Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-17

• 116 558
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
    По сайтовете са все едни и същи имоти, трайно непродаваеми. Това, което е ставало се е продало. Даже вече не влизам по тях. Повярвал си е някой #Crazy #Crazy

Абсотлютно съм съгласна. Търсим няколко различни имота с различна цел и 80% от обявите стоят и се актуализират с нови дати. Тук-таме някой евтинджос е взет.

# 601
    Факт, че цените в София са поне 20 - 30% нагоре в сравнение с година, година и половина назад. Но, ако има толкова голямо търсене, защо хубави имоти стоят непродадени? Примерно това отговаря почти на всичките ми изисквания за градско жилище, само съжалявам, че нямах повече пари да го купим
    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14734217208746 … k=2viy87&f1=3
    Но пък хора в София с пари бол  Grinning

Такова посмъртно няма да си купя.
    Майка ми имаше офис в този престижен район в много "представителна сграда", забележете на 90 години! В някоя западна столица може да е приятно да живееш в сграда на 100 години, но това за мен е странно(освен, ако не е наследствен). Подобните "престижни" сгради са без асансьор и със стабилен партер, тоест 4 етажа престижно изкачване.
    Също така вестибюлът - освен ако жилището не е 200 кв.м., е нещо много нефункционално. Ако е зъболекарски кабинет е ОК за чакалня, иначе не е удобно за живеене по моите критерии.
    И разбира се банята - няма ли място за вана, не ми я хвали Simple Smile

# 602
    Да, но от една агенция ми казаха, че не дават ипотечен за имот на зелено.
    Не дават, да. В едни банки е след Акт 15, а в други - след Акт 16. Все пак не се отказвайте, харесайте си апартамент и говорете с инвеститорите. Понякога се съгласяват на по-късен етап да дадете по-голямата част от сумата. Вие така или иначе трябва да имате самоучастие, така че не очаквай всичките пари да са от ипотечен кредит.
    Така както го представяш не знам как ще стане. Ако искаш пиши на лични и кажи точно какво ти е положението, иначе не знам какво повече да ти кажа...

# 603
    • Варна
    За този комплекс Варна сити парк, не са ли много 400 и не знам си колко апартамента? Това си е едно голямо село. Въпреки, че е затворен комплекс, с правила и т.н. , това си е много народ . В басейна ще е чудо. За това, че е до циганската махала, ами там си е. Циганите си сноват до мол Варна нонстоп.

# 604
    • In transit
    За този комплекс Варна сити парк, не са ли много 400 и не знам си колко апартамента? Това си е едно голямо село. Въпреки, че е затворен комплекс, с правила и т.н. , това си е много народ . В басейна ще е чудо. За това, че е до циганската махала, ами там си е. Циганите си сноват до мол Варна нонстоп.

Те циганите сноват и около Чаталджа нон стоп да ти кажа. Едно време кьорав циганин нямаше из района, сега е пълно. Имам чувството, че тук са населили наоколо.

Вижте за какво искат 76000 евро в Победа: https://www.olx.bg/ad/tristaen-slanchev-apartament-ID6RbCL.html#7503b5e173 Тоя народ е слънчасал!  ooooh!

# 605

Те циганите сноват и около Чаталджа нон стоп да ти кажа. Едно време кьорав циганин нямаше из района, сега е пълно. Имам чувството, че тук са населили наоколо.

Вижте за какво искат 76000 евро в Победа: https://www.olx.bg/ad/tristaen-slanchev-apartament-ID6RbCL.html#7503b5e173 Тоя народ е слънчасал!  ooooh!

Няма да могат да го продадат на тази цена, моя позната на скоро продаде за 68 000 стара тухла 100кв чисти на базар Левски пак за основен ремонт.

# 606

Това е не за основен, а тотален ремонт. hahahaПовече от 60, не могат да му вземат, въпреки че Струга не е лош район, близо е до молове и лятно Тракия.

# 607
    Понеже съм във фаза търсене и днес намирам листче - продавам 4стаен апт. в района за ХХ000.
    Зачудих се, но си викам, да звънна.
    Та - не е точно 4-ст. а 3 стаен, но за брокера и кухнята е стая.
    Както казват наши балкански съседи - Аферим, машшалах.

По тази логика и банята може да я обявят за стая.
    А както бях писал преди - вече и мазето се добавя в квадратурите.
    За терасите си е класика - 56 м2 жилище и 30 м2 тераса става 96 м2.

Просто масажирам клавиатурата....

# 608
    • In transit
    dikobraz, гаражите и паркоместата също ги включват към квадратурата.
    А преди години се сещам, че имаше един брокер дето остъклена тераса с легло я броеше за стая.  Joy Joy

# 609
    Имаше и един мезонет, панел, с басейн  #Crazy #Crazy, може и ЕПК да е бил Joy Joy Joy Joy Joy

# 610
    По тази логика и банята може да я обявят за стая.
    А както бях писал преди - вече и мазето се добавя в квадратурите.
    За терасите си е класика - 56 м2 жилище и 30 м2 тераса става 96 м2.

То е ясно, че при НС, терасите влизат в квадратурата, но 56+30=86. Peace

# 611
    А имаше един с тоалетна за гости, няма лошо, само дето тоалетната беше на балкона...

# 612
    Аз съм виждала гарсониера обявен за тристаен. На терасата сложили Раховец и го броят за кухня с излаз на тераса, т.е. това е третата стая.

# 613
    Виждам , че тук с е обсъждат софийски имоти основно, но дали има сайт или агенция , където мога да намеря имот в родопските селца?

# 614
    Да кажа на всички, които купуват много да внимават, а не като нас - купихме апартамент за 15 минути.
    И да ви кажа апартаментът не е лош, никак даже. Обаче проблемът ми е друг - нямам особена нужда от него реално  Laughing Като си помисля, че си дадохме спестяванията за него и ми се струва необосновано, при положение че имаме друго жилище.
    Ако зависи от мен, да съм го препродала. Обаче е семейна собственост, а сега де  Joy

Общи условия

Активация на акаунт