Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 904
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,

ако знаете...

при строене срещу обезщетение, собствениците обикновено имат ли право да си изберат най-хубавите апартаменти? Или избират от всичките етажи и прочие, до съответния процент?

зная, че тези работи сигурно се договарят, ама като тръгнеш да договаряш - какво да очакваш, какво може да се иска - в разумни граници?

по-напред в едната тема някой беше споменавал, че собствениците вземали най-хубавите? Ама верно ли е това? Че ще се намери ли строителна фирма, която да се съгласи?
 newsm78 newsm78 bouquet bouquet

# 256
Здравейте,

ако знаете...да ,защото бях в такава позиция

при строене срещу обезщетение, собствениците обикновено имат ли право да си изберат най-хубавите апартаменти? Или избират от всичките етажи и прочие, до съответния процент?

зная, че тези работи сигурно се договарят, ама като тръгнеш да договаряш - какво да очакваш, какво може да се иска - в разумни граници?

по-напред в едната тема някой беше споменавал, че собствениците вземали най-хубавите? Ама верно ли е това? Че ще се намери ли строителна фирма, която да се съгласи?да, имат право на първи избор,в моя случай даже и вътрешното разпределение диктувахме.Дали сме избрали най-хубавите-да според нашите критерии.А ,фирми много,с всичките с които водихме предварителни преговори се съгласиха с нашите изисквания.

# 257
Здравейте,

ако знаете...да ,защото бях в такава позиция

по-напред в едната тема някой беше споменавал, че собствениците вземали най-хубавите? Ама верно ли е това? Че ще се намери ли строителна фирма, която да се съгласи?да, имат право на първи избор,в моя случай даже и вътрешното разпределение диктувахме.Дали сме избрали най-хубавите-да според нашите критерии.А ,фирми много,с всичките с които водихме предварителни преговори се съгласиха с нашите изисквания.

Съгласна съм, обикновено оставят 2 и 3 етаж за избор на предишните собственици. Гледайте хубаво скиците и ако имате възможност се консултирайте със специалист, защото на едни приятели им промениха скиците сто пъти и ако не бяха гледали, щяха доста да се прецакат.

# 258
Забелязвам интересна тенденция,
Брокитата вече включват и площта на мазето към предлаганите апартаменти............

Що така...
За да "падне" цената на метър естествено

# 259
Брокитата вече включват и площта на мазето към предлаганите апартаменти............

Що така...
При новото, ако има маза си влиза в квадратурата.

# 260
  • В чуден свят с четири Слънца
Не винаги мазето влиза-ние сме в ново строителство и площите на мазето и паркомястото бяха отделно. Даже можеше да не се вземе мазе или паркомясто, или пък да вземем по няколко, както са направили някои съседи.

# 261
 bouquet

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 01:07 от Бел Ами

# 262

Що така...

Няма такова правило. В моя случай мазето ми беше "подарък" - не влиза в общата плош на офертата и не се плаща явно. Има го обаче в нотариалния акт.

# 263

Що така...

Няма такова правило. В моя случай мазето ми беше "подарък" - не влиза в общата плош на офертата и не се плаща явно. Има го обаче в нотариалния акт.
Говоря в общия случай. Разбира се че има изключения. Много от новите сгради имат подземни паркоместа и няма мазета, ако пък има, те ги включват към квадратурата, за да падне цената на м2...отделен въпрос че, че купувача не гледа само метри, а преценя целия имот за дадена цена.

# 264
Мики как ти се струва НС в Пчелина двустаен, обзаведен за 42000, бързо е продаден де Mr. Green

# 265
  • In transit
Мики как ти се струва НС в Пчелина двустаен, обзаведен за 42000, бързо е продаден де Mr. Green
Добре е, особено ако не е бил партер или последен. Нов с А14 в момента е към 40000.

# 266
Добре е, особено ако не е бил партер или последен. Нов с А14 в момента е към 40000.

1 етаж.
Вие тристаен ли търсите, останах с впечатление, че говориш за суми 40 и нещо. Та ми стана интересно има ли оферти на тристайни НС под 50000. Имам и познати които търсят, да не ги подведа, защото аз гледах само панели  Mr. Green

# 267
  • In transit

1 етаж.
Вие тристаен ли търсите, останах с впечатление, че говориш за суми 40 и нещо. Та ми стана интересно има ли оферти на тристайни НС под 50000. Имам и познати които търсят, да не ги подведа, защото аз гледах само панели  Mr. Green
Вече сме и на вариант двустаен, тристаен само да не е първи/последен етаж и без север. Има тристайни под 50000, но са в строеж. То има и двустайни НС обзаведени за 58000. Зависи кой как си усеща имота Simple Smile Снощи мернах един двустаен обзаведен за 68000 в Трошево.  Grinning

# 268

[/quote]
Вече сме и на вариант двустаен, тристаен само да не е първи/последен етаж и без север. Има тристайни под 50000, но са в строеж. То има и двустайни НС обзаведени за 58000. Зависи кой как си усеща имота Simple Smile Снощи мернах един двустаен обзаведен за 68000 в Трошево.  Grinning
[/quote]

Объркана работа  ooooh!

# 269

Вече сме и на вариант двустаен, тристаен само да не е първи/последен етаж и без север. Има тристайни под 50000, но са в строеж. То има и двустайни НС обзаведени за 58000. Зависи кой как си усеща имота Simple Smile Снощи мернах един двустаен обзаведен за 68000 в Трошево.  Grinning
Момичета, скоро мернах че започват строеж срещу Бриколаж в Младост, не е никак зле проекта и според мен е евтин заради мястото,малко забутано...там вижте какво се предлага.

Общи условия

Активация на акаунт