Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 55

• 121 119
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
  • София
За лампите на стената над леглото как е по-добре - две отделни или една обща посредата, с две чупещи глави, които се насочват (ако изобщо има такива... Grinning )

# 151
За лампите на стената над леглото как е по-добре - две отделни или една обща посредата, с две чупещи глави, които се насочват (ако изобщо има такива... Grinning )

Въпрос на естетика и дизайн на лампите е как ще изглеждат по-добре. Аз бих посочила само един практически аспект - ако лампите са от двете страни на леглото, като си я насочиш своята така, че да грее към твоята книга, тя ще свети малко и към партньора от другата страна и евентуално ще му пречи да спи (ако той пък иска). Ако са в средата, като си я насочиш към книгата, светлината освен книгата ще огрява и помещението, а партньорът ще е в сянка. Та практически две независимо насочващи се лампи в средата е по-добре, макар визуално на мен някак си такова решение да ми изглежда непривично и странно.

# 152
  • София
Ами аз даже не знам дали се предлагат такива. Просто някак си ми изглежда по-уютно, а двете отделни някак хотелско и разединяващо.. Grinning

# 153
Ами аз даже не знам дали се предлагат такива. Просто някак си ми изглежда по-уютно, а двете отделни някак хотелско и разединяващо.. Grinning

Няма начин да няма, щом ти си се сетила и някой производител се е сетил Sunglasses
Потърсих и двойни аплици/нощни лампи. По принцип ги има много, но не са с индивидуално насочване, а са неподвижни. Все пак намерих една модерна и много шик:

http://vsc.bg/aplik-kugu-2

Но съм търсила само 2-3 минути де, не може да няма и други.

# 154
  • София
Ауу, много ти благодаря, нещо такова, да. Ще търся  bouquet

# 155
Повечето, които се водят спот-лампи, имат възможност да се насочва всяка лампа поотделно. От този тип:
http://www.alo.bg/user_files/e/electrichko/4132631_74992190_big.jpg
http://vsc.bg/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD% … BF%D0%B8/spot-775
http://vsc.bg/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD% … D0%B8/spot-688-2w
Но разбира се, ще потърсите по-елегантни, като за спалня.

# 156
  • Варна
За мен не е проблем ако се виждат болчета, гайки, резби  Peace Харесвам тела с чупещо рамо...
Скрит текст:

Много харесвам и висящи лампиони над нощни шкафчета.

# 157
  • Русе, България
Искам да дадете своето мнение за следната палитра: http://prikachi.com/images.php?images/145/9132145J.png. Търся подходящи цветове за детската стая и понеже мебелите за обзавеждане са вече налице, се съобразявам с тях. Това, което виждате на картинката, е: ярко зеленото - страничните плоскости и горната повърхност на гардероба, на скрина, на секцията и на нощното шкафче; бяло-сивото зебрано (води се орфео сребърно бяло) - това е цветът на вратичките на всички споменати мебели, а също и цветът на леглото и на раклата. Двата цвята отстрани са тези, за които се колебая. С горния - Rainforest Mist - ще бъдат три стени. С долния - Seaflower - ще е една стена, като планираме върху нея да бъде и показаният стикер. Смятам да поръчам най-големия размер и да се получи своеобразен фототапет, т.е. този цвят ще е като база под картинката с континентите.
Проблемът е, че така оформена палитрата нещо не ми е по вкуса. Същевременно самата стая е със следните особености: дълга, но по-тясна, с прозорец и балконска врата на късата стена, северно изложение. Слънце има сутрин рано (отразено от прозорците на отсрещния блок) и следобед до към надвечер. Есента и зимата светлината е много по-малко.
В момента стените са с тапети. Има същото разпределение - три в зелено (близко до това на мебелите) и една в жълто (с картинки на мечета). Жълтата стена сега си подхожда с жълтото перде, но то ще се смени, тях ги обсъдихме края на предишната тема. Също така има малка, чисто бяла масичка, а след пребоядисването ще се появи и чисто бяло бюро.

Искам стаята да е по-светла и, доколко може, да изглежда една идея по-просторна. Не е за пренебрегване, че освен този фототапет, има няколко дребни картини като украса, които ще останат за другите стени. Моля за мнения.

# 158
Аз ще ти кажа защо не ти харесва -seaflower отива към студено зелено/синкаво. Пробвай нещо като по-светъл вариант на яркото зелено, повече към бяло или жълтеникав нюанс. Не знам дали ме разбра, по-късно ще постна картинка.

# 159
  • Русе, България
killpop, може би си права, че несъответствие се получава от по-студената гама на Seaflower спрямо другите цветове. Обаче аз исках да избягам от жълтото (с което стаята е в момента), а и предвид стикера с континентите, мислех да се получи нещо като океан за фон, затова към синьото съм залитнала. Снощи гледах, гледах пак палитрите на Оргахим, накрая всичко ми изглеждаше еднакво. Tired А има едни нюанси - казвам им "подводно блато", от които също искам да избягам. Като цяло, трябва ми нещо бледо, ненатрапчиво, не жълто и пасващо си с това, което вече имам.
Благодаря ти за мнението, ще очаквам картинката все пак!

# 160
  • Варна
Pyjamka Seaflower е цвят, който може би най-много оптически разширява пространството, за мен е много спокоен цвят, носи на шарените играчки в една детска стая.

По-скоро маслинено зелените страници не си подхождат с него, но те са даденост  newsm78

# 161
Pyjamka, ако решите вместо една, всички стени да са цвят Seaflower според мен ще изглежда по - добре. В момента избраният Rainforest Mist е с интензитета на зебраното, но в по - топъл нюанс и някак си се "бият" помежду си, а ще бъдат на най - голяма площ в помещението.
Комбинацията на зелено и светло синьо 1 я харесвам 2.

# 162
  • Русе, България
Благодаря за последните две мнения. Май проблемът наистина идва от този - неопределения - Rainforest Mist. Чудя се дали да не заложа на изцяло сиво, в момента си разигравам няколко варианта.

Например така: http://prikachi.com/images.php?images/33/9133033X.png? Ух, знам, че става въпрос само за някакви дребни нюанси и се извинявам, ако съм досадна, но имам голям мерак да направя стаята приветлива за бъдещия първокласник и затова толкова се вглеждам в детайлите.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 16:33 от Pyjamka

# 163
Дорис лампите с чупещо се рамо са много яки, точно такава искам да сложа на огледалото в кодидора.

# 164
Пижамка, ние имаме много тъмна спалня с малък прозорец. Боядисахме я с Dulux light and space Nordic spa и моментално стана по-светла и приветлива. Много спокоен зелен цвят е и оптически разширява пространството. Другата спалня е боядисана с Dulux light and space Ocean ripple и също е приятно, но тя поначало е по-светла, така че разликата не беше така осезаема.

Общи условия

Активация на акаунт