Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 866
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Какво ще кажете за закупуване на помещение тип магазин с цел отдаване под наем? Все ми се струва, че по-лесно би се намерил читав магазин с цел инвестиция, отколкото читаво жилище  ooooh!
От магазин има смисъл, ако е на оживено място, но те са скъпи.
Наводнено е с магазинчета под всяка сграда.
До нас 2 апартамента, които бяха преустроени на магазини стояха празни доста време, накрая ги затвориха пак на апартаменти и се дадоха на секундата, заети са нон стоп.

# 316
  • In transit
Искам да се консултирам нещо с вас. Днес гледахме едно жилище, което ми хареса, но цената му е височка( и брокерът беше наясно с това). Казаха ни да си помислим, но да побързаме, че имало една двойка с кредит, дето чака одобрение.  Grinning
Според мен няма такива кандидати, но все пак да питам как седи въпросът с ипотечните кредити като цялостна процедура, колко време отнема всичко, стана ми интерсно.
Мисля си, че ако имаше други кандидати, дори да са със заем трябаше да са оставили депозит и да не показват апартамента на други хора...така би било коректно. Още повече, че заем се отпуска за конкретен имот, нали така?

# 317
Възможно е да става дума за предварително одобрение по доходи.
Възможно е и да са направили оценка конкретно за този имот без да са оставили пари.
Възможно е и изобщо да не съществуват.
Не харесвам такива методи, но факт, че е начин на работа за някои брокери...

# 318
Оф Мики, как да знаеш дали е вярно. Ако ги има сигурно чакат предварително одобрение, но то става бързо, така, че ще стане ясно в рамките на ден дори. Иначе официалното кандидатстване става чак след подписан предварителен договор и платени 10% капаро, т.е. в случая не е възможно.  Иначе ще споделиш ли какво харесахте?
А ти имаш ли си брокер с който работиш?

# 319
Може да има, разбира се! Но те хората като кандидатстват за кредит, им отнема време да ги одобрят. И междувременно, ако не са оставили капаро, брокерът продължава да го показва.

# 320
Тия неща не се ли правят по отрано?
Аз когато реших да купувам, проучих с моите доходи какъв кредит мога да взема, срок, условия, банка и тогава се разтърсих на пазара. Когато излезе просто задвижих процедурата. Оставих капарото и оттам насетне се случиха нещата с банката.

# 321
Искам да се консултирам нещо с вас. Днес гледахме едно жилище, което ми хареса, но цената му е височка( и брокерът беше наясно с това). Казаха ни да си помислим, но да побързаме, че имало една двойка с кредит, дето чака одобрение.  Grinning
Според мен няма такива кандидати, но все пак да питам как седи въпросът с ипотечните кредити като цялостна процедура, колко време отнема всичко, стана ми интерсно.
Мисля си, че ако имаше други кандидати, дори да са със заем трябаше да са оставили депозит и да не показват апартамента на други хора...така би било коректно. Още повече, че заем се отпуска за конкретен имот, нали така?
Алабаланици. Ако има други хора които го искат, ще го депозират.
Ти на глупостите на брокерите не се ли наслуша вече? С надута цена, ще има да му виси ухото за комисионна, колкото и да ти обеснява, че на опашка се редят за този имот.
Не се връзвай. Ако ти допада имота и като цена, тогава, иначе е натиск да подпишеш предварителен договор.

# 322
  • София
Ние пък така изпуснахме. Искахме да се направи оценка преди капарото/ депозита и го купиха. Имахме предварително одобрение от банката. Истината е,че рискуваш. Няма как да знаеш спекулация ли е или истина.

# 323
Ние пък така изпуснахме. Искахме да се направи оценка преди капарото/ депозита и го купиха. Имахме предварително одобрение от банката. Истината е,че рискуваш. Няма как да знаеш спекулация ли е или истина.
Така е Peace

Някои купувачи като изпуснат пък се сърдят - ама защо не казахте, че има и други. Ако пък им кажат, че има други - мислят, че ги пришпорват (дори реално да има и просто да ги уведомяват), няма оправия  Laughing

# 324
Ами така е, защото нямат доверие в брокерите и купувачите са тотално объркани. Не са виновни хората а системата. Няма регулация, и понеже стоката(имот) е такава, се правят спекулации с клиентите. Не е като да отидеш на фризьор, ако си доволен ще станеш редовен клиент. Имот се купува веднъж, в случая на Лъки и по-често де  Wink, дреме му на брокера като те излъже дали ще се усетиш после. Ох много се ядосвам на тия брокери и като започна..., ама да не продължавам. Истината е, че наистина лъжат и притискат и когато кажат истината не им вярваш.  Айде Мики ходи разбери лъже ли те или не  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 16:30 от Freyda

# 325
За това да ходиш по огледи, като нямаш парите се казва "туризъм". Първо си опечи нещата с банката, после ходи да гледаш.

# 326
  • Троян
Здравейте! Искам да попитам дали е възможно при покупка на жилище, към което има гараж, да се закупи само жилището, а гаража евентуално на по-късен етап?

Да,възможно е ако така се договорирате със собственика!
Документално е възможно. Отделен въпрос е дали продавача ще се съгласи.
Точно продавача предложи, защото има малко неуредени неща около гаража, и за да се оправят. Съответно първо ще подпишем за жилището, а като оправи нещата за гаража, и за него.
Благодаря ви много 😊

# 327
  • София
Така е Peace

Някои купувачи като изпуснат пък се сърдят - ама защо не казахте, че има и други. Ако пък им кажат, че има други - мислят, че ги пришпорват (дори реално да има и просто да ги уведомяват), няма оправия  Laughing
Нас не ни бяха уведомили.  Tired

# 328
  • In transit
Благодаря за коментарите!

Freyda, не ползвам никой брокер, но имам наблюдения вече върху доста брокери и ако ти трябва мнение за някой конкретен мога да помогна на лични, а това е имота: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14943403380067 … k=2t3qyp&f1=6
Освен него гледах и този: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14712722012341 … k=2t3qyp&f1=7
Идентични са като изложение, големина на стаите, до ключ, но докато в първия не е живяно никога, във втория е имало доста години наемател и е за тотален ремонт. Може би ако го даваш под наем може да го освежиш леко, но ако ще живееш лично, аз поне ще го ремонтирам изцяло. Да не говорим, че отгоре има тераса над хола, което ме отказа ( и за което брокерката ме излъга и се направи, че не е знаела!).
Лъки, точно защото вече им чета мислите се усъмних за другата заинтересована двойка. А и го каза в момент, в който ММ попита за цената, като застраховка, че другата двойка го е оферирала на 51000 и не можело да падне цената под тази.  Mr. Green Тя тая "двойка" и с заем и на 51000 ако го взема бая ще се набута. Хубав е апартамента, ама не струва тия пари!
А за втория апартамент ми бяха оферирали паркомясто за "без пари" 2000евро, и каза, че ще се опита да ми го вкара в цената на апартамента. Аз обаче си мисля, че това паркомясто си върви с апартамента и се опитват да изкарат още 2000 ако мине.

# 329
Благодаря за коментарите!
Скрит текст:
Freyda, не ползвам никой брокер, но имам наблюдения вече върху доста брокери и ако ти трябва мнение за някой конкретен мога да помогна на лични, а това е имота: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14943403380067 … k=2t3qyp&f1=6
Освен него гледах и този: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14712722012341 … k=2t3qyp&f1=7
Идентични са като изложение, големина на стаите, до ключ, но докато в първия не е живяно никога, във втория е имало доста години наемател и е за тотален ремонт. Може би ако го даваш под наем може да го освежиш леко, но ако ще живееш лично, аз поне ще го ремонтирам изцяло. Да не говорим, че отгоре има тераса над хола, което ме отказа ( и за което брокерката ме излъга и се направи, че не е знаела!).
Лъки, точно защото вече им чета мислите се усъмних за другата заинтересована двойка. А и го каза в момент, в който ММ попита за цената, като застраховка, че другата двойка го е оферирала на 51000 и не можело да падне цената под тази.  Mr. Green Тя тая "двойка" и с заем и на 51000 ако го взема бая ще се набута. Хубав е апартамента, ама не струва тия пари!
А за втория апартамент ми бяха оферирали паркомясто за "без пари" 2000евро, и каза, че ще се опита да ми го вкара в цената на апартамента. Аз обаче си мисля, че това паркомясто си върви с апартамента и се опитват да изкарат още 2000 ако мине.
Този на мол Галерия ми харесва. Скъпичък е, да...но няма компромис с разпределение, етаж, строителство. Само в новата кухня, тоя Раховец как се е озовал... hahaha
Сега сериозно. Реално такъв апартамент под 50 000 до ключ, в район където се паркира свободно, чисто е, няма мангали, има училища, градини, транспорт...не се намира. Другия във Възраждане е леко на майната си и не знам колко хиляди лева ще глътне в ремонт...банята е за къртене, кухнята и тя, за едно паркомясто не бих се навила, освен това, акое където си мисля (между Кат и евросити), там си има доста ходене пешком.

Общи условия

Активация на акаунт