Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 6

• 42 418
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Ами...мисля, че не е вярно. Аз с първата бременност сумати буркани туршии и кисели краставици изядох и имах момченце. А сега изобщо не ми се яде кисело, даже повече сладко си хапвам, а пък съм бременна с момче.

# 256
И аз не мисля, че е вярно... на нас ни казаха, че ще е момче и ям много месо, да не видя сладко... от шоколада ми се повръща. Моя приятелка - също с момче, не спира да яде сладко  Wink

# 257
Аз също не ям сладко. Не,че хич не ям ама нямам това желание. Едва вчера грабнах една лъжица течен шоколад, защото беше така хубавко разтопен,че как да му устоиш???

# 258
Здравейте мамчета.Бързам да се отчета.Бях на преглед и си видяхме момченцето.Отговаря си точно на седмиците 21.Беше много кротичък миличкият,спинкаше и си смучеше пръста. Heart Eyes Пак ни пускаха 4Д и го разглеждахме подробно.ММ беше с мен и казва,че прилича на него и му е одрал кожата.
А днес такъв километраж навъртях.Цял ден се разхождахме след прегледа и едва се прибрах.Много се изморих,но нали съм тарикат,по-добре пеша отколкото да се друсам с таксита. Tired

И за ви попитам,вие как сте с хемоглобина?Зънна ми и акушерката от ЖК и ми каза да си взема да пия Феро-фолгама,защото от изследванията ми излязло че хемоглобина ми е малко нисък-108.
Винаги ми е бил в норма досега и трябва да го вдигнем малко.

# 259
Моят е 117. Пий сок от арония или черен дроб, Мен това ме спасяваше да не ми отложат химиотерапията. Всеки път изследванията ми бяха добри.

# 260
И за ви попитам,вие как сте с хемоглобина?Зънна ми и акушерката от ЖК и ми каза да си взема да пия Феро-фолгама,защото от изследванията ми излязло че хемоглобина ми е малко нисък-108.
Винаги ми е бил в норма досега и трябва да го вдигнем малко.
И аз от две седмици пия феро-фолгама 2х1 на ден. Освен хемоглобина и желязото ми беше паднало последния път. За него четох, че не е добре с мляко, поне 2-3 часа да минат.

# 261
Бях със 106 хемоглобин преди месец, пих Тотема 2х1 ампула. После направих почивка и сега съм 108. На феро фолгама съм 3х2, но трябва да има 2 часа от приема на магнезий.
Аз не ядях никакво месо първите 3-4 месеца..

# 262
И аз почти не ям месо.Изобщо не го обичам.До скоро дори не вкусвах,но най-ниската ми стойност досега е била 119 въпреки,че не си падам месоядна.А сега 108.
Ще трябва малко да променя хранителния режим,за да е добре бебчо.От утре почвам желязото пък дано има ефект. Simple Smile

# 263
Стефи, супер новини, все такъв кротичък да ти е  Hug
Моят хемоглобин преди 2 месеца (ма тогава беше 1-та ПКК) беше 116, двете ми следящи тогава казаха, че няма нужда нищо по-специално да пия освен витамините. От миналата седмица вече е 130, предполагам наистина си е от витамините, защото само тях пия и не съм се хранила с нищо, съдържащо повече желязо.

# 264
Моя хемоглобин миналия месец беше 120. С предната бременност чак към края падна около 100 и пих някакви таблетки.

# 265
Момичета, да ви попитам, имали ли сте досега проблеми със стомаха? По принцип съм с хроничен  гастрит, който рядко се проявява, но от няколко дни стомахът ми е ужасно раздразнен, бях със спазми два дни, сега отминаха, но остана едно непрекъснато къркорене на червата и каквото и да хапна го храносмилям доста трудно. Докторът ми изписа Талцид, което уж трябва да помогне, но тъй като го взимам от вчера, не мога да кажа все още дали ми действа. Реших да се подложа на режим - препечени филийки, ориз и картофи, но имам и доста голям апетит и не знам какво да правя. Най-много се притеснявам стомашните проблеми да не вредят на плода. Ако някоя от вас е имала подобни проблеми, ще се радвам да сподели.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 21:14 от ViviDi

# 266
Мерси Кети, Hug дано да ми е кротичък и като се роди.На последните прегледи все е такъв послушен,а вкъщи не се спира. Grinning

Виви,и аз съм с проблемен стомах от много отдавна.Коремът ме боли от определени храни,които се старая да избягвам до колкото мога.

# 267
Моя хемоглобин е 133, но нямам хранене без месо... това е откакто забременях, преди това си предпочитах постни ястия.
И моя стомах е чувствителен и внимавам какво храни ям, за да не се раздразни още повече. Даже в последните няколко дни почти нямам апетит, или поне не е това, което беше.
Кети, какви витамини пиеш?

# 268
Аз съм вегетарианка и не хапвам никакво месо от 3 годишна. Така и немога дори насила да го ям ... Confused Моя хемоглобин беше 110 миналия месец сега ще видим как върви . От тогава съм на витамини и табкетки за имунната система. Отделно имам болки и магнезия също го включихме към менюто от хапчета . Другата седмица съм на ФЕ и след това пак редицата иследвания + кумбс за антителата ... Дано всичко е наред.

# 269
Виви, по принцип и аз съм с проблемен стомах или черва още от преди бременността. За жалост не съм се изследвала преди бременността и не знам със сигурност какво ми е, ходих при гастроентеролог миналия месец и ми казаха, че имам ГЕРБ само по симптоми, за останалите изследвания казаха след като родя. Казаха, че мога да пия Ланзопрол 30 мин преди ядене, но не съм пила.  Но аз си мисля, че имам дразними черва. Усещам едно пукане на балончета от стомаха към червата и докато не излязат не ми минава болката. И си трая, нищо не пия засега.

Общи условия

Активация на акаунт