Токуда Болница София - тема 25

• 99 368
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Калифорния
Абдоминална ехография се полага на всички бебета по здравна каса, когато станат на 6 месеца.

# 451
  • София
И аз ако може да се включа с въпроси. Аз съм далече от раждането (11-та седмица), но мисля да се следя при др. Герганова (по препоръка на приятелка, която беше с много тежко усложнение и изходът беше благоприятен, благодарение на лекарката). Бих искала да попитам за по-скорошни впечатления от лекарката - много ли е претоварена най-вече?

Нали няма някаква склонност към цезарови сечения, тъй като аз лично много се надявам на естествено раждане (ако няма някакви наистина сериозни контраиндикации, естествено), но имам немалко приятелки, чиито лекари твърде бързо и лесно ги бяха пренасочили към секцио. Та ми се ще да попадна на лекар, който наистина прави операция само в краен случай. Изобщо, това обсъжда ли се предварително с лекаря, както упойки, окситоцини, натискане на корема и други такива неща? И най-вече съобразяват ли се с желанията ти?

Също така, ако все пак нещо не ни се получи и не си допаднем, ще бъде ли възможно да се насоча към друг лекар за израждане в същата болница, на някой случвало ли му се е?

И още, възможно ли е абсолютно да избегна конкретен лекар (тоест ако настъпи нещо непланирано и кажа, че не желая да бъда при определена лекарка, имат ли капацитета да реагират с друг специалист)?

# 452
  • София
И аз ако може да се включа с въпроси. Аз съм далече от раждането (11-та седмица), но мисля да се следя при др. Герганова (по препоръка на приятелка, която беше с много тежко усложнение и изходът беше благоприятен, благодарение на лекарката). Бих искала да попитам за по-скорошни впечатления от лекарката - много ли е претоварена най-вече?

Нали няма някаква склонност към цезарови сечения, тъй като аз лично много се надявам на естествено раждане (ако няма някакви наистина сериозни контраиндикации, естествено), но имам немалко приятелки, чиито лекари твърде бързо и лесно ги бяха пренасочили към секцио. Та ми се ще да попадна на лекар, който наистина прави операция само в краен случай. Изобщо, това обсъжда ли се предварително с лекаря, както упойки, окситоцини, натискане на корема и други такива неща? И най-вече съобразяват ли се с желанията ти?

Също така, ако все пак нещо не ни се получи и не си допаднем, ще бъде ли възможно да се насоча към друг лекар за израждане в същата болница, на някой случвало ли му се е?

И още, възможно ли е абсолютно да избегна конкретен лекар (тоест ако настъпи нещо непланирано и кажа, че не желая да бъда при определена лекарка, имат ли капацитета да реагират с друг специалист)?

Аз се следя при Герганова, термина ми е точно след една седмица на 15.10. Не мисля, че е много претоварена, винаги когато си имам час си ме взима абсолютно навреме. Аз съм много доволна от нея, защото ми вдъхва голямо спокойствие. Казах й че предпочитам нормално да родя, ако няма усложнения, и до сега не ме навивала така да кажа за цезерово сечение, единствено го обсъждаме като евентуален вариант ако пренося, защото чакаме момченце и не върви малък, а аз самата съм дребничка (155см) и ще ми е трудно нормалното раждане при преносване. Честно казано имам й пълно доверие, дори да тръгна нормално да раждам малко преди термин, но тя да ми каже, че се налага секцио напълно се оставям в нейните ръце.
Ако искаш да се преместиш при друг лекар, няма да има никакъв проблем, аз отделно си ходих на женска консултация по здравна каса и тя знаеше, но аз си бях решила, че искам тя да ме изражда.
Това е с което мога да помогна за сега, вече след раждането също ще мога да пиша мнение, ако все още те интересува.

# 453
Момичета,  какви бяха задължителните изследвания преди постъпване за раждане - HBsAg... и имаше още няколко на табелка в кабинетите,  ама все забравям да ги запиша.

# 454
Другите са HIV и кръвна група, ако се не лъжа.

# 455
Мерси.
Иначе ги разбрах.
HBsAg, Wass, HIV, anti HCV, RH factor...

# 456
  • Harmanli, Bulgaria
Мами, вие за престоя в родилното и за изписването какви неща бяхте подготвили? Мисля да купя някои неща, по-точно да приготвя багажа за родилното, но не знам от къде да започна, а и след това за бебо какво да взема... мисля да се водя по списъците от интернет. Вие какво ще ме посъветвате? Blush

# 457
Здравейте, изследванията за хив и т.н. трябва ли да се пускат отново преди раждане. На ме аг ми ги пусна в 12гс. Дали ще трябва да ги повторя?

# 458
Здравейте, изследванията за хив и т.н. трябва ли да се пускат отново преди раждане. На ме аг ми ги пусна в 12гс. Дали ще трябва да ги повторя?
Не.

# 459
Мами, вие за престоя в родилното и за изписването какви неща бяхте подготвили? Мисля да купя някои неща, по-точно да приготвя багажа за родилното, но не знам от къде да започна, а и след това за бебо какво да взема... мисля да се водя по списъците от интернет. Вие какво ще ме посъветвате? Blush

Има списък за родилното на сайта на Токуда - тук . Виждам, че е актуализиран! Освен посоченото си вземи 2-3 бутилки минерална вода, шоколад и жилетка. Ако нещо друго ти потрябва - ще ти го донесат роднините.

# 460

Има списък за родилното на сайта на Токуда - тук . Виждам, че е актуализиран! Освен посоченото си вземи 2-3 бутилки минерална вода, шоколад и жилетка. Ако нещо друго ти потрябва - ще ти го донесат роднините.
Ръкавички за бебето също ще са полезни.

# 461
До колкото аз знам, СПИН и Васерман имат 6 месеца давност, т.е. ако са минали 6 месеца до раждането според мен ще поискат нови. За най-точна информация може би звънни на регистратура.

# 462
Имат давност изследванията (за какво, не е ясно), но други не се изискват. Ако някой си ги е правил втори път, проблема си е негов. Аз съм питала лекаря си за тях и ми беше казвал, че не е нужно да се повтарят.

# 463
  • Harmanli, Bulgaria
Благодаря за съдействието Blush

# 464
И аз благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт