Работна седмица и време със семейството

• 25 557
  • 314
  •   1
Отговори
# 150
Е, то е ясно... Никаква... Перях от време на време... Правех по някоя пица за семейна вечеря или ориз...

Добре си живеех... Сега всичко мен чака !!!

Е, дано свикна, втурнах се с много желание  Heart Eyes

Хаха, сладурка, поне го осъзнаваш! Ми, не е оптимално, ама квот такова, знаеш. Ще се оправят нещата, никой не се е родил научен.

Сирена, от женска гледна точка смятам, че е добре поне момчето да се научи от малко, че не е истина колко момченца отиват от мама на приятелката и разчитат напълно на жената за домакинска работа. Малко са тези, на които им просветва в дадена момент, че не е ок. Дамите сме по-интуитивни сякаш и ги развиваме тези умения и на по-късна възраст, както каза Гугълката.
А за "моето време" - моята логика е, че е винаги, когато живееш с някого - било то гадже, мама и тате или състуденти. Никой не е домашна помощница, всеки е длъжен да допринася за чистата и реда вкъщи. Както в студентско жилище има график за чистене на фурната, или в един блок с жилища под наем - график за чистене на стълбището и листата пред блока, така и вкъщи може да се редуват домашните задължения или да се разпределят според възрастта.

Не подкрепям идеята със "сигурно се престараваш". С готвенето на здравословни и разнообразни неща - според нечии критерии може би, въпреки че съм на абсолютно същото мнение и ми е голям приоритет. Но чистене веднъж седмично и сортиране на прането (според Ютюб това е остаряла работа и е ок да се пере бяло с цветло, ама аз съм старомодна явно) - моля ви, нищо неземно няма.
Надали се престарава толкова, че да му глади чорапите - действителен пример, впрочем  Crazy

# 151
И мъжете могат да бъдат достатъчно интуитивни стига да искат.
Моя не беше включвал пералня евър, не беше пипвал котлон и като цяло беше гледан в патриархален тип семейство, а се научи за отрицателно време и не го мързи.
Въпросът е да се започне като хората от самото начало. Първите му манджи бяха...
... е, представете си варен грах със спагети и червен пипер.  hahaha
Но пък в един момент си облизвах пръстите на омлетите му и на различни манджи с прас и кайма.
И простира като се усеща да сложи щипките под мишниците.  hahaha

Аз не вярвам, че семейния модел/възпитанието в невръстна възраст се наслагва толкова непоправимо върху човешкото поведение. По-скоро е много удобно оправдание, ако ти липсва мерак.

# 152
Там е въпросът - какво правиш на 16-17 вкъщи не се брои за невръстна възраст и може да си остави отпечатък. Радвам се да чуя, че не важи за всички! Явно си си го избирала умно и човек се учи с правилната мотивация Hug

# 153
Гугълче, семейният модел от детството се наслагва. В повечето случаи е непоправимо по две основни причини:
1. Рядко човек усеща, че изобщо има нужда от поправка.
2. Често хората ги мързи да се поправят. Предпочитат да си живеят и да се харесват, отколкото да се терзаят, че имат нужда от поправка и да се напъват да се поправят.
Имам предвид основни неща, а не кой кога се е научил да готви.

# 154
Гугълче, семейният модел от детството се наслагва. В повечето случаи е непоправимо по две основни причини:
1. Рядко човек усеща, че изобщо има нужда от поправка.
2. Често хората ги мързи да се поправят. Предпочитат да си живеят и да се харесват, отколкото да се терзаят, че имат нужда от поправка и да се напъват да се поправят.
Имам предвид основни неща, а не кой кога се е научил да готви.
Аз затова съм на мнение, че съберат ли се двама души е много важно тези потенциални препъни-камъни да се изгладят още в началото. Един влюбен до уши мъж няма да позволи възлюбената да се нагърби с всичко и да охка, и пъшка изтощена, докато той седи на дивана. Тази картинка е рискова за по-напреднал стадий на взаимоотношенията. И ако още в началото влюбения мъж усети поощрение и похвала за това, че се заема с тези иначе не толкова тежки занимания, той бързо се научава, че едно натискане на копчето на пералнята или дори 10тина минути чист въздух на терасата, простирайки се връщат като мил поглед и хубаво отношение от любимата жена. И свикват с радост като стой та гледай.

Лошото е, ако девойката държи да се докаже като перфектна домакиня и изпусне този момент с фрази като "А, не, няма нужда, аз обичам да се грижа за теб.", "Не, не, това е женска работа, ето аз си се справям прекрасно и сама", а най-най-страшни са "О, не, не така!", "Не се прави по този начин, виж как се прави.", "Абе я остави, аз за 2 минути ще си го направя като хората". И тогава вече няма превъзпитание освен, ако не се стигне до сериозни ексцесии, а и тогава е под въпрос.

# 155

Аз затова съм на мнение, че съберат ли се двама души е много важно тези потенциални препъни-камъни да се изгладят още в началото.

Да, установи ли се някакъв маниер за вършене на нещата, става късно и промените се възприемат често негативно.
Затова в името на дългосрочния успех като двойка може би е добре да се пренебрегне вътрешното желание да се покажеш перфектна или да удовлетвориш максимално всички съществуващи и несъществуващи очаквания, а вместо това - да се установи начин, който ще работи дългосрочно.
Отплеснах се, извинявай, Мадам Бътърфлай. Но си мисля, че в темата имаше няколко полезни съвета как да разчупиш установения ред на действие, щом вече не работи за теб. Дано да ти помогнат Simple Smile

Някой спомена тема за съвети и трикове за заети/работещи мами, нещо такова... Може ли линк?

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 01:33 от bambinnah

# 156
Не съм казала, че ми тежи... А, че просто се уморявам чисто физически, както пеперудката...

Но дано се свиква, а пък тя и с два дечица... Браво на нея !!!
не се занимавай с баба уишмастър, тя е била на 20 години в средата на миналият век и вече я е оборила склерозата и не помни.  Twisted Evil

Умората в твоето положение може и да е заради новото място, стараеш се много, всичко ти е ново, трябва време докато свикнеш. И за домакинската работа ще свикнеш, може би прави прекалено много в момента, след време ще се рутинираш и ще правиш най-необходимото.

Пеперудке, астрална близначке  Hug Hug !!!

А сега, сериозно, истината е, че се престаравам... Вдъхнових се, че съм съпруга... И да успокоя съфорумките, мама и тате на всичко са ме научили, но вече не съм детето в семейството, колелото се завъртя... Сега съм съпругата...

Надявам се скоро да свикна...
От колко време сте женени?

# 157
На есен ще стане година. Защо ?

# 158
Колкото и странно да звучи - 4 часов работен ден + дете е по-изморителен от 8 часове ден  + дете.
Така, какво има да свърши майката при 8 часове ден:
1. Извежда детето на градина
2. Отива на работа, където се занимава най-вероятно с възрастни и зрели индивиди
3.Прибира детето от градина и за нея остава да му направи вечеря и да го изкъпе (ако и бащата се включва - още по-добре)
4. През това време никой не цапа вкъщи, какичките от градината са извели децата навън преди обед и след обед - това досадно задължение отпада за майката.
Какво има като задачки една майка на 4 часов работен ден:
1. Води детето на градина
2.Отива на работа - работи 4 часа и бързо пак трябва да превключи в режим майка
3. Взема детето от градина
4.Трябва да мисли за следобедна закуска
5. Следва китайското мъчение за почти всяка интелигентна жена - висенето по площадки и градинки, за да може чадото да потича и да подиша свеж въздух. Пищящи деца, паданията и ставанията на чадото, забележки да се пази и т.н. - всичко това изморява.
6. Ако времето не е подходящо за градинки и площадки - то детето ти цапа вкъщи и ти отваря работа да чистиш след него.
7.Вечеря и къпане на детето (обикновено бащите са все на по 8 часа и дори и да се включват в грижи за дома , не се итормозват с деца )

Та накратко , при 8 часовия работен ден си имаме една свежа мацка, при 4 часовия - по скоро си е все още в режим - прислугване на детето.  Peace
Нормално е авторката да е изморена при този режим на превлючване - работничка-майка при това за кратко време.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 09:05 от Sladka-rosichka

# 159
Колкото и странно да звучи - 4 часов работен ден + дете е по-изморителен от 8 часове ден  + дете.
Най-добре би било работният ден да е 12 часа. Тогава жената ще има възможност да отиде на работа, след което да се върне у дома и директно да си легне да спи. По този начин ще се спести храненето вечер, което ще се отрази изключително благотворно върху свалянето на килограмите. Ще хапва само когато е на работа. Няма да има никакви странични занимания, което ще и спести умората. И така, ако 8 часов работен ден=свежа мацка, 12 часов работен ден=цъфнала и вързала мадама.

# 160
Сладка розичка, така ме разсмя с това чадо  Joy ... Абе някак си ми прозвуча като добичето...  Joy

Иначе звучи логично, ама защо мамите не си оставят чадото до 7ч. в градината и да се поглезят някъде през тези 4 часа ?

# 161
Най-добре би било работният ден да е 12 часа. Тогава жената ще има възможност да отиде на работа, след което да се върне у дома и директно да си легне да спи. По този начин ще се спести храненето вечер, което ще се отрази изключително благотворно върху свалянето на килограмите. Ще хапва само когато е на работа. Няма да има никакви странични занимания, което ще и спести умората. И така, ако 8 часов работен ден=свежа мацка, 12 часов работен ден=цъфнала и вързала мадама.
Joy Точно това си мислех. Неочаквана рецепта за свежест  Joy

Скрит текст:
Марш на работа, уиш, да видиш ти какво е свежест, че като работиш от дома, сигурно си се спихнала съвсем  Joy

# 162
Вие си се смейте, смехът е здраве  Laughing
Но съвсем сериозно го мисля това. Аз съм на 4 часа  , но имам и периоди, в които работя около 7 часа и честно казано си почивам от досадните задължения около детето.
Много майки споделят, че ходят на работа да си почиват от децата  Laughing
Бащите и те не умират от кеф да са на 4 часа, ами почти всички , които познавам са на 8 часов работен ден  вместо да забърсват пода и трохичките.
Никой бял европеец/бяла европейка не умира от кеф да гледа деца - това е !

Няма какво да се чудите защо напоследък модерното семейство включва : мама, татко и котка или мама, татко и 2 кучета. И това не е шега някаква - съвсем сериозно ги виждам из фейса да си честитят ''Happy Motherday to my Cat-Mama/Dog-Mama '' и да се самоопределят като семейство щом са се сдобили с куче/котка.

# 163
Вие си се смейте, смехът е здраве  Laughing
Но съвсем сериозно го мисля това. Аз съм на 4 часа  , но имам и периоди, в които работя около 7 часа и честно казано си почивам от досадните задължения около детето.
Много майки споделят, че ходят на работа да си почиват от децата  Laughing
Бащите и те не умират от кеф да са на 4 часа, ами почти всички , които познавам са на 8 часов работен ден  вместо да забърсват пода и трохичките.
Никой бял европеец/бяла европейка не умира от кеф да гледа деца - това е !

Няма какво да се чудите защо напоследък модерното семейство включва : мама, татко и котка или мама, татко и 2 кучета. И това не е шега някаква - съвсем сериозно ги виждам из фейса да си честитят ''Happy Motherday to my Cat-Mama/Dog-Mama '' и да се самоопределят като семейство щом са се сдобили с куче/котка.

Явно има и такива хора, но аз се чудя, защо са се напъвали да имат деца. Грижите по моето не са ми били досадни, а и уморена не съм се чувствала. Сега съм много по-уморена и без време за много неща, отколкото, когато гледах детето.

# 164
Е, то е ясно... Никаква... Перях от време на време... Правех по някоя пица за семейна вечеря или ориз...

Добре си живеех... Сега всичко мен чака !!!

Е, дано свикна, втурнах се с много желание  Heart Eyes

Хаха, сладурка, поне го осъзнаваш! Ми, не е оптимално, ама квот такова, знаеш. Ще се оправят нещата, никой не се е родил научен.

Сирена, от женска гледна точка смятам, че е добре поне момчето да се научи от малко, че не е истина колко момченца отиват от мама на приятелката и разчитат напълно на жената за домакинска работа. Малко са тези, на които им просветва в дадена момент, че не е ок. Дамите сме по-интуитивни сякаш и ги развиваме тези умения и на по-късна възраст, както каза Гугълката.
А за "моето време" - моята логика е, че е винаги, когато живееш с някого - било то гадже, мама и тате или състуденти. Никой не е домашна помощница, всеки е длъжен да допринася за чистата и реда вкъщи. Както в студентско жилище има график за чистене на фурната, или в един блок с жилища под наем - график за чистене на стълбището и листата пред блока, така и вкъщи може да се редуват домашните задължения или да се разпределят според възрастта.

Не подкрепям идеята със "сигурно се престараваш". С готвенето на здравословни и разнообразни неща - според нечии критерии може би, въпреки че съм на абсолютно същото мнение и ми е голям приоритет. Но чистене веднъж седмично и сортиране на прането (според Ютюб това е остаряла работа и е ок да се пере бяло с цветло, ама аз съм старомодна явно) - моля ви, нищо неземно няма.
Надали се престарава толкова, че да му глади чорапите - действителен пример, впрочем  Crazy

Абе да ти кажа майката на мм цял живот е била с робска психика, опъвала е здраво...той и сестра му нищо домакинско не умеят...все тя всичко е правила...

Аз съм започнала леко да изисквам и той започна да помага...но дълъг път ни чака, де !

А за пранетата, няма майтап - всеки ден нещо се върти...един път чаршафи, един път кърпи и покривки, финни дрехи, после пък плетени отделно... Страшна работа... Опитвам се да си спомня дали майка ми навремето пускаше всеки ден пералня !? Ще взема днес да я питам  ooooh!

Да не би пък да се престаравам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт