Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 18

• 44 988
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Най-младата Лалка, която аз познавам, е моя възраст (41).
Името е било сравнително разпространено някога, после е излязло от мода. В квартала, където съм родена, имаше една баба Лалка, бивша колежка на сестрата на дядо ми. В рода на този ми дядо на свой ред също е имало поне две баби Лалки - баба и внучка, едната е била леля на дядо ми, другата му е била съответно прабаба.
В "Под игото" също приятелката на Рада Госпожина се казваше Лалка.
Като знам колко души около мен имат затруднение с правилното произнасяне на "Л", а дори не съм в Перник.... Уаука и Уаучо или Уучо се получават при произнасяне.

# 166
Ласка
Канела
Дилияна

# 167
  • Пловдив
Офтопик за Лулчо и Л.
Скрит текст:
Имаше наскоро тук тема за Л-то, може да си я видяла (това Л, между другото, няма нищо общо с Перник, там "проблемът" е с мекото Л, тоест пред И, Е, Ю, Я). Та от тази тема - думите с три еднакви Wink звука един след друг в българския език са лула и улук, това го знаех отпреди от мъжа ми, който също не произнася твърдото Л много добре и се бъзика понякога с тези думи, но в тази тема се спомена и дума (име) с 4 еднакви букви - Лулу. А по-късно ми хрумна, че имаше и някаква птица, от рода на бухалите - улулица.

И като казах за Лулу - познавам дете с такова име. Наистина, бащата в по-голямата си част Wink не е българин. Детето обаче се роди и живее в България.

# 168
  • Пловдив
Тъкмо на една Лулу входирах документите за първи клас днес  и идвах да я напиша  Laughing

# 169
# 170
  • Пловдив
Като нищо е същата Лулу - по приблизителна възраст и район на живеене отговаря (живее в Кършияка, или поне едно време бяха там). Ако фамилното и бащиното звучат чуждестранно, сигурно е тя.

# 171
  • Пловдив
Щом е Кършияка, значи е тя. Другите имена също бяха интересни, но не ги запомних. А братчето и е с българско име, но забравих и него, то мина мнооого време от 10 часа сутринта  Laughing

# 172
Ториана

# 173
Лазарета, бях го пропуснала да го спомена.
Сигурно е от Лазар, но аз правя по скоро асоциации с лазарет/малка болница към войската/.

# 174
  • Пловдив
Пффф, хрумна ми ненадейно, че думата улулица не е с 4 у-та, защото едното Л е меко. Язък!

Лазарета (сигурно Лазарина е звучало твърде старомодно или твърде тривиално за родителите) е от онези имена, дето на пръв поглед са образувани по всички правила, но не щеш ли, звучат смешно заради сходството с нещо друго. Подобно е Елита - някакви познати на семейството на моя приятелка преди години бяха кръстили или щяха да кръщават детето си така - и тук от темата - Тая.

А Лулу на моите познати има сестриче - Краси (само Краси, не Красимира).

# 175
  • Пловдив
Да, Краси казаха че е и аз останах с впечатление, че е братче.

По повод Лазарина и Лазарета - името на кака Лара е Лазара.

# 176
То и Стоянка значи стоянка (за таксита), но Стоянките са хиляди. И други подобни.

# 177
  • Най-красивата страна
Тая ми е фаворит Crossing Arms

# 178
  • ...живея на последния етаж...
То и толкова хубаво име като Лора, ако не можеш да произнесеш Л и Р, отива на кино, ама откъде да знаеш как ще говори детето ти, че да го кръстиш подходящо. Имаме такава позната, името го произнася горе долу Уоъа, ама хората се срещат.  Laughing
Иначе по темата един Румянчо , от некролог,  възрастен беше.

# 179
  • Пловдив
Вярно е за Стоянка, да. Там обаче името е добре познато, а думата - със сравнително тясно значение, това уравновесява нещата. Даже може, като ти кажат "стоянка за таксита", да си представиш Стоянка Мутафова или някоя друга Стоянка. Докато Лазарета не е утвърдено име.

Общи условия

Активация на акаунт