Професионални серии за коса - тема 114

• 117 227
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Melisandra протеин и хидратация е доста условно.Повечето хидратиращи имат и протеин, всъщност единици са продуктите които нямат.Обаче различните протеини действат Различно.
Абстрахирай се от това разделение и си подбирай според типа коса.
Какво хидратиращо ползваш?

# 511
Melisandra протеин и хидратация е доста условно.Повечето хидратиращи имат и протеин, всъщност единици са продуктите които нямат.Обаче различните протеини действат Различно.
Абстрахирай се от това разделение и си подбирай според типа коса.
Какво хидратиращо ползваш?
редувам Макадамия шампоан+маска и Джойко мойсчър рикавъри шампоан+маска. Опитвам се да намеря кое най-добре се отразява на косата ми и съм се спряла на тези. Не ми дразнят скалпа и не си чувствам косата премита. Като цяло са добре, но само тези краища ме мъчат. Да не би някъде да греша? След баня слагам една помпа от това олио:
https://www.arlen.bg/product/1910/serum-za-suha-i-iztoshtena-kos … nga-oil-89ml.html

Слагам и на суха коса когато се сетя.

# 512
  • Варна
prinzesata  bouquet чакам.
Звучат ми като бюджетен вариант на Марокан обаче май много искам  Laughing

Хаха чак Марокан надали/то моята чума и от Марокан нищо не харесва освен маската с кафявата капачка  Laughing/ ама ми звучи доста обещаващо.  

Ето един отзив

Достойнства: косата е послушна,възстановена и овлажнена,отлично пригладена и с приятен аромат.

Маската е с масло от ленено семе и арган. Най-доброто за косата. Дава реално подхранване и овлажняване. Моята обезцветена коса буквално се върна към живот когато за пръв път ползвах този продукт. Ароматът на маската е лек,цветен,много нежен и не остава за дълго след употреба. Консистенцията е удобна за ползване не е рядка.

Резултат : Косата е подредена,не хвърчи и не стърчи. Мека благоуханна,подхранена. Маската потресаващо приглажда косата дотолкова,че при правилно сушене дори не ми се налага да ползвам преса и то без да ползвам допълнителни приглаждащи средства. Връхчетата са еластични и живи/ на снимката се вижда,че след миене не стърчат макар,че не са изсъхнали до край/. Тази маска е единствената,която възстанови косата ми и продължава да я поддържа в добро състояние и обгрижена.

Да не би някъде да греша? След баня слагам една помпа от това олио:
https://www.arlen.bg/product/1910/serum-za-suha-i-iztoshtena-kos … nga-oil-89ml.html

Слагам и на суха коса когато се сетя.

3. Хидролизирана коприна - подхранва и придава блясък на косата. Значително укрепва косъма, като подобрява цялостната му структура. Улеснява разресването и стилизирането. Увеличава обема на косата.

Това е третата съставка на олиото ти.  Много протеиново ми звучи ама това си е мое мнение де аз олио никакво не харесвам и не разчитам да ми оправи сухите връхчета. Ваеми и пробвай нещо кремообразно,което омекотява и приглажда.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 21:21 от prinzesata

# 513
Какво кремообразно ще ми препоръчате тогава? Може и да е от олиото, хич не се бях замислила.....  newsm78

# 514
Коя е тази нова серия с арган? Може ли линк? newsm78

# 515
# 516
Melisandra може точно от олиото да е ,аз имах едно на Чи-розово/лилаво,сега ходих да го погледна кое точно, но не го откривам.Страшно ми изсушаваше.Добре че беше малка опаковка.

prinzesata Ти нямаш сърце  Hug Дано утре имам много работа и не се изкуша да отида до ЗР .
Точно на кафявата капачка Марокан се надявам  Laughing

# 517
И аз ще чакам отзиви за тази серия с арган.
Мисля, че ще е подходяща за моята коса.
А боята им изпробвахте ли?
Че е на промоция в рибката и да взема и от нея, ако е добра.
Интересувам се от русите нюанси  Peace

# 518
Аз си взех новата серия от Рибата- шампоан и маска+ 2 бои  Mr. Green
Боята си чака ред, два пъти ползвах вече шампоана и маската.
На мен ми харесват и мисля, че са попадение.
Шампоанът е прозрачен, не пени много много, измива добре и е нежен. Маската е някак....като пяна в ръцете, или по-скоро мус  Laughing, не е тежка, гъста и маслена. Много добре се нанася, при изплакване косата е много мека и гъвкава, абе напоена си е и аз трудно я плакна до скърцане Laughing
Ароматът обаче е супер мъжки, не мога да се сетя какво ми напомня, някоя козметика на мъжа ми май  Mr. Green и е траен (това ми е малък минус)
Не съм се изсушавала след тях за да видя резултат, лягам с мокра коса в тия жеги. Сутрин с малко от олиото им лесно се разресва, пригладена е някак и гъвкава. Че и блясък ми се струва да има в повече, а аз съм изрусена и това трудно се постига  Mr. Green Олиото и то е с такъв мъжки аромат, редичко ми се вижда (от мостри е) но много добре попива в косата.
Абе доволна съм, харесва ми и ще видим как е косата след седмица-две. Аз взех серията за подхранване.
Имам мостри и от серията за блясък, ще ги видя и тях.
Напоследък от горещините ми е супер суха и гадна косата. У дома сме в ремонт, та и  прахоляците допринасят. Моите запаси са съвсем изчерпани иначе  Mr. Green и косата ми страда.  Много обмислям да си направя едно дълго каре  Laughing, но още не мога да се реша.

# 519
 JLo , благодаря за отзивите  Hug
Ти ползвала ли си хидратиращия ш-н и 2мин. р-р на Афоджи?
Можеш ли да сравниш новата серия с Афоджи, ако си ги ползвала, че съм в дилема  newsm78

# 520
JLo , благодаря за отзивите  Hug
Можеш ли да сравниш новата серия с Афоджи, ако си ги ползвала, че съм в дилема  newsm78
Ползвала съм ги, преди 100 години  Laughing. Но по избледнели спомени- Афоджии са си много хидратиращи, реконструктора ми идваше слаб...мисля, с тези не могат да се сравняват, просто са различни.
Ако имаш нужда от яка хидратация- хидратиращите Афоджии са по-подходящи, според мен.
Ако искаш реконструктора, по-добре го съчетай с Афоджий за изтощена коса, не с хидратиращия шампоан.

# 521
Така.... Аз нали от скоро ползвам профи продукти и не мога да разбера още какво иска косата ми. Снощи се клепах с домашния еластисайзер и измих с червеното Тиги, легнах мокра, сутринта оформих със сешоар и сложих олио макадамия. Ми не ми харесва ефекта, матирана седи косата, с клюмнали корени, капка обем нямам, може и да от това, че плаче за боя ама и друг път съм я оставяла толкова, но не беше такава плюнка. Какво да я правя сега, да мия с Лореал ли, ДПШ ли да слагам, да се боядисвам ли? Дайте съвет какво да я правя.

# 522
как беше косата докато е мокра? добре ли я усещаше измита?
червеното тиги вероятно е по-хидратиращо отколкото е нужно за измиване на маслената маска
аз обикновено я махам с протеинов ш-н, а понякога и с протеинов б-м преди ш-на /тогава слагам хидратиращ б-м след ш-на/
какъв б-м/маска сложи след ш-на?
олиото предполагам си сложила само на връхчетата?

# 523
как беше косата докато е мокра? добре ли я усещаше измита?
червеното тиги вероятно е по-хидратиращо отколкото е нужно за измиване на маслената маска
аз обикновено я махам с протеинов ш-н, а понякога и с протеинов б-м преди ш-на /тогава слагам хидратиращ б-м след ш-на/
какъв б-м/маска сложи след ш-на?
олиото предполагам си сложила само на връхчетата?
Докато беше мокра ми беше сякаш една идея по-лигава. Сложих същия балсам, от серията на тигито. Олиото да, само на връхчетата слагам. Другия път ще измия с Про кератина. А това с балсама нещо не го схванах? Отмивам еластисайзера само с вода, слагам протеинов балсам, мия после с шампоан и после хидратиращ балсам. Така ли?  newsm78

# 524
JLo , благодаря за отзивите  Hug
Можеш ли да сравниш новата серия с Афоджи, ако си ги ползвала, че съм в дилема  newsm78
Ползвала съм ги, преди 100 години  Laughing. Но по избледнели спомени- Афоджии са си много хидратиращи, реконструктора ми идваше слаб...мисля, с тези не могат да се сравняват, просто са различни.
Ако имаш нужда от яка хидратация- хидратиращите Афоджии са по-подходящи, според мен.
Ако искаш реконструктора, по-добре го съчетай с Афоджий за изтощена коса, не с хидратиращия шампоан.
Ох, и аз съм ги ползвала преди 100 години и нямам никакви спомени.
Ами косата ми е руса и къдрава, та си е по-суха поради тези причини.
А и сега от това слънце определено ми трябва нещо хидратиращо.
Дали шампоана с арган би се съчетал добре с реконструктора?

Общи условия

Активация на акаунт