Професионални серии за коса - тема 114

• 117 273
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Всеки силиконов финиш, било то олио или крем, е своеобразна защита за косата, особено ако няма да се ползва преса или маша. Изчела съм много статии и становища по темата, поради факта, че установих как косата ми е в пъти по-добре и стои по-витална и живичка, когато няма натрупани продукти без отмиване (и с химик съм го обсъждала в друга тема за съставките на козметиката) и тази работа с т.нар. термозащити е малко преекспонирана (особено в нашата малко маниашка тема Wink ). Е, има някои такива, които са ми правили много готина косата, но това е защото са ми отговаряли на моментните нужди. Та не е необходимо да се търси някакво общо правило за ползването на термопродуктие, просто това което действа добре на косата (като може и някой термо крем да е, не отричам). В официалния сайт на Мароканойл например за изправяне на косата със сешоар стилиста използва само класическото им олио.

# 601
  • Бургас/Пз
Само за сешоар и то ако е само духване, без изправяне с четка и приближаване на горещата струя до косата може и да е достатъчен серума. Но ако има пряко горене, като че ли е по-добре да се ползва по-тежка артилерия.

Линда, много си права, напоследък слагам максимум два продукта, а в повечето случаи дори само 1 , иначе не мога да се прокарам пръстите през краищата на втория ден. Когато съм с по-малко продукти този проблем го нямам.

Пробвах така хвалената маска на Еупроваж. Амииии да не давам генерални заключения, защото е само първи път, но не съм впечатлена, както примерно беше Чаровна и Принцесата. Със сигурност ще я пробвам в различни комбинации на шампоаните и тогава ще мога да дам по-реална оценка.

# 602
Да, Ани, и аз така - колкото повече продукти съм плескала, толкова по-матирана и оплетена става косата в последствие, даже се е вкоравявала и като съм ресала са се късали връхчета.
А от маската на Епруваж и аз не бях впечатлена, има кокосово масло в състава и то по-напред ако не се лъжа, а на мен то ми действа зле - фризи, суха и твърда коса.

# 603
И аз не я харесвам моята наплескана с много  неща, затова и попитах. По принцип я оставям в жегите сама да съхне, но понякога като ми се наложи да я оправя малко, използвам сешоар-дифузер. Тогава плескам и с пяна. Но ако сложа още неща по косата си просто не ми се мисли каква ще стане. Таа ще си карам само със серума, благодаря за отговорите Heartpulse

# 604
А пък аз наскоро преоткрих сешоара. До преди година даже си оставях косата да изсъхне сама, а сега вече не мога без него. Даже днес съм на опашка и пак малко я издухах с четка.
Понеже вие сте по запознати - някой ще ми обясни ли какво има по в СС крема на Alterna Caviar ? Получих го като подарък и ми прави косата уникална - пригладена, хидратирана и жива. Много ми харесва. Не разбирам от съставки и искам да знам какво има в него, което да търся и в други продукти. Или е някаква тайна съставка? Grinning

# 605
Medissa, какъв е сешоара ти? Simple Smile

# 606
DqVoLsKi_ChArOvNa, с маската или балсама? Аз все им се каня, но се бях разочаровала от една тяхна серия Joico Smooth и не ми се пробва друго от тях сякаш... Grinning

И аз си взех Joico Smooth Care ш+б, но не виждам анти  фрийз или приглаждащ ефект.
Не бих повторила.

# 607
DqVoLsKi_ChArOvNa, с маската или балсама? Аз все им се каня, но се бях разочаровала от една тяхна серия Joico Smooth и не ми се пробва друго от тях сякаш... Grinning

И аз си взех Joico Smooth Care ш+б, но не виждам анти  фрийз или приглаждащ ефект.
Не бих повторила.
Peace

# 608
Medissa, какъв е сешоара ти? Simple Smile
Remington, от преди 10 години ми е и по-спомен струваше не повече от 90 лв. Но пък съм доволна от четката ми. Тя ми е нова, от преди няколко седмици - на Ягуар, води се кератинова и е най-голямата ф70, мисля. От начало ми се струваше огромна, но вече свикнах и е супер. Точно с нея получавам завиването в краищата, което много харесвам на дълга коса . Blush

# 609
  • На ръба..
Хееей докато намеря темата 😳
Та изкупили сте варненки новата серия на Олиосетата, взех последния балсам ама шампоани няма от подхранващата серия.
В наличност имам само протеинови шампоани, дали с Living proof за обем да се опитам да направя комбинация или с шампоана за обем на Джойко?

# 610
  • Варна
 Комбинирах маската с Архитект аз и определено е по-добре отколкото с техния шампоан тъй,че спокойно пробвай с протеин. Серията е балансирана,силно хидратираща е,но си има и протеин усеща се..
     Аз като ходих в рибата миналата седмица нищо нямаше ни боя ни шампоан ни маска само олио. Ядосах се и си поръчах от сайта там има всичко. То обикновено като търся нещо все го няма. Затова вече звъня предварително,казвам какво искам,те ми го поръчват и като дойде ми се обаждат.

# 611
  • Бургас/Пз
Комбинирах маската с Архитект аз и определено е по-добре отколкото с техния шампоан тъй,че спокойно пробвай с протеин. Серията е балансирана,силно хидратираща е,но си има и протеин усеща се..
     Аз като ходих в рибата миналата седмица нищо нямаше ни боя ни шампоан ни маска само олио. Ядосах се и си поръчах от сайта там има всичко. То обикновено като търся нещо все го няма. Затова вече звъня предварително,казвам какво искам,те ми го поръчват и като дойде ми се обаждат.
Благодаря, ще пробвам. Въпреки че Архитекта ми омазнява корените по-бързо от нормалното, продължава да ми е един от любимите шампоани

# 612
  • Перник
Момичета, имам талон за 5% отстъпка от Арлен валиден до 16.07, който няма да ползвам. Ако на някого му е необходим да ми пише на лично да дам кода Stuck Out Tongue Winking Eye

# 613
  • На ръба..
prinzesata Много благодаря, комбинирах го с Джойко - резултата много ми хареса, жива, мека и много витална изглежда, а даже и обем имам без да се суша. Накрая сложих олиото, блъсна ме направо в носа миризмата, по - скоро има някаква много силна нотка, която се усеща, но в момента носа ми е запушен и не можах да определя на какво ми мирише. С една дума много съм доволна от балсама, ще поръчам сега шампоана, но занапред ще звъня да поръчвам в магазина.

# 614
Момичета, на Insight коя серия е най-хидратираща? В смисъл без протеини или такова усещане? newsm78

Ако някой може да сравни хидратиращата серия на Oro Del Marocco с някоя на Insight ще ми е от полза.. Кои са по-добри?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт