Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 609
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, може да връщам старата тема "за против ТЕЦ", но за пореден път:
Влизам да се къпя с маска на коса, като имам "безграничното удоволствие на ТЕЦ" и хоп - студена вода. Чакам 15 мин на течаща вода и е хладка, не е нито студена, нито топла. На 3 етаж сме в малка сграда. За сметките - да, по-скъпо е. Преди на ток плащахме лятото общо 30-40 лв. с всичко, а зимата 70-90 лв. бойлер, пералня, 2 радиатора, домакинство. За мен нещата са ясни.

# 466
Нека да споделя нещо за обявите за търсене, които се лепят около сградите. На мен ми провървя с такава, но не харесхме на 100% имота и не го взехме. Бяхме на оглед преди обявата, след това около 2 седмици лепих в квартала. Собственикът ми се обади, беше след доста време - около 3-4 седмици по-късно. Все пак се бяхме отказали.
И доста агенции ми звъняха Sad

# 467
Предполагам, че всяка система си има предимства и недостатъци. И на мен ми се е случвало в 23ч да установя, че ни се е повредила абонатната и не мога да се изкъпя. Но също така и на бойлер редовно ми се случваше да не мистигне водата, ако реша да си оправя краката примерно, бойлера също зависи от спирането на тока. Та те така, единия предпочита едното, другия другото.

# 468
За 10 години бойлерите в 2та апаратамента не са отказвали. А като няма ток - няма тец.
На мен ми е супер икономично на ток и като чета някой че плаща само за тец 100-200 лв....ужас.

# 469
Да, новата сграда на Лъки.

Фрейда, гледала съм я, изцяло изток, доста тесни стаи на живо и доста тъмно ( отсреща има висок блок), а това, което най не ми хареса е, че искат да го прехвърлят изцяло сега, докато са на Акт 14. Апартамента бил на архитекта на сградата, един вид обещетение.

Пише, че е изцяло запад, да не е друг?

# 470
Ами то и на ток много хора плащат по 200+, а пък аз на тец по 60-70лв, но това нищо не значи. Различни жилища, различни уреди, различно потребление, теб като те кефи бойлера, ползвай си го, няма нужда да ни убеждаваш в това.

# 471
  • Beyond the stars
Ами то и на ток много хора плащат по 200+, а пък аз на тец по 60-70лв, но това нищо не значи. Различни жилища, различни уреди, различно потребление, теб като те кефи бойлера, ползвай си го, няма нужда да ни убеждаваш в това.

Абсолютно. Приятелка плащаха по 400лв. ток на месец зимата за две стаи. Тъй че всичко зависи от зависи.  Peace

# 472

Абсолютно. Приятелка плащаха по 400лв. ток на месец зимата за две стаи. Тъй че всичко зависи от зависи.  Peace

И аз споделям мнението   Peace Зависи от толкова много неща, за коректно сравнение трябва да се вземат еднакви или поне подобни по характеристики жилища, както и подобно  поведение на консуматорите.

За мен комфортът на ТЕЦ няма равен. А който не иска ТЕЦ, да не купува с ТЕЦ, вместо след това да сваля радиатори - това нарушава баланса на цялата сграда. Но у нас кой ти мисли за съседите, важното е на мен да ми е добре...

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 14:28 от Анонимен

# 473
  • In transit
Да, новата сграда на Лъки.

Фрейда, гледала съм я, изцяло изток, доста тесни стаи на живо и доста тъмно ( отсреща има висок блок), а това, което най не ми хареса е, че искат да го прехвърлят изцяло сега, докато са на Акт 14. Апартамента бил на архитекта на сградата, един вид обещетение.

Пише, че е изцяло запад, да не е друг?

хм, снимките са същите като на другия...ама тоя блок няма запад, на запад е стена....
Аааа сетих се, снимките са от блока, който довършват, а обявата е за този дето още не са го почнали, той ще гледа на запад. Затова е такава цената.

Я да ви питам за консултация...панел в Левски, среден етаж (2/3), среден апартамент, в не много окаян вид, но пак ще трябва ремонт. Спалня, хол, кухня, санитарни помещения и килер 60м2, искат му 50000. Колко мога да му сваля ( склонни са за корекция в цената, но не знам доколко). И още един дето е тристаен панел т.е с 2 спални, хол и кухня, пак среден етаж и апартамент(80+м2). Той е 60000. Не знам в какво състояние е, но пак ще му трябва ремонт. Една приятелка ми ги каза, не са ги пускали официално, тия дни може да ида да ги видя. Но ми интересно какво е прилично да искам като корекция и какво да гледам, някакви особености при панелите?

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 14:35 от Mikkey

# 474
  • София
Предполагам, че всяка система си има предимства и недостатъци. И на мен ми се е случвало в 23ч да установя, че ни се е повредила абонатната и не мога да се изкъпя. Но също така и на бойлер редовно ми се случваше да не мистигне водата, ако реша да си оправя краката примерно, бойлера също зависи от спирането на тока. Та те така, единия предпочита едното, другия другото.
Добре де, нали за това има бойлери по 120л, 160л... newsm78  Гледам, доста се жалвате, но не пишете с какъв обем сте и на какви градуси поддържате водата.
Все пак сградите без Тец са доста по-студени зимата. Peace

Пп. Кои изложения са оптимални, освен Юг, степенувано. С тераса.

# 475

Я да ви питам за консултация...панел в Левски, среден етаж (2/3), среден апартамент, в не много окаян вид, но пак ще трябва ремонт. Спалня, хол, кухня, санитарни помещения и килер 60м2, искат му 50000. Колко мога да му сваля ( склонни са за корекция в цената, но не знам доколко). И още един дето е тристаен панел т.е с 2 спални, хол и кухня, пак среден етаж и апартамент(80+м2). Той е 60000. Не знам в какво състояние е, но пак ще му трябва ремонт. Една приятелка ми ги каза, не са ги пускали официално, тия дни може да ида да ги видя. Но ми интересно какво е прилично да искам като корекция и какво да гледам, някакви особености при панелите?
За какво ти е този панел, ми обясни? След ремонта и всичко като пари ще ти излезе колкото нова тухла, после се разправяй цял живот с бабичките от блока, дето един лев не искат да дадат за опикания асансьор. Някои хора твърдят, че при панела печелиш една стая, печелиш ама дедовия. Като го изкъртиш, смениш вертикални шрангове, ел табла, ВиК някоя променичка, смениш дограми + интериорни врати, сложиш нови настилки, мазилки...бани, мани...отделно мебели и техника...тоя ми ти 60м2 панел, дето си го взела (ще свалят до 48000 не по долу) за 50 000-53000 с прехвърлянето, след ОСНОВЕН ремонт който виждам от 20 000 до 30 000 евро, ето ти един тристеан нова тухла до ключ, без бабички и некролози на всеки етаж, и в по нов и съвременен имот.
Всеки си знае де. Едни познати купиха тристаен панел на първи етаж, тотална щета. Ремонта продължи над 3 месеца интензивно, и още не са съвсем на финала, говорят около 80 000 лева само ремонт. Аз не бих си го причинила. smile3537

# 476
Специално тогава беше някакъв 50-литров хоризонтален, защо точно такъв е бил избран не знам, не съм го слагала аз. И за градуса не знам, на макс беше, но нямаше точни цифри. Ама не се жалвам много, 80 литра ми стигат и ми е идеално.
Иначе тия 100+ литровите хич не знам как се слагат в тесните български бани, аз не познавам никой с повече от 80 литра.

# 477
  • In transit
Лъки, права си. Не се натискам за панел, ама да го имам като вариант, ако не намерим нещо свястно. Иначе това за бабичките не е съвсем така. Обновяват се блоковете да ти кажа, подмладяват се. Самата аз живея в стара тухла, доста бабички измряха, продадоха се апартаментите и се настаниха млади семейства. А има значение какви са бабите, нашите са жени на офицери, демек по-заможни, всичко си плащат и се поддържа входа.  Grinning

# 478
Лъки, права си. Не се натискам за панел, ама да го имам като вариант, ако не намерим нещо свястно. Иначе това за бабичките не е съвсем така. Обновяват се блоковете да ти кажа, подмладяват се. Самата аз живея в стара тухла, доста бабички измряха, продадоха се апартаментите и се настаниха млади семейства. А има значение какви са бабите, нашите са жени на офицери, демек по-заможни, всичко си плащат и се поддържа входа.  Grinning
Да, но в панелка пак ще имаш повече бабички отколкото в сграда 2017-та. Peace
Офицерите дето жените им са бабички се познесоха от апартаментите и настроиха къщи, а пък заможни хора да живеят в панел, не ми ги хвали...само да не дойде Мецан от някъде, ще ми разгони фамилията. Innocent

# 479
Той Мецан нещо се поскрива напоследък Wink

Общи условия

Активация на акаунт