Майчин дом Варна - тема 9

• 88 412
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Ангела, честита рожба!

О, да! Забравих да пиша за прегледите.
По ЗК са на 30 дни и от 45те дни преди термин на 10 дни, а на платената са на 20 дни както после всяка седмица от 45те денн преди термин.

# 286
  • Варна
Имах определена дата за секцио, но ми изтекоха водите 4 дни по- рано. Така стана, че лекарката ми беше извън града и секциото го направиха дежурните лекари д-р Александрова и Д-р Друмев. Възстановяването е бързо. Първите 2 дни ми беше много трудно ставането от леглото затова си вързах един колан от хавлиен халат за леглото и с него се издърпвах, за да стана. В стаята има превръзки, но аз си носех такива за родилки и пъреия ден с тях беше по- добре. Бебенцето го оставиха още първия ден, но за през нощта го взеха. Следващите нощи беше при мен. Сутрин ги вземат за баня и в 15:30 за свижданията.

Шевове си имах и на 10 ден ходих да ми махат конците. ( всъщност един конец беше, който издърпаха) Питаха ме каква упойка искам, но не и дали да шият или лепят

# 287
Благодаря за отговора.  Hug

# 288
  • Варна
Кешовата вече е 570 лв. Преди 3 седмици направих първа вноска от 370 лв.

# 289
  • Варна
Да женската консултация е общо 570лв. Може ли някои да сподели колко ви е струвало раждането в майчин дом,грижи за бебето отделно ли се заплаща и доволни ли сте?

# 290
Зависи за какво раждане питаш. Аз родих естествено с избор на екип и епидурална анестезия. Общо ми излезе 1100 +- 20лв..Това беше миналата година юни месец. Несъм заплащала за грижи за детето, дори незнам дали има такава опция. Доста добре се отнасяха и към мен и към сина ми, но той си беше при мен още от следващата сутрин защото първата вечер ме оставиха да си почина. Взимаха го само за сутрешния тоалет и след това си беше при мен.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 08:38 от __Magi

# 291
  • Варна
1250 лв сега през октомври

# 292
  • Варна
Спешно секцио, май 2016 ми струваше към 1200лв (+/- 100лв).

# 293
Секцио септември 2016 ми излезе малко под 1000лв заради ремонта по онова време (имаше намаление в цената заради него). Иначе знам, че е около 1250. Малкият беше при мен от третия ден и бях много доволна от отношението и грижите.

# 294
Peace
Толкова е, само не знам ВИП колко точно се доплаща...

# 295
  • Варна
Peace
Толкова е, само не знам ВИП колко точно се доплаща...
Във ВИПа се доплаща 75лв на ден за самостоятелната стая.

# 296
Мерси, Нели. Peace

# 297
Здравейте!

Родих второто си дете септември месец. Ресекцио при д-р Станева. Възстанових се изключително бързо, дори много по-бързо от първото секцио. Бях със спинална анестезия. Движех се много и може би това ми помогна да се съвзема. Моето бебе беше 2 дни в кувьоз, защото установиха, че  кръвта му се насища с кислород по-бавно от стандартното. Подаваха му кислород, беше и на система. За всичко това не съм доплатила и стотинка. Сумата, която заплатих накрая беше 1250 лв. През цялото време бях обгрижвана по най-добрия начин, получавах невероятно мило отношение от целия персонал, включително и от педиатърката д-р Димова. Изобщо раждането  остави в мен един прекрасен спомен. И първото си дете родих там преди 7 години, но като че ли този път беше по-емоционално, може би защото втората бременност и дете са някак си по-осъзнати.

# 298
Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
Родих миналата седмица - планирано секцио със спинална упойка. Оператори бяха симпатичната двойка доктори Георгиеви ❤👆 .  Много съм доволна от екипа и останалия персонал. Шиха ме с вътрешни шевове, без външен конец за махане. Линията е много тънка 👌.
Платихме 1250 лв. за операцията и още 600лв. за престоя в стая с придружител.
Списъкът с необходими неща включва: 2бр.нощници за родилки, 2бр.дълбоко бельо, 2бр. хавлии (за баня и за ръце), 2бр. чехли (за баня и за стая), тоалетни принадлежности.
Превръзки дават, големи са. Ако няма да се чувствате удобно с техните, може да си носите каквито искате. Но си вземете от дългите или нощните 😉 за всеки случай. Аз си носих и мокри кърпички, които ми бяха от полза.
Топличко е на всякъде. Но една жилетка няма да е излишна да си наметнете при нужда.

Аз си носих помпа, подплънки и крем за зърна.

Бебето беше с нас, освен първата нощ до 06ч. сутринта. Бях много изморена и ми се доспа вече, защото секциото ми беше след обяд, късно през нощта ме раздвижиха и преместиха в стаята.

Бебето ми показаха, докато още го вадят кърваво с пъпната връв 😍 защото точно тогава попитах дали го вадят и те смъкнаха преградата веднага 😊😊😊. Неописуема гледка 💘... След като му направиха преглед и поизчистиха отново ми го донесоха да си го цункам и помириша 😍 полюбувахме се и отидоха да го покажат на таткото.

Анестезиоложката постоянно беше в контакт с мене, говореше ми, галеше ми ръката и косата. Много мила женичка 🤗 Веселка Александрова май се казваше 😇.

След визитациите (15:30-16:30) ми донесоха и бебока. Поставиха го на гърда. Таткото също беше с нас. После той си отиде в стая, а ние с бебето останахме да се гушкаме. До раздвижването ми беше плътно до мен или по-точно върху мен 😍😍😍. Мъчеше се да суче, позадремвахме си заедно като се измори.
През това време гледах и да си пийвам постоянно водичка на малки глътки. Поисках и обезболяващо, за да издържа и да се радвам на бебето.

Това ми е второто секцио. Първото беше преди 2г. отново в МД. И тогава бях много доволна, но този път съм още по-доволна. 😉

# 299
  • Варна
Честито, ErRose! Много благодаря за разказа, другата седмица ми предстои секцио при д-р Георгиева със спинална упойка и много успокояващо ми подейства разказа ти, благодаря! Изключително полезно!

Общи условия

Активация на акаунт