Майчин дом Варна - тема 9

• 88 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Аз раждах със спещно секцио и екстрата  клизма не ми е правена, нито катетър ми е слаган.Явно всичко е по преценка на избрания лекар.
Кой лекар прави секциото?

# 196
Аз раждах със спещно секцио и екстрата  клизма не ми е правена, нито катетър ми е слаган.Явно всичко е по преценка на избрания лекар.
Кой лекар прави секциото?
Д-р Юлия Бейлерян

# 197
  • Варна
   И на мен едното ми секцио беше спешно, но не са ми правили клизма, нито слагали катетър. Но пък ме попитаха кога съм се хранила последно. Правиха го д-р Георгиев и д-р Георгиева  Peace

# 198
    И аз раждах спешно секцио при доц. Янева. Не ми е правена клизма, нито са ми слагали катетър. Не знам по кой метод бях оперирана, но ме вдигнаха 6-7 часа след операцията и няколко часа след това ставах съвсем сама. Много бързо се възстанових и болката не беше кой знае какво. Момичето, с което бях в стая беше при Георгиев и нямаше да ходи за махане на конци, защото той лепи.

# 199
    • Варна
    Аз при семейство Георгиеви бях лепена и шита. При мен д-р Георгиева беше оператор, т.ч. реално е по нейния начин на работа. Въпреки, че оперират заедно са различни. Тогава тя не слагаше дрен, а д-р Георгиев да. При двамата е без катетър.
    Мацката с мен, която беше с катетър беше пациентка на д-р Максим Яков(тогава и д-р Борис Яков още беше в болницата). Тя се оплака, че е искала без, но той и казал, че така работи и не можело да не и се сложи.
    Другата мацка, пациентка на д-р Капка Георгиева, беше с торба сух лед часове наред. На четвъртата мацка те разбрах кой е лекаря, т.к. така и не се появи в реанимация, но помня, че бяхме при 4 различни. Също и с различни анестезиолози бяхме.
    Трите бяха при д-р Мичоров и едната имаше проблем с мястото на поставяне. Моя приятелка, на която пак той поставя също не беше доволна.
    Аз бях с д-р Атанасова и съм много доволна. Това ми беше вторя упойка с нея и всичко беше идеялно. За държанието и в операционната също мога да кажа само добри думи. Така ми говори, че никога няма да забравя думите й и тя помогна този миг да стане още по-незабравим. Докато ми бършеше сълзите бягаше да проверява и мъжа ми да не е припаднал.

# 200
    Момичета, случайно попаднах на информация, че в МД провеждат всеки понеделник лекции за раждането...в рамките на един месец се редуват 4-5 теми. Някой ходил ли е? Дали се заплащат?

# 201
    Големият ми син е роден преди 13 години при д-р Яков. Още тогава, както и днес той е против това да се слага катетър( заради инфекциите, до които може да доведе). Не са ми слагали, не са ми правили и клизма, като едното ми секцио беше по спешност. Питала съм го и за въпросния метод бе рязане на мускула, обясни ми как става, но не съм настоявала да се прави. Последното ми раждане преди 3 години си беше като това от преди 13, ходих на 10 да ми махнат конеца.
    eli70o0 направо съм учудена от това, което пише, за момичето. Освен ако не е имала основателна причина да и се сложи катетър...
    А според мен възстановяването е малко и въпрос на психическа нагласа. От мига на раздвижването се чувствах добре, грижех се за бебето...много бързо се възстанових.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 22:36 от Radina

# 202
    • Варна
    Аз преди 8г. като раждах с планово секцио при Яков баща и Яков син, нямах нито катетър, нито дренаж, нито пък клизма са ми правили/ то при планово не се прави/.Методът не знам как се казва, но мускули мисля вече никъде не режат, при нашето хоризонтално секцио мускулните влакна само се избутват и затова и бързото възстановяване и изписване на 5-ти ден след секцото.Майка ми навремето е рязана с вертикален разрез два пъти и тогава са рязани и муск. влакна, стояли са много по-дълго в болницата под наблюдение, но това вече е остарял метод и доколкото знам не се прилага вече никъде.Иначе моят шев беше от тези, които май се водят козметични, само в двата края имаше възелчета, другото беше вътрешно и не се виждаше изобщо.Махнаха го за секунда буквално.Белег почти нямам да ви кажа, още преди няколко години се скри.Мазала съм го с Контратубекс няколко месеца и после спрях.Но той просто не се вижда, за разлика от ужасните стрии, които ми останаха от бременността  и не се заличиха.

# 203
    • Варна
    Аз също имам две раждания със секцио, като второто точно преди година, при д-р Яков и нито са ми правили клизма, нито са ми слагали катетър. Даже се учудвам, че негова пациентка е била със, знам, че той не слага такъв. Имам познати, раждали при него, също не им е слаган катетър. За обезболяващи, дават свещички Профенид.

# 204
    • Варна
    Radina, не съм питала други познати, които са раждали при него и това което знам е от една мама като тогава тя се оплака, че има. Не искала, но и казал, че не може без. Може и да е имало причина, която тя да не е споделила с нас, но ако беше така едва ли щеше да настоява постоянно да и го махнат.
    Това беше ситуацията при нас. Ще питам момичетата, които познавам и са раждали при него, че и на мен ми стана интересна тази разлика.
    При нея бяха двамата д-ри Якови и сега се замислям да не би д-р Борис Яков така да процедица, но в това няма логика, щом оператор е бил д-р Максим Яков.

# 205
    Аз съм се насочила към др.Ю. Бейлерян за нормално раждане може би с епидурална упойка. Много е мила и ми обяснява всичко. Има ли раждали нормално или секцио при нея?

# 206
    • Варна
    Моя приятелка роди нормално при нея макар и 100%овото секцио, за което си беше. Тази жена определено подкрепя естественото раждане.

# 207
    Миналата година раждах секцио при д-р Ю. Бейлерян и останах много доволна.Като цяло мога да кажа само хубави неща за нея.

# 208
    • Варна
    И аз миналата година родих секцио при нея. След около 8 месеца живот и здраве пак се очертава да раждам и пак при нея ще е!

# 209
    • Варна
    Момичета, тъй като знам, че не искат да носим дрешки за бебето, вдъщност там с какво ги обличат? Има ли някоя акушерка, която да покаже как се къпе бебето, колко дрехи да му слагаме?

Общи условия

Активация на акаунт