Кюретаж и забременяване след това - тема 73

• 60 606
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Няма как да е всичко без страх. И аз искам сега да си подаря за РД най-хубавият подарък, вместо абразио като преди. Затова единствено надеждата помага. Стискам палци, защото всички тук са истински жени! Какво ли не четох в други теми. ... Прекрасни сте и все някога заслужаваме! ❤

# 466
  • София
Моята сегашна се повтаря с другата ми успешна бременност и някак го приемам за добър знак Grinning Терминът ми е същия-16 декември, но синът ми се роди на 8. Ще видим този кога ще е.
Аз избягвам прегледите, нямам и желание да ходя. Освен на консултациите и ФМ не напирам за други ехографи и прегледи, а ходя често. Гинеколожката ми казва, че съм единствената, която отказва ехограф като и се предложи Grinning
С миналата бременност седях много със сина ми на една поляна в парка, до който живеем. Още не съм ходила там и ми е кофти дори като минавам.

# 467
Reni, аз май не съм успяла чак толкова да се вманиача, да гледах се на видеозон почти всяка седмица преди, но ето, знам от 3 дни и все още не съм легнала да се опитват да го видят, мисля, че се страхувам и се опитвам да изтласкам прегледа във времето... нещо като ходене при зъболекар. За сметка на това, за да следя все пак дали не е нещо лошо пуснах кръвен. Ще пусна пак - аз съм с фобия от игли, но в името на бебока ще го направя. Нещо симптомите отново са ми прекалено слаби, няма гадене, няма прилошаване, само апетит, който се сменя от вълчи на не ми се яде точно сега.  Всъщност, направо ми се иска да повръщам, че да съм спокойна малко от малко, че нещата са наред.
Дези, аз като чета за съвпаденията с успешните, направо се ужасявам с моето негатовно съвпадение, но се опитва да мисля така: предния път се пазех, спазвах всичко по график и накрая то пак си отиде. Сега просто ще му дам максимално спокойствие от себе си и вярата си в него.... По дяволите, скачах на въже, правих над 60 коремни преси и пих водка няколко часа преди да разбера, че съм бременна.

# 468
Zia, този резултат колко дни е след овулация? Точно тук в този форум мисля, че всички живеем в страх. Аз бях дори вчера на извънреден преглед в спешното, защото ме боли доста корема и исках да видят дали бебо е добре и дали аз също съм добре. Н видяха нищо опасно, а ме гледаха по цялата коремна кухина. Не знаят откъде идват тези болки, но мисълта ми е, че всяко нещо ме плаши... болка, пристягане, кашляне, нерви... с първата си бременност, нямах такива страхове. Роди ми се здраво дете, сега... колкото и уж най-критичния период да е минал... то за мен критичен период е докато не го гушна, а после и цял живот... затова и дъщеря ми още не е на градина. Свиди ми да я пусна, Страх ме е ...
Boby, за това говорих, но не съм много запозната. В моята репродуктивна клиника го правят за не много пари отгоре на фона на това, което вече си платил, така де аз само съм разпитвала, но мисля, че не тестват за всичко.

# 469
Зиа, не се шашкaй, мисля,че е рано за по-сериозни симптоми. А и всяка бременност е рaзличнa.Aз съм жив пример зa товa.
Инaче досегa ме успокоявaше гaденето и повръщaнето, a сегa чaкaм дa зaпочне дa ритa. Но от няколко денa не се чувствaм кaто бременнa. В тaзи връзкa, според вaс, aко не дaй боже нещо стaне-нaпример бебето умре,колко време могa дa го нося тaкa без дa дaде тялото ми признaци? В 16 г. с. съм. Знaм че пaрaноясвaм, но бих се успокоилa, aко знaм, че щом нямa кръв, болки и т. н. знaчи нещaтa сa нaред. Имaм бяло течение обaче, не мирише, не сърби, AГ-то предния път не му обърнa внимaние или зaбрaви.

# 470
  • София
По време на бременност се променя цервикалната слуз. Добре е обаче да си пуснеш микробиология ако не си правила. Аз нямах никакви оплаквания, а се оказа, че имам кандида.
За седенето с мъртъв плод...не знам, може би 2-3 седмици, но обикновено тялото ще започне да дава сигнали-някакво кървене, болки.
На 2 мои познати им се случи почти едно и също-забременяват с близнаци, едната естествено, другата асистирано. Някъде в 15-16 седмица умира единия плод(при едната май малко по-късно беше), но износиха второто бебе. Предлагали са им да махнат и живото, било опасно, но в крайна сметка си ги родиха.
Мъртвия плод се свива и сякаш мумифицира.
Но при едноплодна бременност или ако и двете са загинали, мисля, че не би станало така и е опасно, заради инфекции, отравяне на кръвта.
И аз все това си мисля-като прегледите ми са през месец, след колко време бих разбрала.
Аз нали и още не го усещам, та не мога да следя за движения.

# 471
излезнаха ми голяма част от изследванията . Ще видим какво ще излезне от всичко това. ако някой е наясно и му се занимава да погледне... и май хомозигот Pal 4/5 (това не си го спомням точно,че изследванията не са до мен)

Скрит текст:
TSH   Serum        1.79       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
fT4   Serum        12.05       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   Serum        21.97       IU/ml     0 - 115     ECLIA
МАТ (TPO Ат)   Serum               IU/ml     0 - 34     ECLIA
Пролактин Prolactin   Serum        318.6       µIU/ml     102 - 496     ECLIA
Естрадиол   Serum       37.71       pg/ml     43.80 - 211     ECLIA
Прогестерон   Serum        2.98       ng/ml     1.70 - 27     ECLIA
Тестостерон   Serum        0.99       nmol/l     0.22 - 2.90     ECLIA
DHEA-s   Serum        4.91       µmol/l     1.65 - 9.15     ECLIA
Инсулин (IRI) сутр. на гладно   Serum        3.08       mIU/l     3 - 24.90     ECLIA *
Инсулин-2   Serum        47.02       mIU/l         ECLIA
Инсулин-3   serum        54.49              
Клинична химия
Глюкоза (1 )   Serum        4.87       mmol/l         HK
Глюкоза (2 )   Serum        9.12       mmol/l         HK
Глюкоза (3 )   Serum        5.98       mmol/l         HK

# 472
  • Sofia
Грозда ,  Прогестерон е нисичък  ,  не знам 7 дни след ову ли е правен ,  хомозигот 4G / 5G за PAI означава нискорискова  мутация  за тромбофилии,  ако някой може да  обясни  по добре . Аз съм хетерозиготен  по същата!

# 473
заради това ми прпоръчаха още два фактора  да се изследват, обаче исках да видя хормоните и след това да пускам, щото ако те не са в ред, това не ми е на преден план.

# 474
  • София
Зависи хомозигот по нормален или по мутатен алел.
Иначе, като гледам имаш ИР

# 475
  • София
ТСХ е добре, нямаш и Хашимото. Миже би фт4 трябва да е малко по-високо, макар че е в границите. Фт3 не си ли изследвала?
Прогестеронът е добре да се изследва 7 дни след доказана овулация. Тогава е пикът му и може да се съди до каква най-голяма стойност стига.

# 476
Ох, хич не съм в час с тези хомо и хетерозиготи. Но ако си хомозигот по мутантин алел това не е ли по-високо рисков фактор от хетерозигот по мутантен алел?

# 477
  • София
Мисля, че да. Аз съм хетерозигот 4g/5g .Знам, че това е леката мутация и много лекари смятат, че не се изявява. Другите са по-сериозни.

# 478
26 ден от началото на последния цикъл, не знам дали и кога съм имала овулация, не съм я следила

# 479
Мисля, че да. Аз съм хетерозигот 4g/5g .Знам, че това е леката мутация и много лекари смятат, че не се изявява. Другите са по-сериозни.
Ти с тази мутация биеше фракси или се бъркам...? На мен ми казаха при + тест само АП и се чудя дали е достатъчно...

Общи условия

Активация на акаунт