Майчин дом Варна - тема 9

• 88 351
  • 739
  •   2
Отговори
# 180
То няма как съвсем да не боли. Но ранното раздвижване е много важно за бързото възстановяване и по-малко сраствания.

# 181
  • Варна
  Имам секцио в Майчин дом от 2012 и от 2015 година, и на двете ми епикризи пише, че са правени по метода Пфаненстил, а не Щарк. Въпреки това бях раздвижена след няколко часа и имах миниатюрно конче с възелче в единия край. Много сериозно се съмнявам, че са започнали да го практикуват тук, помолете приятелки, които са раждали по-скоро от мен да погледнат в епикризите какво пише или изрично попитайте лекаря Wink

# 182
  • Варна
 Момичета, колко дни е престоя след секцио? Помните ли какви обезболяващи са ви давали? Имам алергия към аналгин, аулин и други... и трябва може би предварително да говоря с анестезиолог.

# 183
Момичета, колко дни е престоя след секцио? Помните ли какви обезболяващи са ви давали? Имам алергия към аналгин, аулин и други... и трябва може би предварително да говоря с анестезиолог.
5 дни е, с 4 нощувки. За медикаментите говори с лекаря.

# 184
Приятелка роди миналата седмица и си е с конци.  Аз също бях преди 9 години. И двете са ни раздвижили на същия ден след 5-6 часа.

# 185
  • Варна
Когато аз раждах (август 2014) съм говорила за операцията и тогава получих информация, че от година оперират по нов метод, но още нямаха отзиви за вътрешните разлики, т.к. беше скоро за второ секцио.
Относно конците-няма как без такива. Не може всичко да е лепено.
За метода Щарк-отдавна се прилага в България, но в много малко болници.
Не знам за болката или по-точно не мога да степенувам, т.к. всеки е с различен праг, но аз след раждането казах, че щом е това мога да родя на всички децата.
Първия ден е малко кофти от гледна точка на нещо постоянно дразнещо и изнервящо. След втория гадното нещо са конците, защото както стоиш и мръднеш се сещащ, че си оперирана, т.к. те опъват. Като ми ги махнаха (седмица след операцията) се прибрах и си изчистих къщата основно от радост, че няма какво да ми опъва и се чувстах като нова.
Моята съседка по стая също имаше алергия към аулин. Беше предупредила и на леглото й, освен вписано в картота й, имаше огромна табела на леглото, за да няма как някой да и даде каквото не трябва.
Обезболяващи вливат при поискване, но не знам какво е. Със сигурност нямат само един аналгетик.
П.С. Всеки лекар си има различен стил и метод на операция, т.ч. и от личния избран зависи.
Ние бяхме 4 момичета в реанимация като само едната имаше катетър (нейния лекар така работел), друга имаше торба с лед часове след операцията ( нейната лекарка така работи), 2 бяха и с дрен, а 2 бяхме без (лекарите ни така работят).
В една болница, но операциите не са еднакви.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 22:06 от eli70o0

# 186
За първи път чувам , че може секциото да се случи без катетър. newsm78

# 187
  • Варна
Може, може Simple Smile

# 188
Значи, започвам да си водя записки. Искам без клизма, без катетър, без интубиране, без шефове, ако може и без белег. Mr. Green

# 189
  • Варна
Клизма няма при планово секцио. Интубиране има при пълна упойка. Ако сш със спинална няма за какво. Белега.. и ти можеш да се погрижиш за него. Аз се мазах с Дерматикс и не знам без него как щеше да е, но сега имам една тънка бяла лента като косъм. Също и кожата ми е равна като белега те е изпъкнал или вдлъбнат.
За катетъра-зависи кой лекар ще си избереш.

# 190
Може и с пълна без интубиране, но не съм наясно при какви условия става. Позната ражда със спинална но по време на операцията вдига кръвно и са я приспали набързо, без интубиране. Катетър се слагат в АГ мисля на всички, и е доста неприятна процедура доколкото разбирам. Rolling Eyes

# 191
  • С изглед към морето
Раждах Февруари тази година при д-р Георгиев. Потвърждавам, че той работи по нов метод и нямах външни шевове, съответно не съм ходила да ми махат каквото и да било. Лично при мен, следоперативното възстановяване от тазгодишното секцио и предното ми от 2014 (пак при д-р Георгиев), е от небето до земята. Тогава ми отне близо месец да се възстановя напълно, имах и дрен. Тази година, още на 3-тия ден вече не изпитвах болка, а свещичката за обезболяване (мисля Профенид беше), тъй и си остана на шкафчето ми цели 4 дена. Абокатът поисках да го махнат още в деня на секциото.  Като цяло, съм изключително доволна от второто ми секцио.

# 192
Клизма, катетър и дренажи не съм имала (това преди 9 г.). Приятелката ми, която роди миналата седмица също, но е била при същата лекарка. Други може и по друг начин да работят наистина.

# 193
  • Варна
Клизма има единствено при спешно секцио. Когато всичко е наред и върви по план, тази прелест се пропуска.
Катетър не съм имала, дрен - да, но се наложи, аз си влачех други проблеми и нямаше как.
Оперира ме д-р Яков и на фона на кошмарна бременност, това беше най-лесно и приятно нещо.
Махането на конеца приключи за около шест секунди, по-гадничко беше махането на лепенката, което се прави от сестрите на 3-4 ден.

# 194
Аз раждах със спещно секцио и екстрата  клизма не ми е правена, нито катетър ми е слаган.Явно всичко е по преценка на избрания лекар.

Общи условия

Активация на акаунт