ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и след това!

• 140 604
  • 658
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте момичета,благодаря че сте тук.Да уточня-не ми запазиха тръбата,била със сраствания,било по-средата и голямо и.... не разбрах много!Другата също била зле,но я били продухвали/някаква синя течност изтече/ Предполагам,че на контролният преглед/който ще е при тази която ме прие,а не при опериращия/,ще разбера повече подробности,тя е доста внимателна и обяснява подробно.От София съм.Много съжелявам за теб Dendy,предполагам че да чуеш 2 пъти това е ужасно.Пожелавам късмет и повод за радост на всички нас.

# 526
Аз оба4е имам друг въпрос към вас моми4ета : как се решихте да пробвате отново да забременеете, при положение 4е .......... както е в моя слу4ай, имам ве4е само една тръба, ами ако пак забременея извънмато4на и ако си загубя и втората си тръба, какви ще са ми переспективите за ИН ВИТРО.  newsm78
Мила Лили,аз направих ин витро ,когато вече бях преживяла 2 извънматочни бременности и изгубих едната тръба, а другата беше с пластика и с неизвестен статус преди ин витрото.Доколкото съм запозната,за ин витро не ти трябват тръбите, нали все пак оплодените яйцеклетки ги поставят директно в матката.

# 527
Здравейте аз пак ще ви задам един можеби глупав въпрос,но никой не ми ги обясни тези работи.След ужаса който преживях преди няколко дни(коремна операция-извънматочна)сега си мисля че всичко ми вреди.Трябва ли да се спазва някакъв режим след операцията относно-храна,цигари,кафе,алкохол.БЛАГОДАРЯ

# 528
  • София
Здравей Elsinor,аз преживях същото на 6.02.само че лапароскопия,не знам дали е същото като при теб.И на мен никой нищо конкретно не ми каза,но примерно на 2рия ден ни казаха,че може
да пием кафе,а момичетата които пушат пушиха.Относно храната трябва да е съвсем лека,защото аз направи глупостта на 4рия ден ядох пилешко бутче,но с много подправки и ми стана доста зле,така че според мен  десетина дни супички,кашички или ако не,то да са без подправки.Дано да съм полезна.

# 529
Елсинор,аз имам 2 операции извънматочни,и при лапароскопията и после при коремната първите дни храната беше предимно сокчета и супички, то аз и това не исках, но това е тема на друг въпрос. Трябва организма да се захрани постепенно, а що се отнася до цигари и кафе, аз поне не съм се въздържала  Embarassed веднага след като успях да се измъкна от отделението отидох в кафенето на болницата и си наваксах Simple Smile

# 530
Момичета пак съм аз с моята параноя newsm12.На третия ден след операцията(коремна)забелязах че на два пръста над шева имам някяква подутина колкото малко яйце.Питах док а той ми каза че незнае какво е и че трябва да спадне,каза също че няма никаква връзка с операцията.Вече минаха 10 дни след операцията а то още си е там.Не е на шева както някои са имали.Някой знае ли за какво става въпрос?

# 531
Момичета пак съм аз с моята параноя newsm12.На третия ден след операцията(коремна)забелязах че на два пръста над шева имам някяква подутина колкото малко яйце.Питах док а той ми каза че незнае какво е и че трябва да спадне,каза също че няма никаква връзка с операцията.Вече минаха 10 дни след операцията а то още си е там.Не е на шева както някои са имали.Някой знае ли за какво става въпрос?

Здравей Елсинор, аз имах подутина на венериния хълм и тя стоя доста време там. Моята операция беше лапароскопия, но после бях подута от едната страна - много неприятна гледка. Да не говорим, че от полученият кръвоизлив целият ми корем и отстрани на паласките всичко беше синьо, та чак лилаво. Единственото нещо, което правихме с мама е, че тя ми слагаше компреси с реванол върху памук  върху проблемните места, докато не изсъхне памука. Попитай доктора дали можеш да си правиш такива компреси, при мен определено помогнаха... Дано съм ти била полезна  bouquet

# 532
  • Варна
Момичета,имам огромна молба към вас и за мене са много важни отговорите ви.Моля ви ако си спомняте какви са били стойностите на ЧХГ през 48 часа когато бяхте с извънматочна, да ги напишете.Много ви моля.

# 533
Пуканка, нивата са различни при всеки, единственият белег е, 4е те не се удвоят. Примерно ако първото измерване е 180 след 24 часа взместо 360, ако има извънматочна нивото на ЧХГ би било 220 да ре4ем. Всичко е относително миличка. Ти защо така си се шашнала, какво става с теб, нали прави инвитро?

# 534
  • Варна
Пуканка, нивата са различни при всеки, единственият белег е, 4е те не се удвоят. Примерно ако първото измерване е 180 след 24 часа взместо 360, ако има извънматочна нивото на ЧХГ би било 220 да ре4ем. Всичко е относително миличка. Ти защо така си се шашнала, какво става с теб, нали прави инвитро?

Да,това с неудвояването го знам и затова искам да сравня но по стойности как е било при вас. Верно съм с инвитро и с положителен тест даже, но нямам удвояване а се колебае между 50% и 70% през 48 часа и затова искам да знам вашите стойности милички какви бяха при извънматочната за да ги сметна като % удвояване на 48 часа и да сравня с моите.

# 535
Ето миличка измери ги тука - това е калкулатор за нивата. Да сме най-точни хормона може да се удвоя и през 72ч.  Peace

http://www.justmommies.com/pregnancy/hcgcalculator.shtml

# 536
А лекарите нищо ли невиждат в матката?

# 537
  • Варна
И аз същия калкулатор ползвам за да го изчислявам,та от там паниката ми. Още ми е само 5ти ден закъснение и няма как да се види нещо за съжаление.А назначен преглед имам чак на 6.03 та незнам как ще издържа дотогава.

# 538
А имаш ли други оплаквания като например кафяво кръвенисто течение или болки ?

# 539
Пуки мисля, че е добре да отидеш на 10-12 ден закъснение тогава ве4е трябва да се види нещо дано всичко е да е наред  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт