Време е за ИКЕА! - Тема 23

• 118 102
  • 796
  •   1
Отговори
# 60
Някой да знае с каква светлина - жълта или бяла, светят тези крушки http://www.ikea.bg/lighting/Light-bulbs-and-accessories/LED-bulb … t-58860/50306244/ ?
Температура 2700 K. Топло бяла, не е жълта като на нажежаема жичка, но на мен ми харесва повече от нея. Вкъщи всичко е LED с 2700 K, освен таванната в спалнята, която е нажежаема, та имам база за сравнение. Peace

Между другото, ако не намирате достатъчно информация за даден артикул, може да копирате номера му и да погледнете в друг сайт на ИКЕА. Аз ползвам този за UK, както направих и сега (кликни на Energy rating). Номерата на артикулите са едни и същи навсякъде.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 11:39 от Анонимен

# 61
Succulent, огромно благодаря за информация  Hug!  Скарана съм с бяла светлина, само в банята крушките са подобни на икейски - побъркват ме. Ще търся с жълта  Simple Smile.

# 62
  • Варна
Влизам да се оплача. Rolling Eyes
Аз, един от най-дългогодишните фенове и ревностни поддръжници на Икеа, съм изключително разочарована и сразена от реакцията на която се натъкнах по повод на една рекламация! (Явно прекалено съм "обожествявала" бранда...)
До известна степен го отдавам на гръцкия принос тук, но по-некоректно, незаинтересувано и направо грубо отношение не съм очаквала никога...  Crossing Arms
Няма да се впускам в подробности, но забравете, че от Икеа ги е грижа за потребителя, колкото и да изтъкват обратното!  Naughty

# 63
  • Варна
Привет, момичета!  Simple Smile

Отново идвам с питане към всички, които сами сглобяват мебелите си от Икеа. След като миналия ден с мъжът ми успешно се преборихме с цяла спалня с всичките й подматрачки рамки, греди, матраци и т.н. (отне ни около 5 часа - от 20:00 до към 01:30 с кратка пауза за вечеря набързо) решихме, че ще се пробваме да се справим сами и с един 236-сантиметров PAX. Та въпросът ми е следния - трудно ли е гардеробът да бъде сглобен направо в изправено положение само от двама души? В инструкциите са посочени два начина - или така, или легнал и после да се изправи, но на мен ми се струва безумно и невъзможно да успеем да го изправим вече сглобен без чужда помощ при положение, че и разглобени плоскостите тежат адски много. А честно-казано, след всички майстори, монтажници, техници и т.н. и т.н., които се извървяха през вкъщи, повече не искам и да чуя външни хора да джапат, мажат, къртят и цапат (защото изобщо не са научени да пазят чуждата собственост, че се и сърдят, като им се развикаш, че са ти надрали току-що боядисаните стени  #Cussing out ) чисто новичкия ми апартамент. И още - задължително ли е да бъде закрепен за стената с дюбели или не (от гледна точка на стабилност)?
Няма проблем да се сглоби от двама души, а вече сглобената рамка не е трудна за изправяне.
Обаче задължително закрепете с дюбели към стената. Не знам защо си пазите стените, а не себе си и децата... Thinking

# 64
  • Deutschland/HE
Влизам да се оплача. Rolling Eyes
Аз, един от най-дългогодишните фенове и ревностни поддръжници на Икеа, съм изключително разочарована и сразена от реакцията на която се натъкнах по повод на една рекламация! (Явно прекалено съм "обожествявала" бранда...)
До известна степен го отдавам на гръцкия принос тук, но по-некоректно, незаинтересувано и направо грубо отношение не съм очаквала никога...  Crossing Arms
Няма да се впускам в подробности, но забравете, че от Икеа ги е грижа за потребителя, колкото и да изтъкват обратното!  Naughty

Не знам какво се е случило при теб, но аз бях изумена в положителен смисъл от отношението им към клиенти в Германия. Сина ми счупи една челна дъска на скрин Малм. Отидохме д апитаме как може да си поръчаме и да си заплатим, веднага ни дадоха и не струваше нищо. Скоро на приятели така дадоха резервни ребра подматрачната рамка на легло Хемнес.
Сега ще поръчвам едно легло от центъра им във Варна, дано да няма проблеми.

# 65
  • Варна
colibri, точно това ми е предположението, че тук правилата са други. Whistling
Много ми е интересно какво ще ми отговорят на друго място за този казус...
Искам и да се оплача някъде, но къде? ooooh!

# 66
# 67
  • Beyond the stars
А може ли да разберем какво все пак се е случило ?
Можете да пробвате пишете на custom service извън БГ или на мейл примерно на uk сайта  Peace

# 68
  • София
Подкрепям Вълшебство. КЗП си е КЗП, но според мен ИКЕА трябва да знаят за отношението на гърците в БГ. Но в името на справедливостта аз лично съм нямала проблеми като съм връщала нещо - то и един път се случи, де, защото нещата са им качествени - поне това, което съм купувала .

# 69
  • Deutschland/HE
Според мен трябва да се пише на шведите, те дават франчайзите и те са заинтересованите за доброто име на марката.

# 70
  • софия
Според мен трябва да се пише на шведите, те дават франчайзите и те са заинтересованите за доброто име на марката.
Точно така. Нито КЗП, нито някой от другите сайтове ще направят нещо. Трябва да се пише в централата.

# 71
Здравейте!

Има ли притежатели на хладилника за вграждане Effektfull? Чудя се дали си заслужава да дам над 600 отгоре само за шкафа за вграден хладилник, и ако ще е вграден, дали да е икейският. За него пише, че нивото му на шум е 35 dB, което би трябвало да го прави доста тих - интересно ми е дали наистина е така, ако някой има впечатления? Консултант в една от големите вериги за електроуреди се опитваше да ме убеди, че при вградените по принцип нямало как да се направи системата против обледяване, та и това ми е интересно, ако някой може да сподели при Effektfull има ли обледяване?

# 72
  • Варна
КЗП не ми върши работа, основният проблем е в отношението.
Вината е само тяхна, но решението на казуса е абсурдно, шаблонно, без никакъв опит за гъвкавост и без грам заинтересованост към клиента. Нещо повече, техните служители на два пъти ми повишаваха тон. Shocked

Чакам още малко да ми мине, че да не съм прекалено емоционална, и ще им пиша. Обаче реално не зная къде - франчайзът е в Холандия, но едва ли има връзка с магазина, по-скоро клоня към шведите... Thinking

Както и да е, благодаря, че ме подкрепихте, ще споделя, когато имам резултат. Hug

# 73
  • Sofia
Здравейте, ако някой има координати на монтажист/и за сглобяване на кухня от Икеа, може ли да ми изпрати  на лични. Поръчахме кухня, но графикът им за монтаж е пълен до  средата на Август, а ни е спешно. Мъжът ми посглоби  долните шкафове, но ще има нужда от помощ за горния ред, плотове, вграждане на уреди и тн. Много благодаря!

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 12:19 от sunkiss

# 74
  • Варна
Здравейте,
Дали може да ми кажете пантите , които са за вратичките 40х40 см.  на кухненските шкафове задължително от икеа ли пасват или може и други да се монтират. Много са скъпи техните-най евтините са 10 лв. А по магазините са 0.40 лв. Дали тези фабрични отвори за пантите са нещо стандартно?

Общи условия

Активация на акаунт