Психолози, психотерапевти, психиатри

• 204 599
  • 1 294
  •   3
Отговори
# 900
Хм, може и да бъркам тогава.

# 901
  • София
Първанов не предписва хапчета. По мое мнение е много добър терапевт.
Ходила ли сте на терапия при него? Имате ли представа дали поема нови клиенти и от Плевен ли работи, работи ли онлайн?

# 902
  • Варна
Първанов може и да е психиатър, но не е като другите.
Основната му терапия е ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНА.
Ако изобщо помисли за хапчета, то това няма да е основното което ще предложи на клиента си, но май не изписва...
Но и психотерапията му не е за всеки, малко или много е езотерично насочена, няма как да избяга от себе си.
Хубавото при него, е че говори на прост и достъпен език с клиента си/пациента.
С пациенти не съм наясно дали се занимава де, в смисъл шизофрения и биполярно.
Относно достъпният му език на комуникация го казах, защото за мен е много важен за ефективността от терапията. Някои терапевти комуникират с клиента на един такъв високо интелектуален език, все едно рецитират учебници, някакво желание да изпъкнат и да блеснат имат, слагат себе си на преден план.....и това проваля терапията.
Обаче нямам скорошна представа за Първанов, той набра огромна популярност за 10-15 и повече години по форумите, и е на възраст на която лекарите/терапевти почват да се увълчват.
Той Може и да е с образование лекар - психиатър, но основното на което залага е психотерапия..

Иначе, чета по горе че се търси добър психиатър, в смисъл стандартно практикуващ.
Мое мнение, ами те психиатрите разполагат с един и същи арсенал от хапчета, та колко може да е по-добър единия от другия, не може да предложи нищо различно. А и като вземем на предвид, че хапчетата НЕ лекуват тревожност и депресия само временна патерица ако изобщо подействат, та колко може да е добър, или по-добър един стандартен психиатър...!   Може да се различават само по чисто човешките им качества и отношение към клиента/ пациента.

Виждам, че се търси психотерапевт като "игла в купа сено"
Ами това е положението!
От обучението на психотерапевти в съответните модалности се печелят пари, ...и обучението върви да се вземе парата, но малко качествени излизат...

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 13:26 от VassiLea

# 903
Аз също се дразня, когато говорят все едно рецитират учебник и така ме объркват още повече. При последния ми пък се започна едно споделяне и на неговите проблеми, които виждаше сходни като моите и ми обясняваше той как е постъпил, все едно и аз така трябва да направя. Това ме фрустрираше, защото аз не съм него и не мога да постъпя по същия начин и не искам.

# 904
Затова се ходи на психотерапия. Ако попаднеш на читав, а те са много малко, всеки лев ще си струва. Ще се чувстваш много по-добре.

# 905
  • София
Аз отново ще повторя питането си отпреди, защото нямаше никакви отзиви. Някой може ли да препоръча добър психотерапевт, който му е помогнал да се справи с ОКР, натрапливи мисли? Какъв тип терапия прилага?

Търся мнения и за Милена Манова като психотерапевт.

# 906
Аз отново ще повторя питането си отпреди, защото нямаше никакви отзиви. Някой може ли да препоръча добър психотерапевт, който му е помогнал да се справи с ОКР, натрапливи мисли? Какъв тип терапия прилага?

Търся мнения и за Милена Манова като психотерапевт.

Ходих при Тодор Първанов за тревожност и депресии, но той много работеше и с ОКР и панически атаки, поема доста тежки случаи. Не знам дали приема нови пациенти. Мисля, че работи и онлайн - може да му се обадите и да попитате.
За него мога само суперлативи да кажа, за мен той е на световно ниво. Не вярвам да се е "овълчил" човек, за който  професията е призвание. Езотерична насоченост аз не съм видяла. Никога не съм се замисляла какъв е тип терапия прилага (не е когнитивна), в най-общи линии работи със стаха / стреса.

# 907
  • София
arlina, много благодаря за мнението и детайлите!

# 908
  • Варна
Аз лично не бих говорила само суперлативи за някой, нито изпитвам необходимост и искам някой да говори само суперлативи за мен!

Преди беше земен човек Първанов, ако и след толкова години е останал такъв е добре.                            
Надявам се и цените му да са ако не ниски, то поне  прилично високи, защото някои негови колеги са се самозабравили.      
Хм, какъв тип терапии предлага той и аз не съм се замисляла,  знам че са от категорията на краткосрочните.
Не съм се изразила явно добре, и се е разбрало друго.                                                                                                         Езотериката и окултизма  не ги предлага като психотерапия, ами има лични пристрастия и отношение там, което по някакъв начин  някога малко или много си личи в работата му. Преди време и от време на време, недоволни клиенти са писали в смисъл, "ама какви ги говорел тоя, там някакви отнесени неща..".
Ако е успял да се абстрахира от личните си пристрастия още по добре.
Това го казах информативно, не твърдя че езотериката е нещо лошо или добро. И науката и езотериката общо взето казват едни и същи неща с различни изразни средства, който каквито възприятия има от там попива.
Дори и някой да не е запознат като мен с мненията му по разни сайтове от 10-15 години, още като беше анонимен после с името си в сайта за Дънов/Бялото братство, самото му присъствие там с години е доказателство че има отношение към езотерика/окултизъм.
Ако някой очаква точни и ясни отговори,...и се е оттегчил от написаното от мен има бутон информирай модератор, да се оплаче....
Защото другата причина за НЕЕФЕКТИВТОСТТА от психотерапията са грешните очаквания на клиента, че там някой щял да го оправя и ще му дава точни отговори. Всичко е въпрос на личен избор....
И като цяло и в науката за душата всичко е относително и съвършенството не съществува.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 19:48 от VassiLea

# 909
  • Някъде там
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми детски психиатър, но някой наистина добър.
От януари месец на сам малката ми дъщеря, която е на 10 години не е добре.
Накратно историята е ,че започна да прави ритуални жестове и да се втренчва, да и се причуват и да и се привиждат различни неща.
Тя е диагностицирана с епилепсия и умствена изостаналост.
Свързах се с лекуващ невролог в болница св.Наум.
Приеха ни по спешност, изследваха ликвор, правиха скенер.
Изписаха ни с препоръка да посетим детски психиатър и според тях проблема е психогенен.
Посетихме такъв по местоживеене(гр.Плевен, като нямаме особено голям избор).Според психиатърката тук проблема е неврологичен , но все пак изписаха сперидан, стигна доза до 1 мг.(т.е една таблетка).През това време посетихме и направихме консултация с д-р Русанова(тогава работеше в Свети Никола).Според нея проблема е неврологичен.Говорихме с психиатърката от гр.Плевен и спряхме сперидана.
Изчакахме консултация и с доц.Димова от Иван Рилски, която е категорична,че проблема не e неврологичен и отново ни изпратиха на психиатър.В момента дъщеря ми приема отношо сперидан по 1 мг., според лекуващата психиатърка не трябва да вдигаме дозата, да но дъщеря ми не е  добре.
От януари месец на сам не общува, не говори много, да не напиша,че почти не говори.Преди да изпадне в това състояние, много обичаше да рисува, приказваше много, шегуваше се, играеше, търсеше приятели.Много енергична, страхотно детенце Simple Smile
Сега се смее сама истерично, от страни изглежда, че има слухови и звукови халюцинации. Говори си с някой невидим на измислен език.Понякога заповча да трепери и плачи.Постоянно се  ослушва и оглежда.Дезориентирана е, на моменти не познава никой от семейството.Питам я дали знае коя съм и отговора е незнам, определено не знае личи си,че е така, това я измъчва..
През всичките тези месеци правихме консултация в Германия и в Турция.
Според тях проблема е комбиниран и трябва невролог и психиатър да работят в екип за да изкарат от това състояние.
Ще ни приемат в детска психиатрична болница във Варна.
Там ще изследват дъщеря ми, силно се моля и вярвам,че най-накрая ще ни помогнат.
Тази една седмица е  истински ад за нас.Истерични състояния, които след определен период от време преминават в истеричен смях.
Казаха ни,че ще ни оставт от седмица до десет дни и ще изследват детето.

# 910
Здравейте!
Моля, препоръчайте ми детски психиатър, но някой наистина добър.
От януари месец на сам малката ми дъщеря, която е на 10 години не е добре.
Накратно историята е ,че започна да прави ритуални жестове и да се втренчва, да и се причуват и да и се привиждат различни неща.
Тя е диагностицирана с епилепсия и умствена изостаналост.
Свързах се с лекуващ невролог в болница св.Наум.
Приеха ни по спешност, изследваха ликвор, правиха скенер.
Изписаха ни с препоръка да посетим детски психиатър и според тях проблема е психогенен.
Посетихме такъв по местоживеене(гр.Плевен, като нямаме особено голям избор).Според психиатърката тук проблема е неврологичен , но все пак изписаха сперидан, стигна доза до 1 мг.(т.е една таблетка).През това време посетихме и направихме консултация с д-р Русанова(тогава работеше в Свети Никола).Според нея проблема е неврологичен.Говорихме с психиатърката от гр.Плевен и спряхме сперидана.
Изчакахме консултация и с доц.Димова от Иван Рилски, която е категорична,че проблема не e неврологичен и отново ни изпратиха на психиатър.В момента дъщеря ми приема отношо сперидан по 1 мг., според лекуващата психиатърка не трябва да вдигаме дозата, да но дъщеря ми не е  добре.
От януари месец на сам не общува, не говори много, да не напиша,че почти не говори.Преди да изпадне в това състояние, много обичаше да рисува, приказваше много, шегуваше се, играеше, търсеше приятели.Много енергична, страхотно детенце Simple Smile
Сега се смее сама истерично, от страни изглежда, че има слухови и звукови халюцинации. Говори си с някой невидим на измислен език.Понякога заповча да трепери и плачи.Постоянно се  ослушва и оглежда.Дезориентирана е, на моменти не познава никой от семейството.Питам я дали знае коя съм и отговора е незнам, определено не знае личи си,че е така, това я измъчва..
През всичките тези месеци правихме консултация в Германия и в Турция.
Според тях проблема е комбиниран и трябва невролог и психиатър да работят в екип за да изкарат от това състояние.
Ще ни приемат в детска психиатрична болница във Варна.
Там ще изследват дъщеря ми, силно се моля и вярвам,че най-накрая ще ни помогнат.
Тази една седмица е  истински ад за нас.Истерични състояния, които след определен период от време преминават в истеричен смях.
Казаха ни,че ще ни оставт от седмица до десет дни и ще изследват детето.

Дано всичко бъде наред

# 911
Здравейте,
Моля ви за координати на добри детски псиолози детето ми е на 4,6години със сензорни проблеми тревожност с ниска самооценка,трудна социализация.За Варна става въпрос моля ви за добри в работата си постигнали много с вашите деца.Благодаря предварително
Навремето водих сина ми при Петя Хорозова. Аз лично много я харесах, синът ми също!!! Става въпрос за преди 10години😉.
https://jungbg.org/therapists/petya-horozova/

Сега прочетох, че търсите за Варна...Петя Хорозова работеше във София.

# 912
  • София
Търся отзиви за Ани/Ана Маркова. Попаднах на стари мнения за нея, но тй като липсва информация за нея в нета, ако може да споделите дали е психолог или психотерапевт.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 12:43 от Mini Rebel

# 913
Някакви отзиви за Ани Владимирова? Действително ли е толкова добра, колкото е прехвалена?
Цени за сеанс може ли да споделите?

# 914
И аз търся координати на Ани Маркова.Също и ако някой е ходил при Теодора Руменова? Изчетох цялата тема Трябва ми за мен- добър специалист.Благодаря!🤗

Общи условия

Активация на акаунт