"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 31

• 64 211
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
В обедната направен кръвен тест, мен резултат ми излезна в същия ден следобяд към 15-16ч. Чакаме положителен Simple Smile

# 136
Пропуснах и другите признаци при мен: болки в кръста и "опашката", БТ над 37 градуса няколко дни (от толкова я меря), а от вчера една безкрааайна умора и сънливост на моменти. Гаденето почна д ае само в първата половина на деня, слава Богу. Направих тест, но вечерта - нямах търпение за другия ден, нали е по-добре сутрин, когато хормонът е концентриран. Излезе втора бледа чертичка. Мисля утре да направя кръвен тест, но четох, че е на гладно. За колко време става резултатът от теста?

Втора бледа черта означава бременност(ако наистина я има и не е въображаема). По принцип на преглед се ходи при поне 10 дни закъснение, но щом чертата все още е бледа, а имаш няколко дни закъснение, може да изчакаш 15 дни за по-сигурно.(за да нарастне ЧХГ достатъчно и да се види бременността на ехограф). Кръвният тест в повечето случаи е излишен. Може просто да си изчакаш прегледа.

# 137
http://prikachi.com/images.php?f=images/932/9136932m.jpg&sen
Помагайте момичета,закъснява ми вече  2 ден ,единия тест е от 4 юни ,а другия от 5юни.Последната М беше на 5май ,цикъла ми е с продължителност 4дни и ми идва на 28-29дни.Да уточня,че тестовете са правени преди закъснението:)

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 12:52 от Magi13

# 138
  • София
да, бременна си, след седмица отиди да те видят на ехограф

започни метилирана фолиева киселина - неофолик мета или друга метилирана
ако получиш кървене, зацапване или болки - отиди по-рано на лекар

късмет и успех Simple Smile

# 139
  • 2860 км северно от Екватора
http://prikachi.com/images.php?f=images/932/9136932m.jpg&sen
Помагайте момичета,закъснява ми вече  2 ден ,единия тест е от 4 юни ,а другия от 5юни.Последната М беше на 5май ,цикъла ми е с продължителност 4дни и ми идва на 28-29дни.
Честито бременна си. bouquet

# 140
Положителен е Честито  bouquet

# 141
Привет на всички , да разкажа на кратичко и моята история. Имам 2 деца  от първият брак. Със сегашната ми половинка бебеправим  #Silly  от ноември и все още без резултат... Понеже съм мед. служител потърсих мнение от 3-ма АГ специалисти - имам конизация 2011г , изследваха ми хормони- всичко е в норма , последните две цитонамазки при различни специалисти - 1ва група, откриха ми кистичка 30мм за която пия дуфастон-2х1т за 10 дни от 15тият ден на цикъла , който е 26-27дни с овулация на 11 - 12ден. Дуфастонът ще помогне и за бебето. Последната М  беше на 17 май , сега не я очаквам , но предполагаемата дата е 12 юни...
Пожелавам Ви много положителни емоции  и тестчета    EFP EFP EFP

# 142
  • София
при наличие на кистата, овулацията доказана ли е?
принципно наличието на киста 3см променя хормоналните нива и овулацията следва да бъде проблемна. Има и случаи, в които о има въпреки кистата, но не са чак много чести.

Терапията с дуфастон не помогна ли на кистата да изчезне? Още ли е там?

# 143
О има въпреки кистата. Лекарката каза август да отида на преглед за кистата , ако настъпи бременност по рано разбира се, не била проблемна и можело да забременея. Дуфастона го пия от миналия месец. Нямам промяна в хормоните в граница са.

# 144
Здравейте, момичета!
 Вчера Ви писах, че съм си правила кръвен и Ви питах за резултата, тъй като ми се видя доста висок за само 4 дни закъснение.(на 4май ми беше последната менструация).
Та ето какво се случи.

Вчера си правих кръвен в лабораторията в Софиямед и резултата беше 14510. (доста ми се видя, за 4 дни закъснение) и затова си пуснах нов кръвен днес в Цибалаб и резултата е 2866.

Направо съм изумена от тази огромна разлика.

# 145
Хм, да не са различни нещо мерните единици, макар че не съм сигурна дали изобщо има други мерни единици за ЧХГ освен съществуващите, но погледни какво пише до цифрите. Препоръчва се теста да е в една и съща лаборатория, за да се сравнят резултатите, а и защото референтните граници се различават, но уж с малко. Тук разликата наистина е огромна.

# 146
Мерните единици са еднакви. Забравих в предния пост да спомена, че вчера много се притесних от тази огромна стойност и отидох на преглед и гинеколожката ме прегледа. С коремен ме гледа и нищо не видя. После ме погледна с вагинален и видя плоден сак, но каза, че да се види ембрион е много рано още.
И все си мисля че ако първите резултати бяха верни, то щеше вече да може да се видят повече неща. Не знам, поне аз така си го обяснявам.

# 147
Не е възможно нито при първата, нито при втората стойност да не се види според мен или ако наистина не се вижда, това не е много добър знак. Има нещо странно, харесай си една от лабораториите и повтори в същата. Посъветвай се и с друг лекар, ако трябва.

# 148
Дима, за 48 часа трябва да се удвоят стойностите. Ако първата лаборатория не ти вдъхва доверие, изчакай да минат два дни и направи повторен тест във втората. Тогава ще си проличи.

# 149
Не е възможно нито при първата, нито при втората стойност да не се види според мен или ако наистина не се вижда, това не е много добър знак. Има нещо странно, харесай си една от лабораториите и повтори в същата. Посъветвай се и с друг лекар, ако трябва.

Не стряскайте момичето. Казва, че се е видял плоден сак с вагинален ехограф, т.е. вижда се каквото трябва.

Дима, на този етап няма как да се види с коремен ехограф и прегледите се правят с вагинален. Мен са ме гледали с вагинален до края на трети месец(както е практиката). Тестовете се правят в една и съща лаборатория, иначе не са много достоверни резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт