Майчин дом Варна - тема 9

• 88 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Нищо особено не виждам в цените, в частна болница какви цени очаквате да видите?В края на краищата има си Окр.болница и АГ-то, там може и безплатно да се роди, макар че както казват и останалите преди мен, като си платите услугата избор на екип и ВИП-стая и то идва почти същата цена.

# 121
Цените почти не са мръднали за последните 7 години, откакто родих първото си дете там. Абсолютно адекватни. Както е писала Ich Bin, в Софийските болници са многократно по-високи.

# 122
Като не може да си го позволите , кой ви кара да раждате там. Отивайте в държавна като искате да ви е евтино. Ама после не се оплаквайте, че има хлебарки (най-малкото) и тн.
Цените са напълно нормални за частна болница и за всичко, което включват.
Много се дразня някой като се потриса от подобни неща. 😬

# 123
  • Бургас
Цените и за мен са напълно адекватни за частна болница. Освен това страшно ми харесва факта, че накрая плащаш точно толкова, колкото предварително са заявили, не се надписва нищо допълнително, защото съм раждала и в друга частна болница и накрая имаше допълнителни плащания с неизяснен произход. Според мен в държавна болница за избор на екип и т.н. може да ти излезе и по-скъпо.

# 124
Не смятам, че е уместно сравнение с цените в София, едва ли нивото е еднакво.
И аз мисля че 1000-1200лева са приемлива сума, за частна болница.
В Аг, мисля е 550 лв без ВИП услуги. Не е едно и също, както се коментираше.

# 125
  • Бургас
Не е едно и също, но всички си очакват и рушвети, за да ти обърнат внимание в държавна болница. Поне такива са моите наблюдения.

# 126
Не е едно и също, но всички си очакват и рушвети, за да ти обърнат внимание в държавна болница. Поне такива са моите наблюдения.
Моя позната роди във АГ, без да плати и една стотинка. Аз това не бих си го причинила, но това е отделен въпрос. В окръжна също, без избор на екип е безплатно за здравно осигурени, и с рушвет доста под 1000 лева се минава добре. Майчин дом е избор заради условията, не за друго. И е по скъпо пак заради горното.

# 127
Доколкото знам от познати секцио в АГ във Випа струвало над 1000 лв.
А приятелки за нормално раждане с избор на екип без допълнителни екстри са плащали 440 лв , отделно благодарствената сума за доктора. А някои имат и направо тарифа.

В действителност цените са завишени, не знам дали е редно или не, но както писах и по нагоре това си е бизнес. Щом за една извинителна бележка личната ми взема по 2 лв, какво да коментирам повече...

# 128
Випа във АГ не си струва. Планово секцио с избор на екип, на 5-ти етаж излиза около 550лв, в майчин дом същата услуга струва двойно. Само, че доколкото разбирам отношението е по различно.
Че навсякъде ни цакат е отделен въпрос. На мен ми взимат потребителска такса, въпреки че като бременна съм освободена. Трябва да си знаеш и търсиш правата, после те гледат на криво. Crossing Arms

# 129
  • Варна
Аз като раждах преди 8 години дъщеря ми с планово секцио в МД , паралелно  с мен роди една позната в АГ пак планово и над 1000лв. даде и тя за секциото и ВИП стая.Обаче после и доплаща, защото се сдобиха с вътреболнична инфекция - стафилококова и трябваше да останат 2-3 дни допълнително.

Честно казано аз избрах МД най-вече заради конкретни лекари и съм доволна.Ако някой ден имам още едно дете пак там ще родя.Отделно ми допада, че цената си е обявена, плащаш, получаваш касов бон и нищо под масата не минава.За отношението и хигиената пък съм още по-доволна, макар да мисля, че по принцип и в държавните болници трябва да е същото..., но уви...не е.

# 130
Ее, недейте да скачате така веднага. Цените за раждането, анестезията и стаите са ОК. Но избора на екип да струва 640 лв... Според мен е прекалено.
Не знам колко взимат в други болници. Но не помня преди 5 години да сме плащали в МД за избор не екип такава сума.

Не виждам добре. А раждане секцио, двойна стая+ анестезия колко излиза по ЗК?
1250 с избор на екип, доколкото разбирам. Мисля, че анестезията е включена в цената.
Ако се обадите, ще ви обяснят всичко.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 00:20 от Драко12

# 131
Драко12, в ОБ ми искаха 400 лв за избор на екип за вадене на 3-та сливица на дете. При все, че лекарката ме вика там, отказах да ги платя. Получих същото пренебрежително отношение, както и жената в стаята, която си беше платила.
Иначе за големият преди 13 години в МД платихме по спомен 1000 лв +/- 50-60 лв. Като тогава не се заплащаше присъствието на бащата. След 8 години го вкараха в ценоразписа ( което за мен си е абсурдно), но пак платихме около 1100-200 лв. И последния път не се различаваше особено сумата, пак с присъствие на бащата. При секциото анестезията е включена в цената.

# 132
Родих преди седмица секцио в МД,
1250 лв струва, с анестезията за здравно осигурени.

Условията са чудесни, от лекарите съм възхитена, акушерките са изключително внимателни, хигиената е на много високо ниво !

Не мога да си представя, че в най-важния момент от живота на човек,
някой мисли за пари, и дали си струва да даде 1250 лв., и си прави сметката, къде ще е по-евтино !

Здравето и добрата здравна грижа са безценни !

Повечето от Вас са склонни да си купят телевизор за приблизително същата сума или вече са си купили, предполагам, някой дори са дали и повече пари,
а се пазарят за най-ценното, това е меко казано странно !

# 133
За дула нямам актуална информация. Но си мисля, че ако говориш с Яков ще се разберете. Ще ти струва някой лев отгоре, но според мен само той може да разреши. Успех!
Не съм се насочила към него Confused Но благодаря, ще питам по-нататък.
Здравейте! Ходихте ли при Яков?

# 134
Скрит текст:
Родих преди седмица секцио в МД,
1250 лв струва, с анестезията за здравно осигурени.

Условията са чудесни, от лекарите съм възхитена, акушерките са изключително внимателни, хигиената е на много високо ниво !

Не мога да си представя, че в най-важния момент от живота на човек,
някой мисли за пари, и дали си струва да даде 1250 лв., и си прави сметката, къде ще е по-евтино !

Здравето и добрата здравна грижа са безценни !

Повечето от Вас са склонни да си купят телевизор за приблизително същата сума или вече са си купили, предполагам, някой дори са дали и повече пари,
а се пазарят за най-ценното, това е меко казано странно !
Честито бебче! bouquet
Не съдете хората които са родили в държавните болници заради парите. Моята близка която ражда в АГ без избор на екип, нямаше никакви финансови възможности за МД, не че не е искала, просто изплащат жилищен кредит и още са в ремонт , а и тя имаше трудна бременност.
Цената в АГ, ОБ за вип стая е близка до тази за нормални условия в МД, хубаво е че поне имаме избор.

Общи условия

Активация на акаунт