Майчин дом Варна - тема 9

• 87 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Моите приятелки, които обаче не са се следили в МД, постоянно ме питат и филмират за тази ФМ. Ходила ли съм, кога ще ходя, как може да не съм ходила!??!?! Честно, почвам да се изнервям. Аз съм в 18 седмица, на ЖК по Здравна каса.
Трябвало да се прави ФМ в 12-13 седмица или нещо подобно. Или аз не съм разбрала, че доктора ме е прегледал или не ми е правил... Просто моля за разяснение от хора, които са ходили на ЖК в МД как стоят нещата с тази ФМ, че моите приятелки са ходили/ ходят като цветарки при 10 различни лекари и само ме напрягат с "познанията" и "съветите" си... Sad

# 541
Моите приятелки, които обаче не са се следили в МД, постоянно ме питат и филмират за тази ФМ. Ходила ли съм, кога ще ходя, как може да не съм ходила!??!?! Честно, почвам да се изнервям. Аз съм в 18 седмица, на ЖК по Здравна каса.
Трябвало да се прави ФМ в 12-13 седмица или нещо подобно. Или аз не съм разбрала, че доктора ме е прегледал или не ми е правил... Просто моля за разяснение от хора, които са ходили на ЖК в МД как стоят нещата с тази ФМ, че моите приятелки са ходили/ ходят като цветарки при 10 различни лекари и само ме напрягат с "познанията" и "съветите" си... Sad

Аз ходих в 12г.с после в 19 и в 28г.с

# 542
Има ли някоя раждала с вагинални таблетки за предизвикване на раждането? Как стоят нещата с тях както с система окситоцин или е по различно? И знаете ли какви точно използват в майчин дом?

# 543
Първата фетална по принцип си е в 11-13сед., аз два пъти разбирам пола в 12сед. Но не се следя в Мд.

# 544

Аз ходих в 12г.с после в 19 и в 28г.с

В МД ли ходи? В смисъл каза ли ти лекаря трябва да се направи ФМ в ед и коя си седмица или ти си прочете в интернет и си ходи по твое си решение?

# 545
По принцип АГ е длъжен да каже да се отиде. Мен АГ сам ми казваше, време ти е, отиди (когато се следях в София, направо ме насочи). Фетална морфология се прави от сертифицирани специалисти, а не пускане на 4д. Според мен звънни на регистратура и разпитай, запиши си час.

# 546
  • варна
Някой да е правил серклаж в МД ? Би ли споделил за лекар и как процедират ?
Здравей,аз имам два серклажа правени в МД,като последния преди един месец .Предварително отиваш да те приемат документално и да ти пуснат изследвания.Самата процедура се прави под пълна упойка и трае някъде около 15-20 мин.Упойката е много лека и се събуждаш почти веднага.Моя серклаж ми го прави лекаря ,който ми води ЖК.Два дни е престоя и се доплаща по каса 400лв.
Дано съм полезна😊

# 547
  • Варна
Някой да е правил серклаж в МД ? Би ли споделил за лекар и как процедират ?
Здравей,аз имам два серклажа правени в МД,като последния преди един месец .Предварително отиваш да те приемат документално и да ти пуснат изследвания.Самата процедура се прави под пълна упойка и трае някъде около 15-20 мин.Упойката е много лека и се събуждаш почти веднага.Моя серклаж ми го прави лекаря ,който ми води ЖК.Два дни е престоя и се доплаща по каса 400лв.
Дано съм полезна😊

zewa, много ти благодаря ! Да те питам кой беше твоя лекар и след това имаше ли вливки магнезии , имаше ли болки и на колко често препоръчват да се пуска микробилогия ? В коя седмица беше ти ?
Аз в сряда записах при Яков да чуя и неговото мнение.

# 548
  • варна
Аз съм при д-р Бейлерян.Още преди манипулацията ти включват банка с кормагнезий и после продължават.Ако имаш болки ще ти сложат и нош-па,аз този път нямах нито болки ,нито контракции ,за разлика от миналия път😏.Няма нищо страшно 🙂Препиръчително е всеки месец да се пуска микробиология и стерилна урина ,за да се следи за инфекции .

# 549
Здравейте! Има ли мамчета които са раждали във вода? До колкото знам се предлага тази услига в Майчин Дом, но не съм имала възможност да попитам. Отидох първия път при Капка Атанасова, одра ме с 125 лева за преглед и 25 лева за рецепта... не искаше да ми отговаря на въпросите и се ядосах и забравих да питам. Втория път ходих при Анна Атанасова и беш изключително човечна и внимателна жена! Този път прегледа ми беше 35 лева и сега мисля да остана при нея. На 20ти имам час, но исках да попитам и тук за жени с опит или поне ако са чували мнения за раждането във вода и евентуално колко струва?
Мерси предварително! Flowers Hibiscus

# 550
Мен ме следят в МД и в началото като теб се бях притеснила, но от четене в интернет. В таксата в МД е включена една морфология, която на мен ми направиха в 19г.с. Казват, че на този етап бебчето вече си има всички органчета и обстойно може да бъде огледано.
Тази от 11 до 13 се води ранна. И такава си направих, но при друг лекар. По надеждна със сигирност е втората, но ако се притесняваш, направи си и трите Simple Smile

# 551
Здравейте искам да попитам само за запис на тонове може ли да се направят в МД и каква е цената.Записва ли се час предварително .Каква е като цяло процедурата.Не се следя там,а искам да видя тоновете на бебето че АГ каза че са ми намалели водите.

# 552
  • Варна
На мен ми взеха 15лв преди месец. Ходих в приемния им кабинет без да се следя в МД,но ако ЖК ти е там мисля,че е безплатно или с намаление

# 553
А час записа ли си предварително или директно отиде

# 554
  • Варна
Аз отидох по спешност, не усещах бебето от няколко дни и реших да отида в МД да ме видят. Кабинетът е отворен 24 часа, дежурния лекар те преглежда и си плащаш на регистратура. Предполагам,че със записване на час е,ако искаш при определен лекар

Общи условия

Активация на акаунт