Професионални серии за коса - тема 114

• 117 273
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък съм ги объркала с Медисютикълс с тези почти еднакви тъмносини опаковки. Но пак де, с този саркозинат си се водят и епруваж безсулфатни.
А иначе слс е сода лаурил сулфат, слес - сода лаурил етер сулфат, не се отнасят саркозинатите към тях.

# 571
Мале, момичета, вие сте много навътре в нещата.. Как ги разбирате тия неща, все едно ми говорите на китайски  Mr. Green Mr. Green Embarassed

# 572
E, добре щом Епруваж са безсулфатни шампоани, дали мога и на дъщерята да ги ползвам поне докато сме във БГ? Идеята ми е да не мъкна от тук никаква козметика поне за коса и всичко да си поръчам от ЗР или Арлен...Но ще е добре да взема такива шампоани, които и децата да ползват, а и моята коса е ОК с безсулфатните... Та ми трябват 2 шампоана, 2 маски, някакъв спрей и едно малко олио... Гледам за неща, които нямам тук и не съм ползвала, точно момент да тествам нови неща... Олиото ще е малкото на Макадамия или на Chi розовото с моринга... Спрея ще е май на Goldwell за боядисана коса, доста се хвалеше тук във форума... Едната маска ще е синята Лакме k.therapy, имах мостри и доста ми допадна... Другата мисля да е на Goldwell extra rich color или хвалената тук маска на Епруваж ... И понеже маските са си питателни, може шампоаните да са по-леки и безсулфатни... Та много се колебая кои да са? Заглеждам изглаждащия на Епруваж, шампоана с лайка на Милк шейк, Аура ботаника на Керастаз, слънцезащитния на Керастаз (но той май не е безсулфатен), хидратиращия на Goldwell и някой от шампоаните на john masters organics (този с вечерна иглика въпреки отвратителния аромат, ми харесва като действие). Интересен ми е шампоана им с цинк, защото доколкото помня е с по-приятен аромат...  newsm78

Вие кой шампоан ще ми препоръчате? Направо съм в голяма чуденка... Laughing

# 573
Маската на Епруваж може да не ти допадне.Не на всяка коса се отразява супер.
От тези шампоани аз бих избрала на Епруваж.От маските на Goldwell  . А от олиото на Чи. Така хваленото олио на макадемия ме разочарова страшно много Sad .Може за финиш да вземеш серума на Маракеш за цъфтящи краища.Олиото на Лакме на мен ми допада много също.
И да попитам...То свършено вече  Grinning .Да ми припомните за този серум за скалп и дължини дали е добър.Очаквам го утре.Поръчах си го в събота Дали е икономичен?

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 18:16 от Анонимен

# 574
По темата за безсулфатните шампоани newsm78
Търся протеинов, безсулфатен шампоан, конкретно за боядисана коса и попаднах на този:
Pureology Strength Cure Shampoo
Рейтингът му в официалния сайт е никакъв, но ако някой го е ползвал, много бих се радвала на мнение от първо лице Wink
И за балсама - също:
Pureology Strength Cure Conditioner

# 575
 DqVoLsKi_ChArOvNa, благодаря за мнението ти... Много си ми полезна... Аз имам малко от олиото на Лакме, също много го харесвам.. Даже се двоумях дали пак него да не взема, ама пуста мания да пробвам нещо ново.. Mr. Green
Този серум на Маракеш все му се каня, но някой сподели,  че го усеща протеинов и това ме спира... Много не се разбирам с протеинови финиши, даже сметаната ако не сложа преди нея нещо хидратиращо и ми идва доста протеинова... Wink

Di, аз за протеинов безсулфатен най-харесвам Алтерна... Тези Pureology не съм ги пробвала, преди много им се канех, но някой сподели, че не са нищо особено и се отказах от тях... Rolling Eyes

# 576
Di, аз за протеинов безсулфатен най-харесвам Алтерна... Тези Pureology не съм ги пробвала, преди много им се канех, но някой сподели, че не са нищо особено и се отказах от тях... Rolling Eyes
Много благодаря за мнението Hug
За ALTERNA CAVIAR REPAIRХ ли става въпрос, че след разочарованието от Bamboo UV+ и Bamboo Shine спрях да се интересувам от Алтерна Thinking

# 577
  • Варна
 Лунна Маракеш не е кой знае какъв корав протеин,но лично аз избягвам да го слагам след маска като Марокан и Хрома рич например-определено не е ОК. С всичко друго което ползвам няма проблем.  Изглаждащия епруваж мисля,че няма да е проблем за детенце ако е на повече от 6-7г. Последните няколко дни мием ежедневно косата на племенницата ми с него/на 8 е и с коса до кръста/ . Ежедневно се кисне в морето и миенето няма как да го спестим  Laughing. Малко прехидратиращ идва за тая жива и здрава детска коса,но поне няма фал от силното слънце.  Измива добре плажно масло  Laughing/нямам идея как и защо но косата и е редовно омазана хем е на плитка и свита на кок като на гимнастичка  newsm78.
 Я като фен на Алтерна сподели ако си ползвала интенз шампоана. Дали ще е ок за моята суха руса перушина,че съм набухала един литров в кошница в енцо и мноооого му се чудя. Идват ми силни пустите керастази вече ама пък хидратиращия и рипеър тотално не ги понасям. Тоя дали ще е по-различен?

# 578
  • Бургас/Пз
Лунна, почти сйм сигурна, че няма да ти хареса крема на Маракеш. Пише , че е серум, но си е чист крем

# 579
  • София
Здравейте!
След дълго отсъствие от темата се завръщам с пълна сила  Laughing и много желание да си споделяме и обменяме опит, и ценна информация за любимите ни професионални продукти. За съжаление по време на тази пауза не съм експериментирала с нови и интересни неща, а доизхабявах наличности, но сега съм решена да променя това  Sunglasses
В този ред на мисли исках да ви попитам за отзиви за този крем:

https://www.zlatnaribka.com/stilizirasht-krem-s-maslo-ot-argan-i … Olioseta%20Oro%20

Косата ми напоследък доста се е изсушила и трябва да взема спешни мерки
 Rolling Eyes

# 580
  • Варна
 Само със стилизиращ продукт не вярвам да се справиш с сухотата. Имам шампоана,маската и олиото от серията. И аз ги взех заради лятно засушаване и съм повече от доволна за момента.
   Днес се наложи да мия пак след плаж,но не рискувах да повторя цялата серия,защото на първо миене беше на косъм от утежняване. Измих с Архитект и после маската и маслото. Косата е супер жива витална без утежняване.

# 581
  • София
Само със стилизиращ продукт не вярвам да се справиш с сухотата. Имам шампоана,маската и олиото от серията. И аз ги взех заради лятно засушаване и съм повече от доволна за момента.
   Днес се наложи да мия пак след плаж,но не рискувах да повторя цялата серия,защото на първо миене беше на косъм от утежняване. Измих с Архитект и после маската и маслото. Косата е супер жива витална без утежняване.

Много ти благодаря за споделеното мнение Hug bouquet
Аз също си мислех да си взема серията, но тъй като съм с боядисана коса не знаех дали ще ми е достатъчно.

# 582
Di, на мен бамбуковите серии също не ми допаднаха, имах зелената и анти фриз, такава заплетена и суха коса... Но хайверените са други, по-мек протеин са.. Имам серия Тен - шампоан и маска, серия Repair - шампоан и балсам и хидратиращата серия -шампоан и балсам... Във всичките усещам протеин, но не е така изсушаващ, а и аз не ги ползвам на поредни миенета...  Харесват ми, косата има блясък и една подредена... Ако ми дойде в повече протеина, след шампоаните ползвам хидратираща маска и нещата се нормализират...  Но има и доста недоволни от Алтерна, докарва им сухота...

prinzesata, интенз серията не съм я имала, не я вземам, защото имам още от 3-те на Алтерна, а те са доста икономични... Хубавото е, че от шампоаните не ме сърби скалпа както след Керастаз например... Но при Алтерната има едно привикване или как да го кажа... Когато ги ползваш след сулфатни шампоани и първия път резултата може да е кофти, помня при мен беше така... Струваше ми се, че няма да ми измиват скалпа или ще ми дразнят... Но после свикнах с тях и когато реших да ползвам някакъв друг сулфатен шампоан и скалпа ми се спуква от сърбежи... Не знам защо така се получава, просто скалпа ми свиква с едните и после не приема другите... Но аз съм намалила до минимум сулфатните си шампоани и съм почти само на безсулфатни и сега скалпа ми е по-спокоен... Иначе не се търпи... Laughing
Хубави безсулфатни шампоани имат Shu uemura, имах тъмно зеления, който ми е леко протеинов и жълтия хидратиращ... Но пусти цени, толкова пари пак не ми се дават...  Crazy
Между другото от Керастаз понасям само шампоаните Архитект и Олео релакс, Терапист също, но само с хидратираща маска.. Другите им шампоани, които имах въобще не ми допаднаха - Денсифик, Дисциплин, Хронолоджист, Хрома каптив, Кристалист, Нутритив... Не съм пробвала Еликсир ултим, Хрома рич, Маджистрал... Но и нямам нещо желание, само Аура ботаника ми е лубопитна...

ani_d, аз и за това не съм го взела този серум на Маракеш, въпреки хубавите коментари... Peace

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 21:36 от lunna pateka

# 583

Много ти благодаря за споделеното мнение Hug bouquet
Аз също си мислех да си взема серията, но тъй като съм с боядисана коса не знаех дали ще ми е достатъчно.

За суха коса аз много харесвам сините joico  Heart Eyes

# 584
DqVoLsKi_ChArOvNa, с маската или балсама? Аз все им се каня, но се бях разочаровала от една тяхна серия Joico Smooth и не ми се пробва друго от тях сякаш... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт