Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 117 356
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Да не говорим, че по Симеоновско шосе изобилстват по 700-750 Е. Айде сега да не надуваме балона изкуствено, че ще вземе да гръмне.
Може ли един линк към тези, да разгледам.

# 556
Не случайно има такива цени в този район. Там просто не става за живеене.

# 557
На мен ми харесва частта между Хотел Макси и по-надолу към Центъра. На втора, трета линия блокчетата, които са наредени, не са лоши.
Смятам, че всеки има право да има собствено мнение и не виждам причина нечие да не бъде уважено.  Peace

# 558
Влез в Имот бг, пълно е. Първият, който хвашам за ушите https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14690234936002 … k=2umw9l&f1=1 Пускал съм и други линкове.

# 559
И както го пише на 5 минути от центъра..ха -ха..то  си е на околовръстното...

# 560
И както го пише на 5 минути от центъра..ха -ха..то  си е на околовръстното...
Сайтът е пълен с обяви, да не изпадаме в подробности, хванах първия попаднал. Симеоновско шосе, все пак стига до околовръстното. Опцията е по Симеоновско, не до центъра, който даже и не го знам къде е, нали съм от провинцията, а и не гледам тия райони Joy

# 561
  • София
Този район откъм транспорт е зле.

# 562
По Симеоновско има един ел. далекопровод който гони желаещите за жилища  в тази част...

# 563
съгласна съм с теб, че градският транспорт не е добър. Но ако имаш кола, и нямаш деца в училищна възраст, не е зле Wink

# 564
И ВЕЦ Симеоново има, което така и не разбрах какво е, но истината е, че масово се продава около 700Е. Даже гледах 200 кв, на шестотин. Разпродават се и места, където строителството се разрешава до четвърти етаж. Приятели се кооперираха и ще строят сега, на 500Е квадрата. Палатите на Марги"""те са до тях. Да не са прости хората, че години вече си живеят там. Комплекс Макси и други квалитетни, също са там, ай сега, районът бил кофти.

# 565
  • София
Всеки си преценява. Например в моят списък с критерии под номер 1 е "Близост до метро" и това няма връзка с имането на кола и деца в училищна възраст.

# 566
Влез в Имот бг, пълно е. Първият, който хвашам за ушите https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14690234936002 … k=2umw9l&f1=1 Пускал съм и други линкове.
Този конкретния е преходен, но явно има проблем с локацията.

# 567
НСЧ,

Чакам ти примера с голям интерес.
На мен ми се е случвало и искам да видя при теб в каква хипотеза е било.
Извинявай, не съм влизала в темата и сега виждам въпроса.
Всевъзможни случаи е имало, например че продажбата е пълномощно, че имат задължения към Топлофикация, на продавачи - да не го продават на човек с кредит, на купувачи да не купуват имот с ипотека (въпреки че "банката" присъства и всичко е открито), че не може да струва толкова (дори да е на долната граница на цените в района). Не винаги казват и причината, сами обсъждат въпроса, друг път карат собственика да вади абсолютно ясни документи, времето минава и друг купувач до взима.
Случва се и да отлагат срещата безкрайно, тогава пак се стига до това да изпуснат хората имота и т.н.

# 568
  • София, Bulgaria
Ще се съглася с НСЧ, като добавя следното уточнение. Адвокат, юрист дава становище по представени документи, ако представените документи не изчистват изцяло картинката и не става ясно как е преминала собствеността през годините естествено ще посъветват да не се купува имота. Те за това са наети. А за да дадат положително становище са необходими допълнителни документи, естествено и време за тях и ровене в архиви, което не е най-приятното нещо за продавача. Когато влиза външен адвокат в сделката най-добрия ход на брокерът е да потърси пряк контакт с него и ясно да засвидетелства, че са в един отбор и че за двамата да защитят интересите на клиента си е приоритет №1. Да не забравяме, че един адвокат е видял в практиката си и 2 и 200 всички ситуации, които за брокера може да са само " никога не случващи се хипотези" , то за него са си ежедневие. Брокерът е този, които трябва да е в центъра и да поддържа баланса между всички/ понякога стигат до 10-12 човека/ и да се държи като търговец  и добър преговарящ. Има значение как ще поискаш допълнителни документи, които ще изчистят съмнения и казуси и дали ще те отрежат или ще ти съдействат. Всичко опира до умения за работа с хора и с техните емоции.
За мен са два неоправданите минуси на адвокати влезли в сделка: некомпетентност в тази област, т.е той си страхотен адвокат, но не и в сделки с имоти, но е нает, защото е приятел/ примерно/ и втория минус е голямо его при някои/ доста голяма част/, което ги кара на всяка цена да искат да се наложат и всички останали 10 човека да се съобразяват с тях и тяхното "велико" мнение по всички въпроси и желанието им да стане непременно по определения от тях начин, макар и не най-добрия. А  ако и другата страна има адвокат ставаме свидетели на доказване кой е по-по-най...и как и двамата тотално забравят, за какво са събрани в тази сделка. Както казваше един мой продавач...аман от санкции/ адвоката на купувачите  наистина се беше олял/ вече ме страх и да кихна, защото могат да ме глобят. Създаване на наистина излишно напрежение.
Най-фрапиращия ми случай е когато в сделката влязоха 3-ма адвокати от страна на продавача, които един перфектен договор го разпарчадисаха, без да променят по същество, просто го пренаредиха, като настояваха дадени точки да отидат в други радели... абе наистина пренаредиха, но така представяха неща сякаш са спасили продавача от катаклизъм или най-голямата му опасност в живота.  Естествено нашата страна, на купувача, гледахме панаир и добре че не влязохме глупави спорове  този чл. 1.2.1 ли да е 1.2.А... Макар че на няколко пъти си позволиха язвителни подмятания, прекъсвания и квалификации към купувача ми, което мноооогооо преля чашата и волската ми търпимост. С купувачът ми 2 пъти излизахме уж да пушим цигари и два пъти бяхме на ръба да не се връщаме в залата....ноооо имотът беше наистина прекрасен и много добра сделка и си струваше да стиснем зъби.
Ето това не харесвам аз в някои адвокати...друго всичко е преодолимо...

# 569
  • Beyond the stars
Според мен това е най-кофти моментът при адвокатите - егото и желанието тъй да се види, че нещо са пипали по договора. И стигаме до момента, когато продавача казва - аз това няма да го подпиша в тоя вид - купувачът се доверява сляпо на адвоката и една сделка пропада заради преправяне на словоред, членове и реално нищо съществено  Peace

Общи условия

Активация на акаунт