Токуда Болница София - тема 25

• 99 372
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Моето раждане секцио мина доста спокойно. Единствената ми забележка беше, че при посещение неонатоложката ми беше объркала кръвната група.

Няколко часа след раждането влиза и казва "Бебето е А-, вие сте 0-, нямате нужда от Анти Д Гама Глобулин".  И аз съм в шок - "Ама аз съм А-" (изследвах се два пъти по време на бременността, а и родителите ми са 0 и АВ, няма как аз да съм нулева!). Тя смутолеви - "Станала е техническа грешка" и си излезе без да обясни кой какво е объркал.

И аз се шашнах, защото почнах да си мисля, че въобще не са гледали нашите резултати. Добре, че позната работи в микробиологията и прегледа оригиналните лабораторни резултати (неонатолозите не благоволиха да ми ги покажат). Бебчо наистина е А-. Обаче за какъв чеп трябваше да се притеснявам, заради тяхното недоглеждане?

# 436
Здравейте, моля за информация, след като  болницата работи със здравната каса, раждането винаги ли се заплаща. Т.е. не може ли да се роди там без избор на екип и без да се броят 1500 за това и за някакви допълнителни пакети? Предварително благодаря!

# 437
Не може, това е частна болница. С и без екип пак заплащаш обявената цена.

# 438
Аз родих там миналия месец. На дата 20.09 се родиха сигурно 15 бебета, което наложи нас - 7 жени родили секцио да ни изместят в гинекологията. Там се грижиха за нас перфектно, НО ходенето при бебетата беше мъчение особено първите дни. Аз лично "проходих" нормално чак последния ден, защото много ме болеше, а до тогава на супер бавен ход и превита на 90 градуса ... А нормално раждалите ги оставиха в Родилното отделение, което за мен не беше особено адекватно решение. По-логично ми е лесно подвижните жени да ги преместят по-далече. Иначе имаше подмятания от сорта на: "Имам 25 бебета на главата", "Една съм на смяна", "Готова ли сте вече с бебето?", но имаше и много мили и любезни акушерки, които помагаха и за кърменето и отговаряха търпеливо на въпросите. Неонатолог дойде само един път да ни каже за бебетата, другото инфо го получавахме по време на сутрешния тоалет. Отделно дойде една жена да ни анкетира от какво сме доволни и недоволни. Аз лично съм доволна много от болницата, само факта, че ни изселиха в гинекологията не ми хареса, защото придвижването наистина беше кошмарно, но пък грижите там бяха много добри Simple Smile)

# 439
Еха, 25 бебета baby_neutral Аз родих месец по-рано и бяхме общо 3 родилките в отделението. Явно е въпрос на късмет.

# 440
Еха, 25 бебета baby_neutral Аз родих месец по-рано и бяхме общо 3 родилките в отделението. Явно е въпрос на късмет.

Повече бебета явно се правят по Коледа Grinning

# 441
Здравейте, моля за информация, след като  болницата работи със здравната каса, раждането винаги ли се заплаща. Т.е. не може ли да се роди там без избор на екип и без да се броят 1500 за това и за някакви допълнителни пакети? Предварително благодаря!
Именно защото работи с Касата, цената е 1500. Иначе щеше да е 2100 (може и повече да беше), колкото плащат неосигурените.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 17:55 от Magairlin

# 442
Здравейте, моля за информация, след като  болницата работи със здравната каса, раждането винаги ли се заплаща. Т.е. не може ли да се роди там без избор на екип и без да се броят 1500 за това и за някакви допълнителни пакети? Предварително благодаря!
Именно защото работи с Касата, цената е 1500. Иначе щеше да е 2100 (може и повече да беше), колкото раждат неосигурените.

3000 лв. е раждането за неосигурени.

# 443
На мен ми излезе 2100- 1500 за избор на екип и 600 пакет изследвания за бебето.Здравноосигурена съм.

# 444
  • София
И на мен толкова, но май в последно време било възможно да се отркаже пакета изследвания за бебето. Не знам дали е вярно.

# 445
И на мен толкова, но май в последно време било възможно да се отркаже пакета изследвания за бебето. Не знам дали е вярно.

Да, едни 200 лв. може да орежеш, но не виждам смисъл. В крайна сметка неонатологията на Токуда е доста добра и при положение, че даваш 2000 за едното раждане (избор на екип и упойка), да се пестиш от изследванията за бебето, ми се струва доста безсмислено.

# 446
  • София
Да, абсолютно съм съгласна.

# 447
Лично аз не бих се отказала от пакета за новородено. Благодарение на трансфонтанелната ехография откриха нещо на едното ми дете (не опасно, но налагащо проследяване), което при друго изследване няма как да се види.

# 448
Аз лично с радост дадох тия пари...все пак обръщат внимание на бебетата, правят им такива изследвания които на др места не правят. Една от причините да избера да родя в Токуда.

# 449
Извинете ме, че нахлувам в темата Ви. Не се следя и няма да раждам в Токуда, но се интересувам след това мога ли да заведа бебето да му се направи трансфонтанелна ехография/абдоминална ехография естествено със заплащане. И друго знаете ли кога като срок се извършват тези изследвания?Ще съм ви благодарна за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт