Майчин дом Варна - тема 9

• 87 746
  • 739
  •   2
Отговори
# 630
То не трябва да има оплакване на пуснат МБ. Моят АГ, не е от Майчин дом, ми каза, че две се задължителни, повече се правят при оплакване.

# 631
  • Варна
Аз родих дъщеря ми при Яков през 2009г. и той искаше да раждам нормално, но за съжаление имам висок диоптър и офталмологът ми прецени, че има риск за очите ми и затова се наложи планово секцио.Отделно останах и с ниска плацента.Но Яков изобщо не ме е натискал.Сега чакам 2-ро  и съм в 11 седмица и пак съм при него.Той като видя, че съм раждала секцио отдавна ми предложи да опитаме нормално този път, но му напомних за очите ми.Т.е. дори след секцио той пак ми предложи да мисля за нормално.
Даже приятелката ми, преди 3г. като беше бременна с близнаците си той я агитираше за нормално раждане, но пък нея я достраша и сама избра да е секцио.

# 632
Здравейте наскоро родих в МД нормално и в епикризата ми пише за 2 контролни прегледа,но изобщо не съм наясно как се процедира.При този които ме е израждал ли трябва да отида защото датите не съвпадат с неговите смени.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 16:03 от pepi13

# 633
Аз родих дъщеря ми при Яков през 2009г. и той искаше да раждам нормално, но за съжаление имам висок диоптър и офталмологът ми прецени, че има риск за очите ми и затова се наложи планово секцио.Отделно останах и с ниска плацента.Но Яков изобщо не ме е натискал.Сега чакам 2-ро  и съм в 11 седмица и пак съм при него.Той като видя, че съм раждала секцио отдавна ми предложи да опитаме нормално този път, но му напомних за очите ми.Т.е. дори след секцио той пак ми предложи да мисля за нормално.
Даже приятелката ми, преди 3г. като беше бременна с близнаците си той я агитираше за нормално раждане, но пък нея я достраша и сама избра да е секцио.

Колко голям ви беше диоптера?

# 634
  • Варна

Колко голям ви беше диоптера?
Висок е, -4.Но по принцип това, което се гледа са очните дъна, налягането е важно.

# 635
  • Варна/Филаделфия
Аз съм при доц.Янева, и първата бременност следях при нея. Не е имало натиск да раждам секцио. Дори се радваше че съм избрала естественото.
Ходила съм на прегледи при доц. Янева. Иска ми се да кажа, че е прекрасен лекар и човек!
Въпреки че не изражда вече, винаги е 'за' естествено раждане, когато няма мед. причини, разбира се.

# 636
Аз съм при доц.Янева, и първата бременност следях при нея. Не е имало натиск да раждам секцио. Дори се радваше че съм избрала естественото.
Ходила съм на прегледи при доц. Янева. Иска ми се да кажа, че е прекрасен лекар и човек!
Въпреки че не изражда вече, винаги е 'за' естествено раждане, когато няма мед. причини, разбира се.

Аз родих при нея и се следих при нея! На същото мнение съм. Прекрасен лекар! Simple Smile

# 637

Извинявайте,че малко се отклонявам от темата,но бих искала да те попитам при кой офталмолог ходиш ?
Аз също съм се насочила да раждам в МД и по конкретно при Боян Георгиев.Следящата ме АГ сега е Ангелина Симеонова,но тя не изражда.

# 638
  • Варна

Извинявайте,че малко се отклонявам от темата,но бих искала да те попитам при кой офталмолог ходиш ?
Аз също съм се насочила да раждам в МД и по конкретно при Боян Георгиев.Следящата ме АГ сега е Ангелина Симеонова,но тя не изражда.
Тогава, преди 8г. ходех при Питакова, сега посещавам Николова, понеже и детето си водя при нея за профилактика.Аз имам късогледство и астигматизъм, а малката е с граничен астигматизъм, който за сега не се развива и само го наблюдаваме.

# 639
Здравейте, имам няколко въпроса относно МД. Тъй като, живот и здраве, ми предстои да се запиша на ЖК, се колебая между д-р Георгиева, д-р Бейлерян или д-р Едхем. Като че ли клоня към Георгиева, но ще съм благодарна за мнения от следили се и раждали при някоя от тях. Реших да съм на платена ЖК, защото от коментарите става ясно, че като се доплатят изследвания и тн се изравнява с тази по ЗК.
Другият ми въпрос е имате ли представа коя от посочените лекари работи с акушерката Рени и коя - със Снежи?
И последно, не е по темата за МД, но евентуално някой може да помогне, ако му се е случвало. С очно възпаление съм (нося лещи), до сега съм го овладявала с антибиотични/кортикостероидни капки, все неподходящи за бременни и сега съм в малко патова ситуация. Утре ще правя консулт с очен, но от предишен опит знам, че всичките им лекарства за моя случай са такива...Ако някой евентуално е минал по моя път,  моля за мнение.

# 640
Д-р Георгиева е със Снежи. За другите не съм сигурна. Аз съм я срещала само веднъж, за записване на тонове, беше в отделението. Направи ми добро впечатление.
При д-р Едхем родих първото си дете. Следящата АГ, я нямаше в града, раждането тръгна по-рано, Сюзан Едхем беше дежурна. Нормално раждане мина ок. Наложи се малка епизиотомия, два външни шева, които според доц.Янева са били много добре направени и не ми остана никакъв белег.
Д-р Бейлерян само съм я виждала, не съм била на преглед при нея. Не мога да изкажа лично мнение.

# 641
  • Варна
Две бременности следя при Д-р Бейлерян. Аз лично съм много доволна. Съвестно си върши работата и досега винаги е реагирала адекватно в ситуации. Акушерката е Снежи.

# 642
Момичета, някой има ли ценоразпис към МД, по-конкретно ме интересува цената на първата ФМ и бхс. Моята братовчедка ще ходи при Георгиева др седмица. Чуди се дали да запише и тя платена жк там или само да си пуска допълнителните изследвания, понеже по каса се следи при друга извън Варна.

# 643
  • Варна
Звъннете по телефона и питайте за цените.

# 644
Да накрая звъннах че и други неща имах да разпитвам. Бхс е 55лв а ФМ при Георгиева 50лв. Общо 105

Общи условия

Активация на акаунт