Токуда Болница София - тема 25

• 99 358
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Може ли да ми дадете мнение за д-р Димитров и естествено раждане. Какви са му възгледите? Като че ли повече се ражда секцио при него... а аз се надявам за естествено.

Когато може - го прави. Разказвал ми е, че е израждал 5кг+ бебе естествено. При мен, обаче, го достраша да пробва.

# 481
Ако не е тайна, защо го достраша и ти като цяло доволна ли си?
Може и на лични, ако предпочиташ.

# 482
Ако може тук да напише Малдини, и аз се интересува от др. Димитров Simple Smile

# 483
Знаете ли дали има определени часове,  в които изписват?

# 484
Около обяд изписваха, когато раждах аз.

# 485
Мерси,  а как става изписването?  Иска ми се да подаря букет/нещо на докторката,  ама тя може да не е на смяна и да оставя нещо на жените тук,  но се чудя какво.  Вие как процедирахте?

# 486
Аз бях скучна и предсказуема. Занесох две големи кутии бонбони - една оставих на аг сектора и една в неонатологията.

# 487
Ако искаш да занесеш нещо персонално на твоя лекар може да го питаш дали е на смята в деня, в който те изписват. Но тогава трябва да го дебнеш и може да се разминете. Затова най-удобно е да го направиш на първия преглед след раждането.

# 488
Дежурната акушерка изнася бебето. Ние занесохме и двата пъти букет и бонбони. Имаше един дядо, на детето, което изписваха след нас,, дето се опита да бута пари. Акушерката беше възмутена. Изписват на обед.

# 489
Хаха, това ми напомни за моето раждане. Акушерката ме показала на баща ми и дядо и той ѝ дал един лев от радост 😂.

В Токуда (поне преди) им е забранено да вземат пари и подаръци над определена сума. Не, че парите са ок на друго място, но тук си имат разписани правила по този въпрос от създаването на болницата.

# 490
Ако им занесете храна за обяд (пици, хапки, торта), няма да я върнат. То и без това изписването е около 13:00.

# 491
А кой преоблича бебето с дрешките за изписването?  А щом е към 13ч, то им е времето за хранене (според режима в болницата),  не почва ли едно реване от бебчовците.  Моят е готов и преди това даже Grinning

# 492
Детето си е при теб преди изписването, може да го храниш на воля (ако кърмиш). Освен това не изписват всички в един час, за да няма скупчване на хора във фоайето. Започват към 11 примерно, не съм сигурна за часа и така през 20 тина минути. Когато дойде твоето време, с дрешките и самото бебе, отиваш в стаята за тоалет, където акушерката на смяна го преоблича (ти вече си готова за изписване) и после тя с бебето на ръце те съпровожда до вратата на отделението. Даваш ѝ предвидените армагани (ако има, не е задължително), правите си снимки (ако искате) и кой откъде е.

Още един мил спомен ми нахлу в главата.  Като изписваха бебето, паркинга е бил пълен и мъжът ми спрял колата отпред (тъкмо го бяха направили забранена зона). Та като излязохме колата беше вдигната от паяк и се прибрахме с такси. Чудо!

# 493
И нашата кола паяка я дигна от там. Бързи са мноооого.

# 494
Мами, които сте раждали в Токуда, бихте ли ми препоръчали лекар, който е повече за нормалното раждане?

Общи условия

Активация на акаунт