ДИЛЕМАТА-ХОМЕОПАТИЯ ИЛИ ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА.

• 22 613
  • 169
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Иаз съм твърдо ЗА хомеопатията.Лекувам детето си при гореспоменатата Кремена Хаджиева  и съм много благодарна на тази лекарка.Не мога да ви опиша в какво състояние бяхме преди -за десет месеца дъщеря ми се разболя 15 пъти и всеки път с 40 градуса температура,хрема ,кашлица,ангини и пиене на много антибиотици а от тях направи и алергичен шок.Откакто почнах да я лекувам с хомеопатия за няколко месеца прихвана само една хрема и кашлица които се оправиха много бързо.Благодарна съм на тази жена и вече не искам и да чувам за традиционна медицина.

# 136
......Съвременните антибиотици са вече доста пречистени и не са като едно време и аз съм избрала традиционната медицина за лекуването на моето дете , като го водя при частна детска лекарка и съм много доволна от нея. Но не пожелавам на никой да се разболява.

Колкото и да са пречистени антибиотиците потискат болестта , имат за цел да излекуват бързо и това ни заблуждава , че правим най-доброто за децата си . По- бавното , но качествено лекуване е за предпочитане според мен .
Аз съм ЗА хомеопатията.

# 137
освен това колкото и пречистен да е един антибиотик,ако ти се наложи да дадеш 2 или 3 един след друг ще се замислиш и ти за алтернативни методи на лечение

# 138
Аз съм на мнение,че човек докато не опита,не може да намери истината...Защото истината не е универсална,а често е много индивидуална.И ако твоята истина е една,моята е друга...
Мисля,че поне в този случай,опитът не би навредил на никого.Но:1.Трябва наистина да попаднеш на добър хомеопат...и...2.Да не се откажеш веднага,защото чудесата не се случват само за една,две седмици...а понякога и много повече. Peace

# 139
  • Вече в моята си приказка...
Хора, чета ви и все повече се убеждавам, че трябва да заведа Ивчо на хомеопат. Отново е с ларингичен пристъп и вече се хващам за главата. Колко антибиотик изпи, не е истина. Толкова аз през целия си 31 годишен живот не съм изпила... Дали хомеопатията ще ни помогне, ама трайно?
Омръзна ми, цялата зима през седмица е болен - ту хрема, ту ларингит, ту гнойна ангина, ту накакъв вирус го хванал... Проблемът при нас е, че не съм сигурна при кой хомеопат да го отведа. В Перник има двама хомеопати, но незнам добри ли са, лоши ли са, ще се справят ли с нашия случай... В София съм още по-неорентирана.
По-надолу пак зададох този въпрос - кой хомеопат ще ми препоръчате? Помагайте, че ми дойде до шията, както се казва

# 140
Виждам,че много от вас имат опит с хомеопатията и затова искам съвет и консултация.Аз от около месец лекувам малкия с хомеопатия.Има възпалена 2-ра степен сливица и от 5месеца болести/хрема,кашлица,червено гърло/изпи сума ти антибиотици,сиропи и тн/Реших да го заведа на хомеопат и от 3 седмици се лекуваме.Та в началото имаше разтройство.няколко дни след започването на лечението вдигна висока температура,имаше силна кашлица и хрема.С даването на капките нещата преминаха за 3 дни,започнахме отново с глобулките.Така 8 дни,но през цялото време му тече носа.Е събота се събуди с хрема и не можеше да диша.Дадох ми 2 пъти от капките/по 5 капки/и тази нощ започна отново с лека кашлица.Днес не е на градина заради нея.Исках да питам колко време отнема пълното лечение и нормални ли са такива влошавания.Аз се консултирам и с лекарката-хомеопат,но исках да питам какъв е вашият опит.Мъж ми също опита с хомеопатия да лекува сенна хрема от 1 седмица е с ужасна хрема,сополи,главоболие и температура.Чувства се уморен и отпаднал и се е притеснил.Според него не е нормално и иска да ме накара да спрем лечението,неговото и на дететоДнес се изпокарахме.Кажете,моля ви,след какъв период детето ще се стабилизира и ще има видим ефект от хомеопатията?За първи път се лекуваме така и съм малко несигурна.Благодаря

# 141
  • София
Напълно нормално е да се получи влошаване на състоянието. Обикновено болестите се "връщат" по обратен ред и "изчистването" става отвътре навън. Това значи, че лекарството действа. Записвайте се всички физически и психически промени и ги съобщавайте редовно на хомеопата си. И винаги, когато нещо ви притеснява му се обаждайте. Laughing
Успех!

# 142
  • Варна
Всъщност не разбирам много, но мога да споделя опит от лечението на бебе Май. При нея се получи лечебна криза, доста неприятна. В продължение на 2 седмици от първия прием на нещото (отидох на консулт с хомеопат поради зъбоникненето, щото адски неспокойна и бедна беше и т.н) се влоши състоянието й. Симпотмите се проявиха един след друг - разтройство, температура (до 38,5), обаче не беше кой знае какво и взех решение да не антидотирам, а да почакам. Дофторът ме успокояваше, че ще се оправи, да не се страхувам. След 2-та седмица детето осезателно се успокои и започна да спи доста спокойно, заспива сама, въобще преобразен человек.
Четох за тая лечебна криза, но никъде не пише, колко продължава, сигур е индивидуално.- Ето 2 седмици отне на Майчо. А понякога хомеопатът може да не е нацелил подходящия цяр, в такъв случай не зная какво се случва, не съм много наясно, вероятно усложняване...

С двата крака съм "за" класическата хомеопатия и възнамерявам някоъ ден да се подложа под въздействието й, но сега нямам вдъхновение.  Blush

# 143
небесна КрасТавица,ако не го нацели лекарството ,просто няма да има никакъв ефект...Когато обаче го е измислил точно-ще има реакция на организма,при която се проявяват симптоми в последователност обратна на развитието на лекуваното заболяване.
 МамаДеси ,ако не е сериозно /в смисъл,че детето е жизнено и има енергия/ не би трябвало да те притесняват тези прояви.Все пак организма има нужда да се пренастрои от едното лечение към другото.Не се карайте със мъж ти,а следете симптомите и най-вече се опитвайте да сте спокойни-според хомеопатията,децата не боледуват-боледуват родителите...
А и не се притеснявайте да се обаждате на хомеопата и да му казвате как протича лечението-и за него е от полза.

# 144
МамаДеси, сополите, кашлицата и температурата са опити на тялото да се справи с болестта. в тази връзка, състоянието на мъжа ти и на детенцето ви е нормално. и аз от скоро лекувам малечка с хомеопатия и знам колко е притеснително това, но трябва да се изчака. при Ния т.н. лечебна криза не беше толкова бурна /поне за сега/, като изключим факта, че ми вдигна 39, 6 на няколко пъти. всеки път се обаждах на хомеопата да дава инструкции.
мисля, че именно тези кризи карат хората да се отказват, отсичайки, че хомеопатията не действа, но от друга страна си е голям гърч да не знаеш дали е криза или грешка и да чакаш да видиш какво ще стане.
пожелавам ви бързо оправяне  bouquet

# 145
Мерси,надявам се,че у нас е война в момента с мъж ми.Току що говорих с нашата хомеопат-ка Mr. Green.Може да се наложи комплементарно лекарство,защото малкия явно ще се бори трудно и дълго.Ако имам въпроси ще пиша пак.Благодарение на вас добих смелост да отидем на хомеопат и  затова искам тук съвет.Мерсаж...  bouquet
Само едно последно питане.Може би следите темата в НАШИТЕ ДЕЦА за болестите и градинките,та исках да питам следното>Дани ,като се лекува с хомеопатия и тя го кара да боледува ,значи ли,че е заразоносител за другите деца?!Той и преди боледуваше много/прди хомеопатичното/и не съм го водила при деца,като е болен.Но сега с тези сополи  хрема можем ли да сме опасни за околните?

Последна редакция: пн, 15 май 2006, 13:33 от МамаДеси

# 146
  • вкъщи
и ние се лекуваме с хомеопатия от 3 седмици и все сме болни.и нашата лекарка каза че било лечебна криза обаче от днес вече е и с лека температура.педиатърката каза че е с рино фарингит и червено гърло.утре ще посетим хомеопатката но дотогава ще откача да не би да се усложни положението и аз да не дам алопатични лекарства.иначе си и дадох 3 пъти от хомеопатичните капки които ни беше дала хомеопатката.мами с опит с класическата хомеопатия посъветвайте ме как да постъпя.и ние с мъжа ми спорим-той не вярва на хомеопатията а аз искам да повярвам но дано това не ни докара някое усложниние Cry

# 147
molq vi tr1bva mi spe6no da znam kak se lekuwa gninata angina i ot kakvo se polu4ava Simple Smile

# 148
А дилемата хомеопатия/традиционна медицина И Новата Германска Медицина?

http://www.newmedicine.ca/

Дано пове4е хора го про4етат и да има спасени. Peace

# 149
А дилемата хомеопатия/традиционна медицина И Новата Германска Медицина?

http://www.newmedicine.ca/

Дано пове4е хора го про4етат и да има спасени. Peace
Кристиян....нямаш ли някой подобен линк но на френски? Tired
За жалост, по-специализирана литература на английски не ми се удава.........

Общи условия

Активация на акаунт