Психолози, психотерапевти, психиатри

• 204 845
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 885
д-р Тодор Първанов, телефон за връзка 0883342773

Здравейте,
някой може ли да ми каже дали д-р Тодор Първанов преглежда в София или да ми даде някакви негови контакти?
Знам, че пише във форума на BeinsaDouno, но там изглежда регистрацията не работи, а и админа на сайта не отговаря. Та затова питам тук. Ако някой може да ми даде някаква информация, ще съм му благодарен.

[/quote]

# 886
Благодаря!

# 887
Здравейте, ако някой е посещавал и има опит, бихте ли препоръчали наистина добър психолог в гр. Благоевград?

# 888
  • София
Рядко се намира някой да иска да помогне с информация дори и да знае.Но все пак да попитам може ли някой да ми препоръча ДОБЪР детски психолог във Варна ще се радвам да споделие защото от повечето не съм доволна
Ние ходим при Нина Василева от център Широко. Доволни сме, но нямам база за сравнение, индивидуално е малко

# 889
  • София
Здравейте, някой може ли да препоръча добър психотерапевт, който му е помогнал да се справи с ОКР, натрапливи мисли? Какъв тип терапия ползвахте?

П.П. Някой да има опит с майндфулнес/медитативно базирана психотерапия? Знаете ли за терапевти, работещи по този метод?

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 16:11 от Mini Rebel

# 890
  • Някъде там
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми детски психиатър, но някой наистина добър.
От януари месец на сам малката ми дъщеря, която е на 10 години не е добре.
Накратно историята е ,че започна да прави ритуални жестове и да се втренчва, да и се причуват и да и се привиждат различни неща.
Тя е диагностицирана с епилепсия и умствена изостаналост.
Свързах се с лекуващ невролог в болница св.Наум.
Приеха ни по спешност, изследваха ликвор, правиха скенер.
Изписаха ни с препоръка да посетим детски психиатър и според тях проблема е психогенен.
Посетихме такъв по местоживеене(гр.Плевен, като нямаме особено голям избор).Според психиатърката тук проблема е неврологичен , но все пак изписаха сперидан, стигна доза до 1 мг.(т.е една таблетка).През това време посетихме и направихме консултация с д-р Русанова(тогава работеше в Свети Никола).Според нея проблема е неврологичен.Говорихме с психиатърката от гр.Плевен и спряхме сперидана.
Изчакахме консултация и с доц.Димова от Иван Рилски, която е категорична,че проблема не e неврологичен и отново ни изпратиха на психиатър.В момента дъщеря ми приема отношо сперидан по 1 мг., според лекуващата психиатърка не трябва да вдигаме дозата, да но дъщеря ми не е  добре.
От януари месец на сам не общува, не говори много, да не напиша,че почти не говори.Преди да изпадне в това състояние, много обичаше да рисува, приказваше много, шегуваше се, играеше, търсеше приятели.Много енергична, страхотно детенце Simple Smile
Сега се смее сама истерично, от страни изглежда, че има слухови и звукови халюцинации. Говори си с някой невидим на измислен език.Понякога заповча да трепери и плачи.Постоянно се  ослушва и оглежда.Дезориентирана е, на моменти не познава никой от семейството.Питам я дали знае коя съм и отговора е незнам, определено не знае личи си,че е така, това я измъчва..
През всичките тези месеци правихме консултация в Германия и в Турция.
Според тях проблема е комбиниран и трябва невролог и психиатър да работят в екип за да изкарат от това състояние.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 09:05 от Искрица

# 891
Абсолютно права сте! И аз така хванах моята, че оценките й са писани от семейството и приятели, няма един реален клиент! Не само безсилие, но и незаинтересованост. Действително повечето само лъскат визия и си правят реклама, много е трудно да намериш свестен!

Мда, за съжаление и на мен ми се струва някакъв вид професионално безсилие задаването на въпроси, които звучат като зададени на интервю за работа.
Особено, ако сте споделила преди това за натиска от близките за семейство и деца.
Ако това е същия психолог, който си позволява да дава съвети как да живеете живота си, аз не бих се върнала.
Напоследък ми прави впечатление,че лесно се стартира психотерапевтична практика и огромна част от терапевтите на са наясно с какво се захващат.
За мен първата среща категорично трябва да е безплатна. От една страна клиентът да провери как се чувства с този терапевт, а от друга терапевтът да се запознае с потребностите на клиента, за да знае дали наистина е в неговите способности да съдейства или има нужда да актуализира знанията си, през супервизия. А ако не е в неговата сфера, да има доблестта да го препрати на адекватен колега.
Но,като ги гледам повечето "терапевти", как си лепят всякакви сертификати по стените, как поддържат скъпоструващи сайтове и лична визия, чак агресивно се  рекламират  във фейсбук и супердок (няма да се изненадам, ако част от оценките им се оставят от близки и приятели) . Прекалено центрирани са върху себе си, а това не мисля,че би довело до успешна терапевтична работа.
Сякаш водещото им е това, което се вижда отвън: дипломи, сайт, кабинет, визия.
Нарцисизмът взима преврс, ама не е това актьорска професия, психотерапевтът е добре да остава в сянка.
Та така де.
Подбирайте си много внимателно терапевта.
Все пак би следвало това да е човекът на ваша страна, този , на когото можете да излеете всичко, а той трябва да има ресурса да го преработи, без вие да се чуествате нестабилни след това.

# 892
Здравейте, дали бихте могли да ми препоръчате добър психиатър от София, работещ със здравна каса.
Имам ОКР, ходя и на терапевт, но нещо в последно време не съм доволен от моя психиатър. И искам да го сменя. Ще бъда благодарен на повече мнения.

# 893
Здравейте, дали бихте могли да ми препоръчате добър психиатър от София, работещ със здравна каса.
Имам ОКР, ходя и на терапевт, но нещо в последно време не съм доволен от моя психиатър. И искам да го сменя.

# 894
Имам ОКР, ходя и на терапевт, но нещо в последно време не съм доволен от моя психиатър. И искам да го сменя.

И аз търся за тревожност  психиатър, обаче забелязвам, че.коментарите така увисват

# 895

И аз търся за тревожност  психиатър, обаче забелязвам, че.коментарите така увисват

Има нещо такова, като игла в купа сено висва въпроса.

# 896
  • София
Мога да препоръчам като добър психиатър д-р Александър Петров, приема във ВМА.

А някой има ли скорошни отзиви за Тодор Първанов като психотерапевт, практикува ли все още, поема ли нови клиенти и работи ли онлайн (доколкото помня в Плевен работи)?

Другият терапевт, за когото ще се радвам на отзиви, е Милена Манова.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 15:02 от Mini Rebel

# 897
Мога да препоръчам като добър психиатър д-р Александър Петров, приема във ВМА.

А някой има ли скорошни отзиви за Тодор Първанов като психотерапевт, практикува ли все още, поема ли нови клиенти и работи ли онлайн (доколкото помня в Плевен работи)?

Другият терапевт, за когото ще се радвам на отзиви, е Милена Манова.

Първанов работи онлайн, само че не знам колко е добър, като Георги Балджиев ли е или предписва и хапчета

# 898
Първанов не предписва хапчета. По мое мнение е много добър терапевт.

# 899
Първанов не предписва хапчета. По мое мнение е много добър терапевт.

Нали е и психиатър би следвало да предписва

Общи условия

Активация на акаунт