Майчин дом Варна - тема 9

• 88 410
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Аз знам къде се намира генетичната лаборатория!
Благодаря на момичетата, които конкретно отговориха на въпроса ми!
Предната бременност всичко беше наред и не са ми звъняли. Вие си видяхте резултатите на следващата ЖК ,или звъннахте на акушерката ,или на следващият ви лекар?

# 256
  • Варна
Аз знам къде се намира генетичната лаборатория!
Благодаря на момичетата, които конкретно отговориха на въпроса ми!
Предната бременност всичко беше наред и не са ми звъняли. Вие си видяхте резултатите на следващата ЖК ,или звъннахте на акушерката ,или на следващият ви лекар?

Аз изчаках до следвашия ми преглед. Но ако ще звъните, по-добре на акушерката. При тях са картоните и там се събират всички документи/резултати.

# 257
Аз също изчаках до следващия преглед, но ако ще се чувстваш по-спокойна не виждам нищо лошо да звъннеш на акушерката.

# 258
Здравейте! Може ли да ми препоръчате добър ортопед?

# 259
По всяко време има дежурен педиатър. Simple Smile

И може да се отиде нез значение кой е педиатър на детето така ли?
Разбира се. Ако детенце е болно, го водя там. Дори бях го записала първата година на детска консултация и при ЛЛ ходихме само за ваксини. Аз съм много доволна и не разчитам на джипито, ако детето се разболее, а на лекарката ни от МД.

# 260
Ако има проблем, акушерката ще ти звънне в момента в който ги получат. При мен се случи така, защото имаше проблем. Последва амнио, но слава Богу всичко се оказа наред. А ако всичко е Ок ще си разбереш резултата на следващата консултация.

# 261
  • Варна

Разбира се. Ако детенце е болно, го водя там. Дори бях го записала първата година на детска консултация и при ЛЛ ходихме само за ваксини. Аз съм много доволна и не разчитам на джипито, ако детето се разболее, а на лекарката ни от МД.

Под ЛЛ имаш предвид педиатъра на детето ли? Тоест то си има педиатър, но може да го запишеш на детска консултация в майчин дом?

# 262

Под ЛЛ имаш предвид педиатъра на детето ли? Тоест то си има педиатър, но може да го запишеш на детска консултация в майчин дом?
Под ЛЛ на детето имам предвид джипито на детето. То трябва да си има личен лекар. Но ние решихме, когато се роди, да го запишем на частна детска консултация при педиатър в Майчин дом, тъй като отношението и вниманието бяха на съвсем друго ниво.

# 263
  • Варна
Благодаря, дори не знаех, че има такава опция. Родих преди 20 дни там и никой нищо не ми е казал

# 264
Благодаря, дори не знаех, че има такава опция. Родих преди 20 дни там и никой нищо не ми е казал
И на мен не са ми казвали от там, но в сайта им трябва да има информация.  На мен ми каза приятелка с бебе, която е много доволна. Тъй като джипито на малкия ми даде някои съвети, които поставих под съмнение, реших да го заведа на преглед при педиатърката на моята приятелка и останах много доволна. С мъжа ми решихме да го запишем за първата година.

# 265
  • Varna, Bulgaria
Здравейте момичета. Предстои ми да си търся лекар за водене на ЖК и съм се насочила към МД, защото е най-близо до дома. Много добри отзиви виждам за д-р Георгиев, но графика му е много зает. Знаете ли дали преглежда и на друго място?
Освен това на сайта пише, че работи по ЗК. Знаете ли каква е разликата при ЖК платено и през касата. Какво включват, каква е разликата в заплащането и има ли разлика в отношението на лекаря.
П.П. Отворена съм за препоръки и към други лекари.

# 266
Д-р Митев също работи по ЗК. С много добри впечатления съм от него.
За другия въпрос не мога да помогна, защото винаги съм била на платена изцяло консултация ( при д-р Яков).

# 267
  • Варна
Д-р Георгиев не преглежда на друго място. Страхотен специалист и човек е и за него няма разлика дали си по ЗК или кешова, а такава разлика не вярвам някой там да си позволи са направи. Отношението и разбиранията не са такива да си чака да платиш под масата на някой лекар и това е неприемливо.
За разликите нека се включи някой минал от скоро по този път или се обади на регистратура.
Когато аз бях на ЖК (преди 3г) ми разясниха и двете, т.к. лекарката ми работи със ЗК и се оказа, чу от ЖК по ЦК няма смисъл. Като си доплатя изследванията, които не са включени като цена излизаше приблизително едно и също, а при кешовата имаш по-чести посещения.
Условията зе кешова бяха: посещения на 20 дни, БХС 1ви (втори по тяхна преценка), 4Д ФМ със запис, изследвания + допълнителни такива при нужда, извънредни прегледи, без такса за издаване на болнични.
По ЗК: посещения на 30 дни + стандартните изследввания на триместър.
Отделно, ако смяташ БХС беше около 60лв, 4Д ФМ със запис - 100лв, извънредно посещение при лекаря ти или в дежурен кабинет - 30лв, издаване на болничен - 10лв.
Ако искаш и допълнителните изследвания или друго ти си следиш кога се правят и какво е нужно.
При пратената плащаш и ту имат ангажимент да следят седмици, изследвания и да правят и допълнитерни неща, ако е нужно като нужда от каквато и да е допълнителна грижа си е включена освен болничен престои и манипулации, разбира се.
За мен лично от ЖК по ЗК няма никякъв смисъл освен, ако мислиш да не си правиш идследвания освен стандатните на триместър, да не ползваш болничен и да се надяваш, че няма да ти трябват допълнителни прегледи.
Сега не знам как са цените, но тогава разликата беше 200лв.

За лекар- страхотен избор! Друг,който мога с ръка на сърцето да препоръчам, т.к. с всички съм имала многократен контакт: д-р Георгиева, д-р Митев, д-р Костов, д-р Друмев.

# 268
  • Varna, Bulgaria
Д-р Георгиев не преглежда на друго място. Страхотен специалист и човек е и за него няма разлика дали си по ЗК или кешова, а такава разлика не вярвам някой там да си позволи са направи. Отношението и разбиранията не са такива да си чака да платиш под масата на някой лекар и това е неприемливо.
За разликите нека се включи някой минал от скоро по този път или се обади на регистратура.
Когато аз бях на ЖК (преди 3г) ми разясниха и двете, т.к. лекарката ми работи със ЗК и се оказа, чу от ЖК по ЦК няма смисъл. Като си доплатя изследванията, които не са включени като цена излизаше приблизително едно и също, а при кешовата имаш по-чести посещения.
Условията зе кешова бяха: посещения на 20 дни, БХС 1ви (втори по тяхна преценка), 4Д ФМ със запис, изследвания + допълнителни такива при нужда, извънредни прегледи, без такса за издаване на болнични.
По ЗК: посещения на 30 дни + стандартните изследввания на триместър.
Отделно, ако смяташ БХС беше около 60лв, 4Д ФМ със запис - 100лв, извънредно посещение при лекаря ти или в дежурен кабинет - 30лв, издаване на болничен - 10лв.
Ако искаш и допълнителните изследвания или друго ти си следиш кога се правят и какво е нужно.
При пратената плащаш и ту имат ангажимент да следят седмици, изследвания и да правят и допълнитерни неща, ако е нужно като нужда от каквато и да е допълнителна грижа си е включена освен болничен престои и манипулации, разбира се.
За мен лично от ЖК по ЗК няма никякъв смисъл освен, ако мислиш да не си правиш идследвания освен стандатните на триместър, да не ползваш болничен и да се надяваш, че няма да ти трябват допълнителни прегледи.
Сега не знам как са цените, но тогава разликата беше 200лв.

За лекар- страхотен избор! Друг,който мога с ръка на сърцето да препоръчам, т.к. с всички съм имала многократен контакт: д-р Георгиева, д-р Митев, д-р Костов, д-р Друмев.

Благодаря много за изчерпателния отговор. Още две питания - колко беше кеша преди 3 години и наведнъж ли се плаща?

# 269
Аз бях по ЗК и нито веднъж не съм плащала болничен, а още по-малко извънреден преглед..

Общи условия

Активация на акаунт