Майчин дом Варна - тема 9

• 88 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
О, аз се навивам от Шумен да хукна във Варна да раждам, само заради спиналната, тук също не правят.. Значи ми остава само майчин дом като вариант..
В окръжна не знам дали не правят, евентуално с уговорка.

# 151
В АГ-то работят вече и със спинална. Наскоро една позната ражда със спинална там.

# 152
  • Варна
Раздвижването е голям плюс. Не знам до кога в държавните болници ще практикуват по мегод, който развитите страни са отрекли от 30 години.
Колкото по-рано се раздвижи една родилка толкова по-лесно е възстнавовянаето. Отделно грижата за детето. При два дни на легло как се обгрижва това дете?
Упойката не е за коментар. В МД анестезиолозите повече от 15 години правят спинална/епидурална анестезия, а в държавните болници нямат достатъчно квалифицирани анестезиолози, за да я прилагат.
В темата "коя е по-добрата упойка" няма да навлизам, защото е субективна, като само ще кажа, че в развитите и нормални страни пак от 30 години няма въпрос спинална или пълна, а пълна се прави само и единствино при пречки за спинална. Пълната неизменно достига до бебето, което едва ли се вписва в представите за перфектното начало на нов живот.
За цените... ами адекватни са ми. Да, има вариянт да родиш и без да дадеш една стотинка, но на колко от нас ни стиска да отидат в спешното и да родят имайки предвид нивото на здравната ни система и меркантилността на лекарите.
В избор на екип при секцио се включват избор на първи оператор и анестезиолог. Имайти предвид, ако имате предпочитания за втория, че е в правото ви да го изберете.

# 153
В АГ-то работят вече и със спинална. Наскоро една позната ражда със спинална там.
Моя приятелка която е студентка(присъствала е на операции), ми каза че на всички слагат пълна, правят се цекцио на конвейр. Предполагам, ако се уговориш с анестезиолог да дойде специално за теб, може и спинална.

# 154
Здравейте, момичета!
Преди година съм оперирана от ендометриоза. Сега съм бременна. Ще съм благодарна, ако някоя минала по тези пътища ми пише. Бихте ли ми препоръчали някой от гинеколозите в Майчин дом за проследяване на бременността.
Благодаря предварително!:hibiscus:

# 155
  • Бургас
Препоръчвам ти д-р Яков, има опит с такива неща.

# 156
Благодаря ти Persona grata !
А за него съм чувала, че е много груб с пациентките си и не знам дали е така.

# 157
Препоръчвам ти д-р Яков, има опит с такива неща.
Благодаря ти Persona grata !
А за него съм чувала, че е много груб с пациентките си и не знам дали е така.

# 158
  • Бургас
Изобщо не е вярно, точно обратното. Много е спокоен и приятен, може би е само малко мълчалив, но, когато го питаш, ти обяснява всичко. Много добър специалист е. Аз съм с един яйчник, другият е изваден точно заради киста, обърна ми внимание на този проблем, разгледа ми епикризите и в крайна сметка всичко мина нормално. Направил ми е й козметичен шев, от който се надявам да ми остане по-малък белег от преди.

# 159
Изобщо не е вярно, точно обратното. Много е спокоен и приятен, може би е само малко мълчалив, но, когато го питаш, ти обяснява всичко. Много добър специалист е. Аз съм с един яйчник, другият е изваден точно заради киста, обърна ми внимание на този проблем, разгледа ми епикризите и в крайна сметка всичко мина нормално. Направил ми е й козметичен шев, от който се надявам да ми остане по-малък белег от преди.
[/quot
Извинявай за безпокойството, но понеже съм доста притеснена, и искам да науча повечко неща. Ти си раждала при него, така ли?

# 160
  • Бургас
Да, раждах при него в края на юли.

# 161
Да, раждах при него в края на юли.
И самата ти бременност я проследява пак той?

# 162
И аз съм чувала, кофти мнения, но се престраших и се записах. Все пак ще си плащам, не искам да съжалявам. Simple Smile
Да ви попитам, как вървят часовете? Спазват ли се с точност? Защото моят гинеколог винаги ми е отделял близо час.
Как е при Яков?

# 163
Цял час за рутинен преглед не мисля, че някой ще отдели. Стандартните прегледи са на 15 минути.
При Яков не съм ходила, но при другите лекари всеки път ми е различно. Някой път съм влизала навреме, друг път съм чакала много.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2017, 08:44 от Бухтичка

# 164
  • Варна
И при Яков е същото. Понякога се чака (всъщност само веднъж чаках наистина дълго), понякога изобщо.
Прегледите ми продължаваха 15-тина минути.

Общи условия

Активация на акаунт