хора наоколо. Ти си или на работа, или с мъжа ти, или с децата, дори спиш с децата. Нормално е да започнеш да изпадаш в определени състояния. Дай си поне 1 час насаме.

Общи условия

Активация на акаунт