Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 6

• 41 626
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
И аз утре ще пускам ТСХ и ФТ4. В неделя съм на ендокринолог
А имаш ли проблеми,пиеш ли хапчета и колко последно ти беше тсх? Проблема е ,че тук всеки доктор е с различно виждане по въпроса...едни са с мнение че в референтните граници е ок, а др искат строго между 2 и 3

# 556
Последно беше 2.64. нищо не пия. Ще видя какво ще каже тази лекарка.

# 557
Аз съм в болнични ,от което шефката не остана доволна,но стига съм поставяла всичко друго на преден план,предишната бременност я изкарах някак леко но бях и по млада ха ха.Макар че тия два дни не съм се спирала а вчера и крос му ударих с малката,понеже ни застигна страшна буря навън.И интересното е като съм в движение всичко е наред,легна ли ей богу не мога да стана всичко ме боли.Краката ми засега още са си същите даже с нови сандали се сдобих леко високи но учудващо са ми удобни.Ендокринолог и аз ще посетя се.седмица,че кой знае там какво се случва.

# 558
Моят мъж само ме пита кога спирам да ходя на работа. Колко дни ми стават докато си остана у дома. Смао ми се кара,че не се спирам у дома. Знам,че го прави за наше добро, но просто се чувствам притисната.
Другата седмица си оставам у дома и ще лежа повече. надявам се бързо д аминат месеците до срещата ни с Мини Мистър.

# 559
Пийкок, разбирам го перфектно. Ти на негово място също щеше да си така сигурно, лошото е, че няма какво да направиш - то не е като и ти да се юркаш да ходиш, ама нямаш избор Rolling Eyes . Аз не разбирам какво искат от теб и какъв е проблемът с болничните от преди - аз също имам през тази година взимани болнични и това изобщо не е тема на разговор, какво ти обясняват, не знам. Имаш ли познати бременни в Русе (дано не бъркам, че си от там) да ги разпиташ при тях как са нещата с болничните, защото мен нещо не ми се вижда наред.  Confused

# 560
Вече ми писна да се боря с вятърни мелници,честно.
Искам да има някаква яснота за всичко, а не за всяко нещо да питаме и да се чудим заюо тук е така, там е инак.
Иначе разбирам мъжът ми защо се тревожи. Майка ми и тя ми повтаря да спирам вече у дома. Ама и този ден идва.

# 561
И мен това ме дразни много. И най-вече, че навсякъде очакват всичко да знаеш, а никой нищо не ти обяснява и все ти си идиотът. Самите те не си вършат работата също. Мен до 13 г.с. никой не ме е гледал, казаха ми преди това, че е излишно - или ще оцелее, или не Laughing. После минах един куп изследвания, а едва в 18 г.с. ми направиха кръвните - за СПИН, кръвна група, какво ли не Laughing. И вчера влизам при мойта лекарка и тя ми вика "А! Ма ти за какво пак си тук?" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes и аз й обяснявам, че тя ме е извикала и тя ми разправя "А, ами лягай тогава и ще видим, ако има нещо". Всички дзенбудистки теории на света не могат да ме успокоят в такива моменти, после ми вика - кръвното ми било високо Tired Laughing .
Утре отивам малко извън града в една вила с апарата - релакс, снимки, барбекю и почивка.  Sunglasses

# 562
Здравейте, вчера си правих на своя глава изследвания на ТСХ ,защото бях мн изморена и ми се вие ше свят....и той е 4.89! Предния месец беше 3.00. Някой с такъв проблем?пия еутирокс 25 и го увеличих на 50 мг. Утре съм на лекар...защото и хемоглобина ми е паднал! Ще се радвам да споделите опит
Моето ТСХ беше 4,68. Изследваха ми ТАТ и МАТ и бяха с доста високи стойности, но сега съм навън и не помня колко точно бяха. Ходих при трима лекаря и ми казаха, че е Хашимото. Пия еутирокс 25мг сутрин и селен след обяд. На края на месеца трябва пак да пускам изследвания, за да видим дали лечението е повлияло. Не се стряскай много, аз започнах да се съобразявам какво ям, избягвам храни, които пречат на усвояването на йод от организма и си пия хапчетата Simple Smile Дано при теб всичко е наред  Peace

# 563
Здравейте, вчера си правих на своя глава изследвания на ТСХ ,защото бях мн изморена и ми се вие ше свят....и той е 4.89! Предния месец беше 3.00. Някой с такъв проблем?пия еутирокс 25 и го увеличих на 50 мг. Утре съм на лекар...защото и хемоглобина ми е паднал! Ще се радвам да споделите опит
Моето ТСХ беше 4,68. Изследваха ми ТАТ и МАТ и бяха с доста високи стойности, но сега съм навън и не помня колко точно бяха. Ходих при трима лекаря и ми казаха, че е Хашимото. Пия еутирокс 25мг сутрин и селен след обяд. На края на месеца трябва пак да пускам изследвания, за да видим дали лечението е повлияло. Не се стряскай много, аз започнах да се съобразявам какво ям, избягвам храни, които пречат на усвояването на йод от организма и си пия хапчетата Simple Smile Дано при теб всичко е наред  Peace
Благодаря за отговора...но не се шашкам!Вече 7 години се боря с това!в началото на годината даже бях на косъм да спра еутирокса , но после забременях и прогресивно се увеличи тсх. Но близо 5, не съм имала от преди да ми го открият това заболяване. Поне разбрах от къде идва тази умора. Днес увеличиха дозата на 50 мг и се чувствам мн добре

# 564
Ти по принцип си с Хашимото ли? А с храните съобразяваш ли се?

# 565
Ти по принцип си с Хашимото ли? А с храните съобразяваш ли се?
общо взето ,да! Внимаваме със зелето, соята и млечните! Но моята ендокриноложка смята това за напълно излишно и ,ако тсх е в норма,  за нея не е проблем! Но истината е ,че аз се чувствам най добре с тсх, около 2.
 До преди да забременее вс беше ок. Но сега. Утре ще видим.

# 566
Тсх при бременност трябва да е под 2 и даже да клони към 1 . Аз съм на еутирокс 2 дни на 75 и 5 дни на 50 .В момента тсх ми е 1.46 а предния месец ми беше 1.5 при по малка доза на еутирокс.Проследяването на тсх трябва да бъде на 30 40 дни за да може да се коригира адекватно дозата .Важно е по време на бременността да се поддържат ниски стойности.Високите стойности на  тсх водят до увреждания  при бебето има много информация за това.В крайна сметка  може да се  овладее важен е контрола!/А и коментар в норма ти е и то от лекар е несериозно./

# 567
Ми аз преди да забременея не съм го изследвала, но нещото, което ме успокоява е че може да го поддържаме в границите, в които трябва да е.
Една моя позната имаше проблеми само през бременността, което ми дава надежда, че може да е временно състояние. Но незнаех, че високото ТСХ уврежда бебето...  newsm78

# 568
Радослава, много категорично изказване! Ако не си специалист, вероятно и ти си го чула от някого, точно както и другите момичета. Малко крайно и плашещо звучиш ....
на мен досега не са ми пускали подобни изтледвания, което ме притесни сериозно. Още в понеделник ще си ги пусна, дано в 6 месец не е вече късно  Praynig

# 569
И аз съм с Хашимото, от моя ендокринолог знам, че при бременност TSH трябва да се поддържа между 1 и 2. Под и над тези стойности не е добре и трябва да се коригира с хапчетата. А особено в първите месеци на бременността нужда се увеличава с 50%, знам, че след 20г.с. бебето започва само да си произвежда нужните хормони и след тази седмица TSH може да се следи на 2 месеца. Важно е да се следи и ако се наложи да се коригира дозата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт