ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и след това!

• 140 601
  • 658
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
А имаш ли други оплаквания като например кафяво кръвенисто течение или болки ?

Нямам,но то при инвитрото е и по различно.Няма как да има кървене защото слагам по 8 утрогестана дневно.Пие се задължително и Ношпа 3х1  така че от това пък болки не се усещат и така и да има нещо,няма да си личи.

# 541
  • Варна
Пуканка, сама казваш, че при инвитрото е различно, не бързай да се шашкаш. Според мен на 10 дни закъснение можеш да идеш да те видят. А, за болките, ако е извънматочна никакво Но-шпа няма да ти помогне.

# 542
А имаш ли други оплаквания като например кафяво кръвенисто течение или болки ?

Нямам,но то при инвитрото е и по различно.Няма как да има кървене защото слагам по 8 утрогестана дневно.Пие се задължително и Ношпа 3х1  така че от това пък болки не се усещат и така и да има нещо,няма да си личи.

Не се шашкай излишно. Карай го по-спокойно и всичко ще е наред. Успокой се и изчакай до 10-12-ти ден и отиди на лекар. А защо толкова рано си правите кръвен тест?  newsm78 Аз си го правих на 17-ти ден след трансфера, даже ако не беше и по-късно. Преди това си направих само домашен тест...

# 543
  • Варна
Всяка клиника работи различно.Уринните се правят по-късно, но за кръвните разрешават и след 11тия ден. А иначе съм имала една извънматочна преди няколко години и съм без една тръба,та затова ме е страх толкова.А четох че ако при нормално забременяване извънматочна се получава в 1-2% то при инвитрото е към 12%. Получава се така защото вкарват ембрионите под налягане и може да ги изстрелят директно в тръбата.

# 544
А четох че ако при нормално забременяване извънматочна се получава в 1-2% то при инвитрото е към 12%. Получава се така защото вкарват ембрионите под налягане и може да ги изстрелят директно в тръбата.
Аз пък винаги съм считала,че вкарват ембрионите директно в матката.

# 545
  • Варна
А четох че ако при нормално забременяване извънматочна се получава в 1-2% то при инвитрото е към 12%. Получава се така защото вкарват ембрионите под налягане и може да ги изстрелят директно в тръбата.
Аз пък винаги съм считала,че вкарват ембрионите директно в матката.

Помисли малко. LaughingДа,в матката ги вкарват,ама ако не се прицелят добре.....тръбите имат отвор към матката.

# 546
момичета, не ми се размина и на мен.. писах скоро в този форум, след 2 инжекции метротрексат, безброй кръвни тестове и прегледи, се наложи да се намесят оперативно докторите, тъй като имаше огромен кръвоносен съд, който поддържаше плодния сак и просто нямаше как да го махнат по друг начин. бременността не беше в тръбата, а точно на изхода на тръбата и началото на матката.. много рядко срещана бременност и за съжаление много малко информация по въпроса, аз самата никога не бях чувала за cornual pregnancy, по време на лапарскопията са ми правили снимки и лекарите се интересуваха дали имам нещо против да  ги предоставят на някакъв университет по медицина.
по време на операцията съм загубила половината си кръв, над 2 литра и нещо, не ми го побира главата.. в момента съм на кислород, в къщи, неспособна да стоя права повече от 5 минути. Знам, спасили са ми тръбата, но не проумявам какво ми се е случило в тази операционна зала. На прегледа си в петък ще разговарям с лекарката си, но засега само искам да се възстановя. Моля ви помогнете със съвети, ако някой знае нещо повече освен хапването на шоколад за възстановяване на кръвни клетки.

# 547
  • Варна
Преживяла си нещо ужасно наистина.Дано бързо се възтановиш.Аз се чудя защо са те изписали при положение че трябва да си на кислород. Хапвай освен шоколадите месо и зеленина от рода на лапад,коприва.Копривата вдига доста хемоглобина което ще ти даде сили.Ядки също е добре да ядеш.Абе от всичко полезно.Плодове не забравяй също.Но може би лекарите трябва да ти кажат на кое да наблягяш.

# 548
Пуканка дано всичко е наред.И да ти кажа да не се притесняваш няма да стане,защото съдя по себе си никой не можеше да ме успокои.Дано не си толкова черногледа като мен,и да имаш повече вяра. newsm10.Успех

# 549
  • Варна
Galiondi, много съжалявам, че не ти се размина операцията  Sad. Ако си загубила много кръв би трябвало да ти изпишат желязо. Аз изгубих доста по-малко от теб и пак пих, а месец след това още бях силно бледа. Яж дроб, червени меса, като цяло наблягай на месо.
Този вид бременност наистина е много рядко срещан. Като отидеш в петък разпитай подробно. И мен ме изуми колко кръв си загубила, явно е била сложна операция, но тогава защо направо не са те отворили?  newsm78

# 550
Момичета какво ще кажете за разходките?При мен минаха 12 дни от операцията(коремна) и гледам да излизам за по 1 час да повървя.Да позабавя ли малко темпото да не направя някоя беля с тези разходки макар и не дълги.Или е по-довре да се движа.

# 551
  • Варна
Момичета какво ще кажете за разходките?При мен минаха 12 дни от операцията(коремна) и гледам да излизам за по 1 час да повървя.Да позабавя ли малко темпото да не направя някоя беля с тези разходки макар и не дълги.Или е по-довре да се движа.
Вървете! Всеки ден по малко без да се преуморявате! Това е основната и май единствена ефективна превенция срещу сраствания! Мен още в болницата на втория ден ме караха да меря коридора.

# 552
момичета, не ми се размина и на мен.. писах скоро в този форум, след 2 инжекции метротрексат, безброй кръвни тестове и прегледи, се наложи да се намесят оперативно докторите, тъй като имаше огромен кръвоносен съд, който поддържаше плодния сак и просто нямаше как да го махнат по друг начин. бременността не беше в тръбата, а точно на изхода на тръбата и началото на матката.. много рядко срещана бременност и за съжаление много малко информация по въпроса, аз самата никога не бях чувала за cornual pregnancy, по време на лапарскопията са ми правили снимки и лекарите се интересуваха дали имам нещо против да  ги предоставят на някакъв университет по медицина.
по време на операцията съм загубила половината си кръв, над 2 литра и нещо, не ми го побира главата.. в момента съм на кислород, в къщи, неспособна да стоя права повече от 5 минути. Знам, спасили са ми тръбата, но не проумявам какво ми се е случило в тази операционна зала. На прегледа си в петък ще разговарям с лекарката си, но засега само искам да се възстановя. Моля ви помогнете със съвети, ако някой знае нещо повече освен хапването на шоколад за възстановяване на кръвни клетки.

Хей Галионди, ти си преживяла нещо много страшно и трябва да ти кажа, че си имала страхотен късмет. Аз бях свидетел в болницата преди време на точно такава бременност, която уж изглеждаше нормално, но се оказа, че плода се е загнездил някак си в рога на матката или много близо до цервикалния канал или нещо такова /не помня вече/. Знам само че при операцията момичето изгуби страшно много кръв и незная какво точно е станало, но се е наложило да й отстранят матката, за да й спасят живота...
Така че пали свещи и се радвай че си се разминала по-леко.
А кръвните клетки се възстановяват - яж леща, черен дроб - те съдържат желязо и подпомагат за възтановяването на кръвните клетки. Също подсилваща храна като мед, лимони, ядки и т.н.
Желая ти успех.
Simple Smile
Против страствания можеш да правиш процедури с ултразвук и йонофореза /което е също и против възпаления/. Много са ефективни, особено ако се правят възможно по-скоро след операцията /около  месец-два/

# 553
  • Варна
Хей, Али, отдавна не си писала!  Hug Как си? Как вървят нещата при теб?

# 554
Хей, Али, отдавна не си писала!  Hug Как си? Как вървят нещата при теб?
Оказа се, след лапароскопия, че "извънматочната" ми тръба е здрава и "пропуска", а другата е със сраствания и засега нищо все още. Иначе всичко друго е ОК - хормони, лигавица, матка, яйчници и всичко останало. Имунологията не съм изследвала само. Малко съм в позицията - гледам отсрани да видя какво ще стане, защото се уморих най-вече психически.
Много ми стана мило, че се сети за мен.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт