Работна седмица и време със семейството

• 25 554
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
Ми то си е излагация 2 софийски юпита, умни, млади (да кажем) и способни да не могат един Тайланд да направят, то вече си е почти задължително, а Бали стана като Китен...айде, от мен да мине, може и на Гьокчето, ама трябва да покарате от ония сърфове с парашут.

Доброволно приятелят ми никога няма да отиде на подобна дестинация, нито в Индия например, аз също имам резерви. Когато Роро почина, съвсем му се затвърди мнението.

Нещо ми се струва, че прекалено настоявате колко ме стяга шапката.
Препоръчвам ти Хавай, остров Oʻahu. Тайланд и Малдивите не са дестинации за юпита. Или сте от юпитата, които предпочитат къмпинг Арапя?  Mr. Green

# 121
Че ние не сме юпита, това не знам откъде дойде.  newsm78

Ами, и на къмпинг не предпочитаме, че няма да се отървем от алергии сигурно, ако отидем. В Гърция ще ходим, най-удобно ще ни е заради котката, и водата е подходяща за мен.

# 122
Странно си е- преди майчинството всички сме имали телефони, след това не го ли запазваш? Аз пък не мога да си представя да изляза с децата без мобилен, а домашен телефон не знам кой още има.
Отначало забравях да го зареждам, после децата бяха го скрили и незареден не можех да го открия. След това го бяха разпилели, включително бяха изкарали сим картата и я бяха надрали. И аз свикнах без мобилен и така. А когато работя от вкъщи никога, никога не ми се е случвало да ме потърсят на мобилният. Обикновенно сешъните ни за програмиране са в един тул- програма, казва се тийм вюър, там директно можеш да гледаш в монитора на колегата.

# 123
Ами не е никак голямо, имаш да обереш опаковки , няколко пластмасови чинни и чашки и прахосмукачка - около15-20мин
Щото не мога да си пия кафето в тия 20 мин. или да си чета книжка... Laughing

Не знаеш колко си права НСЧ и как ми се иска да го направя , но понякога се налага  Hug

# 124
Че ние не сме юпита, това не знам откъде дойде.  newsm78

Ами, и на къмпинг не предпочитаме, че няма да се отървем от алергии сигурно, ако отидем. В Гърция ще ходим, най-удобно ще ни е заради котката, и водата е подходяща за мен.

Е как да не сте- Young Urban Professionals, Yuppies, оттам идва думата. И сте DINKs (Double Income, No Kids). Вярно, че вече почти не сте млади, но все пак сте професионалисти, не обслужващ персонал или бачкатори. Та ето ти юпита откъде идва. Не е синоним на костюмари или банкери, просто е описателно съкращение.

# 125
Идеята на цялото това упражнение е повече в насока взаимопомощ на родителите както споменах . Тази седмица децата са с моите и се забавляват сами , другата ги поема другият родител и се въртим , в същото време влиза и помощ друг родител да прибере твоите от у-ще , сутрин да мине и да ги вземе или преспиване . Тази седмица ще организирам такова за сина ми си е съвсем в реда на нещата . Аз не съм супер жена / майка , нито останалите родители , та в този смисъл защо да не си помогнем като си прехвърляне задълженията за известен период.

# 126
Аз пък си признавам, че имам все по-малко енергия за глупостите по площадките, с нетърпение чакам да мине тоя период и съм свела посещенията до минимум. Вечерни разходки не правя- точно тогава наизлизат най-много майки орлици и вместо да си почина, ще се натоваря. Защото наистина за да не ядосаш някого, трябва да вървиш и зад 5-годишни деца, не се знае коя майка какви бръмбари има в главата и от какво се плаши. Може бой да стане за една взета топка. Та така, нямам сили за площадки и не ходя.

Гърция, сериозно ли? Според форума това не е пътуване, това е срамота направо, ходенето до Гърция се смята за антипод на пътешественичество. Та двама "млади" без деца би трябвало по-далеч да стигнат, някак така да го дават по-приключенско.

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 20:27 от The Siren of Titan

# 127
Защо трябва да се измъчвам заради форума да ходя на места, които не са ми приятни, или пък да извършвам дейности като скачане с бънджи или парашут, от които ме побиват тръпки? Пък и както намекваш за осми път само в тази тема, не сме толкова млади, макар че и на 15 да бях, пак не е в моя стил приключенският живот.

# 128
Защо трябва да се измъчвам заради форума да ходя на места, които не са ми приятни, или пък да извършвам дейности като скачане с бънджи или парашут, от които ме побиват тръпки? Пък и както намекваш за осми път само в тази тема, не сме толкова млади, макар че и на 15 да бях, пак не е в моя стил приключенският живот.

Всичко е от завист, ша знайш hahaha
Като в темата за свекървите. Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 129
Домакинската работа винаги се трупа, въпросът е и кой колко чисто иска да му е и какъв критерии има за чистота, аз например, винаги сортирам прането и т.н.

Имам дни, в които всичко ще преборя без проблем и дни, в които даже не ми се става от леглото...

А напоследък ходя с прическа първите два дни от седмицата, после опашка на ластик, накрая кок... Уморена съм и прическа да си правя на два дена... А преди си правех !

Ама явно семейният живот изисква  жертви...

# 130
  • София

Да, изисква, но не и да се скапеш, за да се огледаш в кранчето на чешмата в тоалетната! Peace

Щото, на мъжа ти му е кеф в леглото и извън него, да е момичето, в което се е влюбил, а не огрухана повлекана с парцал в ръка. Simple Smile

# 131
Домакинската работа винаги се трупа, въпросът е и кой колко чисто иска да му е и какъв критерии има за чистота, аз например, винаги сортирам прането и т.н.

Имам дни, в които всичко ще преборя без проблем и дни, в които даже не ми се става от леглото...

А напоследък ходя с прическа първите два дни от седмицата, после опашка на ластик, накрая кок... Уморена съм и прическа да си правя на два дена... А преди си правех !

Докато живееше с вашите, каква роля имаше в домакинството?

# 132

Е как да не сте- Young Urban Professionals, Yuppies, оттам идва думата. И сте DINKs (Double Income, No Kids). Вярно, че вече почти не сте млади, но все пак сте професионалисти, не обслужващ персонал или бачкатори. Та ето ти юпита откъде идва. Не е синоним на костюмари или банкери, просто е описателно съкращение.

Прочела си, но не си дочела някои неща.
Никой от тук списващите не е в тази категория Simple Smile
Скрит текст:

'
Coined in the 1980s, the term yuppie was used as a derogatory title for young business people who were considered arrogant, undeservedly wealthy and obnoxious. Yuppies were often associated with wearing high fashion clothing, driving BMWs and gloating about their successes. The term has become less of a stereotype and now promotes the image of an affluent professional.

Yuppies tend to be educated with high-paying jobs, and they live in or near large cities. Some typical industries associated with yuppies include finance, tech, academia, and many areas in the arts, especially those associated with liberal thinking and style.

А term used to describe someone who is young, possibly just out of college, and who has a high-paying job and an affluent lifestyle. Can now be used to describe any rich person who is not modest about their financial status..'

Read more: Yuppie http://www.investopedia.com/terms/y/yuppie.asp#ixzz4hq66rjPv

Или това определение: Simple Smile

'a very arrogant well put together young urban professional who you more than likely will find wearing Gucci and Prada with a large bank account which they love to brag about. You can find them drinking Starbucks, living in a one bedroom apartment in a city where they will pay 1000-2000 a month for and spending another 3000 a month on their credit cards. They brag about their designer clothes and love to flaunt them , as well as their wealth. They look down upon anyone who isn't as wealthy or high status as they are. Men are likely to be found wearing designer suits, Gucci preferably with slicked back or well cut hair. The women will be wearing Prada/Gucci and fendi. The most arrogant conceited fucks on the planet.'
ands for Young Urban Professional. Yuppies are usually the children of doctors and lawyers, hold Master's degrees from Ivy League universities, and are very concerned with their appearance. Many were in fraternities and many live in expensive houses or apartments.

Yuppies can typically be seen in large metropolitan areas such as Portland or New York. Their wardrobe consists of grey, black or khakhi slacks, usually with grey, striped or pastel colored suit jackets and shirts. Yuppies typically take the idea of competing for social status extremely seriously. Their culture revolves around Starbucks coffee, expensive foreign restaurants and romantic comedies starring Julia Roberts or Tom Hanks. Yuppies generally only hold political views that are considered trendy.
Many yuppies go into fields such as politics, big business, public administration, medicine and law. You may have worked for one.'

Simple Smile
'Self absorbed pompous, selfish, spoiled and morally corrupt individuals between the ages of 25 and 40. Usually have a master’s degree and a hot wife or girlfriend. They love $7.00 cups of coffee, European cars, designer clothing, outrageously expensive homes and watching the stock market 24/7.

They’ll have one or two kids that tend to be little versions of their parents – spoiled, loud and demand attention. Their wives never work and spend most of their time at the mall, at the spa, at Starbucks with other yuppie wives or banging the pool boy because they’re husbands are too busy making more money.
Yuppie - Oh dear, I can't fit the baby seat in the Porsche.'

'1. A person who is a Yuppie might live in an expensive apartment in a major city and works an important desk job at a large corporation. Probably wears expensive brandnames. Shops at hoity toity stores us commonfolk probably never heard of. Buys coffee at Starbucks even though they own a $500 fancy shmancy coffee maker at home.

2. In a family setting:
-Lives in a development neighborhood in a suburban area with few trees or foliage. All houses look very similar.
-Has a family dog(Golden Retriever, Labrador Retriever, Saint Bernard, ect.)
-Drives a Minivan (I.E. Honda Odyssey)
-Mother of family does not work.
-Father of family holds prominent position at corporation in the city.
-2-4 children with a number of supposed allergies and health problems.
-Has a number of Yuppie friends who come to visit with their Yuppie children.
-Still buys coffee at Starbucks.
Yuppies can be annoying and arrogant. Few are actual decent and honest human beings.' hahaha Joy

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=yuppie

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 23:02 от Анонимен

# 133

Е, то е ясно... Никаква... Перях от време на време... Правех по някоя пица за семейна вечеря или ориз...

Добре си живеех... Сега всичко мен чака !!!

Е, дано свикна, втурнах се с много желание  Heart Eyes

# 134

Е, то е ясно... Никаква...
А, ако родителите ти те бяха научили на елементарни неща, вместо да ти слугуват, сега животът ти щеше да е забележително по-лек и приятен.

Общи условия

Активация на акаунт