Токуда Болница София - тема 25

• 99 353
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Ако нещо е пропуснато от необходимите изследвания, ще ви ги направят на място. Също така, ако отидете по спешност да раждате и не носите никакви документи, пак ще ви пуснат изследванията.

# 466
Имат давност изследванията (за какво, не е ясно), но други не се изискват. Ако някой си ги е правил втори път, проблема си е негов. Аз съм питала лекаря си за тях и ми беше казвал, че не е нужно да се повтарят.

И моите изследвания са от началото на бременността и са минали 6 месеца, но лекарката ми каза, че няма проблем.

# 467
  • София

Аз се следя при Герганова, термина ми е точно след една седмица на 15.10. Не мисля, че е много претоварена, винаги когато си имам час си ме взима абсолютно навреме. Аз съм много доволна от нея, защото ми вдъхва голямо спокойствие. Казах й че предпочитам нормално да родя, ако няма усложнения, и до сега не ме навивала така да кажа за цезерово сечение, единствено го обсъждаме като евентуален вариант ако пренося, защото чакаме момченце и не върви малък, а аз самата съм дребничка (155см) и ще ми е трудно нормалното раждане при преносване. Честно казано имам й пълно доверие, дори да тръгна нормално да раждам малко преди термин, но тя да ми каже, че се налага секцио напълно се оставям в нейните ръце.
Ако искаш да се преместиш при друг лекар, няма да има никакъв проблем, аз отделно си ходих на женска консултация по здравна каса и тя знаеше, но аз си бях решила, че искам тя да ме изражда.
Това е с което мога да помогна за сега, вече след раждането също ще мога да пиша мнение, ако все още те интересува.

Много благодаря. Спокойно, бързо и безпроблемно раждане ти желая и здраво и щастливо бебче. Simple Smile

# 468
Здравейте, изследванията за хив и т.н. трябва ли да се пускат отново преди раждане. На ме аг ми ги пусна в 12гс. Дали ще трябва да ги повторя?
До колкото аз знам, СПИН и Васерман имат 6 месеца давност, т.е. ако са минали 6 месеца до раждането според мен ще поискат нови. За най-точна информация може би звънни на регистратура.
Хепатитите - 3 месеца.

# 469
Два пъти родих при Герганова. Веднъж 2013 и веднъж април 2017. Лекарката е привърженик на естественото раждане. Първия път толкова ме болеше, че в болката съм я молила за секцио( мъжа ми ми разказва, аз не помня), а тя ми е казала- Йоана, я стига ми говори глупости:) Лично аз съм доволна от нея, много спокойна, почти прец цялото време е с мен в стаята. Излизаше само в началото за по 5 Мин примерно два пъти. Говори си с колежки, с мене. Мокреше ми устните с вода. Но не съм раждала при друг лекар и нямам база за сравнение как трябва да бъде.

# 470
На 28 септември в Токуда се роди първородният ми син. Нямам никакви забележки към екипа на др Димитров провел операцията - свършиха си перфектно работата.

Ако обмисляте дали да родите в Токуда, имайте предвид следното:

- вашият лекар не винаги е на смяна; контролните прегледи след раждането се правят от съответните дежурни лекари

- някои неонатолози и гинеколози имат наглост да отговарят на въпроси по състоянието на родилката или бебето с "Вие медицинско лице ли сте, че ме питате?"

- Мъжът ми е медицинско лице, но и това не беше достатъчно, за да ни покажат и изкоментират изследванията от допълнителния неонатологичен пакет

# 471
  • Harmanli, Bulgaria
А какъв е този допълнителен неонаталогичен пакет и какви изследвания се правят чрез него?

# 472
  • София
На сайта на болницата е описано подробно.

# 473
Това, че контролните прегледи след раждането се правят от други лекари за мен е новост.

# 474
И за мен е ново. Миналата седмица ходих на контролен преглед при д-р Димитров, при когото и родих. Отидох в приемния му ден и ме прегледа почти веднага.

# 475
Не контролните прегледи, а визитациите в дните, преди да ви изпишат. Не се изказах правилно, съжалявам.

# 476
Е лекарите също са хора, няма как да са седем дни в седмицата на разположение.

# 477
Това ми е ясно. Не ми е хич проблем, че са ме преглеждали и други лекари. Др Богданова също е много точна.

Обаче при над 3000лв платени за следене на бременност и раждане , не мисля, че "вие медицинско лице ли сте" е адекватен отговор.

Едва ли в другите родилни и неонатологични отделения е по-различно, обаче при условие, че предлагат едно от най-скъпите раждания в България, нямат извинения за подобно отношение.

# 478
Аз съм си казвала многократно мнението за отделението, съгласна съм, че не всичко е цветя и рози. Конкретно няма как да коментирам Вашия случай, но специално от неонатолозите, с изключение на един, съм с добри впечатления. Водила съм децата и след раждането при тях и винаги са били много отзивчиви и на ниво.

# 479
Може ли да ми дадете мнение за д-р Димитров и естествено раждане. Какви са му възгледите? Като че ли повече се ражда секцио при него... а аз се надявам за естествено.

Общи условия

Активация на акаунт