Откраднат живот - тема 19

• 74 867
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Разпиляна във въображението
Разбира се, че не се очаква членски внос, но пък какво допринесе ти за по-реалното отразяване на серията, освен да се заядеш с нас и според теб пишем глупости?

Лично аз очаквам количеството отминали епизоди, критика и т.н., да доведе до качествено изменение. Наистина искам, защото искам да има повече българска продукция. Изумява ме, че продължават да допускат такива недоразумения и понякога си мисля, че им е все едно.

# 526
Скрит текст:
Miriel, доколкото ми е известно, за да публикуваш в тема, не се изисква членски внос, или специален статут на "ветеран", който бил списвал n на брой мнения? Или бъркам нещо?

В темата влязах от любопитство. Не очаквах толкова много злостни и хапливи коментари, разбори от типа на кой какво очаквал, как му се струвало по-логично, изтъркани клишета от рода на "многопластови" образи и прочее глупости.
Скрит текст:
В края на краищата, това, което е наше лично, субективно възприятие за нещата, не е задължително да бъде поведенческа линия - модел. Именно защото е пъстър, неочакван, понякога нелогичен, сериалът продължава вече 4-ти сезон. Който е загубил интерес още след втория сезон, защо продължава да го гледа? И какво полезно би могъл да напише като коментар, се чудя?

П.С. И понеже ме попита - това, което ми се видя странно в снощния епизод, беше факта, че гробовете на двамата професори бяха един до друг. Всичко останало ми хареса и заинтригува. За мен началото бе силно.
٠•● Dega ●•٠ , понеже съм глуповата, както си разбрала, точно многопластови образи искам да гледам. А това, че сериалът има 4-ти сезон, не означава, че е изпипан. Защо няма критики към образа на Калин? Точно, защото е многопластов и през трите предни сезона е единственият развиващ се.

ПП. Позволих си да те цитирам, защото се хвана конкретно за дума от моето мнение.

# 527
  • до една звездичка
Разбира се, че не се очаква членски внос, но пък какво допринесе ти за по-реалното отразяване на серията, освен да се заядеш с нас и според теб пишем глупости?

Наричаш засипването с критики "реално отразяване на серията"?  Laughing

# 528
  • There I was on a July morning
В темата влязах от любопитство. Не очаквах толкова много злостни и хапливи коментари, разбори от типа на кой какво очаквал, как му се струвало по-логично, изтъркани клишета от рода на "многопластови" образи и прочее глупости.
Аз злост не влагам в коментарите и не виждам причина за подобни реакции от твоя страна.
Това е един измислен сюжет с измислени образи, за мен е абсурдно заради това да се нападаме. Въпреки, че критикувам някои моменти и образи, не отричам, че сериалът има и положителни качества и заради тях все още го следя.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 18:10 от Скубиду

# 529
  • София

Наричаш засипването с критики "реално отразяване на серията"?  Laughing
Ами ако си ги заслужава. Не можем на черното да кажем бяло, само защото е бг сериал и гледаме вече 4 сезон. И стига с това - който не му харесва да не гледа. Ако гледат само тези, на които всичко им харесва, сериалът ще престане да съществува доста преди 4 сезон.

# 530
  • София
Или вземете пишете вие сценарии за над 180 епизода, пък да ви видим тогава колко остроумни, логични, последователни и прочее ще бъдете!?
Голяма логика, няма що. Защо трябва форумът да пише сценарий? Да пишат сценаристите и то толкова епизода, за колкото имат капацитет. Голямо оправдание, че епизодите били много - ами да напишат малко, но качествени.

# 531
  • до една звездичка
Ако гледат само тези, на които всичко им харесва, сериалът ще престане да съществува доста преди 4 сезон.

Ако си мислиш, че всички онези, които го харесват, са абонати на bg-mamma и пишат в темата, имам изненада за теб!  Joy

И пак си противоречите! Уж искате да имало повече и качествена българска продукция, пък не се спирате с хейт! Нямам и намерение да проверявам, но съм сигурна, че в темата за някой турски филм всички коментари са на другия полюс. Там има потенциал и за 44 сезон!

# 532
  • Bulgaria
Чаках Вергов още вчера ,ама не ме огря  Laughing Laughing

Наталия-не я упреквам ,доста неща и се събраха.Явно е депресивна ,като майка си .... Жалко за Калин ,бяха супер двойка ,но ......
Александър май само в първи епизод ще бъде. Няма го в началните надписи
Янко явно няма да приеме Калин за свой син . Не видях никаква обич към него ,но каза доста смислени неща на Наталия
Епизодът беше доста скучен за начало на сезона....Дано по-нататък да видим по-интересна завръзка....

# 533
  • There I was on a July morning
Подозирам, че хора от екипа на филма/или техни близки се включват тук за да размахват пръст назидателно. Само по този начин си обяснявам подобна нетърпимост и раздразнение към критиките. Wink

# 534
За ОЖ като за мъртвец, или хубаво, или нищо!

# 535
На мен горе-долу ми хареса. Но не обичам филми, дето ме засипват с дълбокомислени, философски фрази. Нали каквото искат да кажат, трябва да го кажат със сценария и с играта на актьорите, кому е нужна тая рецитация? И без туй Евгения рецитира достатъчно!
 А пък на Сашко всичко му разбрах! Сякаш говореше по-ясно от преди!

# 536
  • Разпиляна във въображението
٠•● Dega ●•٠, не се спирай. Отдели малко време и влез в някои други теми. Ех, тези турски сериали. Имам скромен опит с тях, само един съм загледала, но там нещата си бяха наред - декори, игра на актьорите, сценарии и т.н. Мен ме дразнят, че показват Турция в светлина, в която не вярвам, че е и затова съм пас с тях.

В началото на сезона някои неща направо си крещят от липсата на логика:
- Погребват Камбуров до човека, когото преследваше до последно за греха, който е извършил. Когото изобличаваше пред телевизора като лъжец. Погребват го не в родния град, а в далечна София. Жената, при която живееше, остави дрехите му до боклука! Можеха да ни спестят тази глупост, оставяйки само гроба на Генадиев.

- В началото не разбрах погребват ли Генадиев? След това си помислих, че може би са се събрали тихо да отбележат раждането на бебето, а то вече било родено, отраснало като за 3-4 месечно, и в крайна сметка са минали 40 дни от сватбата/погребенията.

- Обратът в образа на Вяра. Чудя се на какво се дължи - на това, че най-накрая богаташът е нейн и освен, че има къде да се шири, кой да я кара и да е зад гърба й /то и преди беше така, ама сега официално/, или очаква определен период от месеца. Мънкаща и пънкаща, а накрая се репчи на Директора.

- Наталия. И в депресия да е, ние чухме оплакването й заради съвпадението сватба/погребения. Топло посрещна Янко и Сашето и едно небрежно каза, че не е ходила оттатък. Пълна липса на съпричастност към Калин. После гледа през шпионката дали Калин ще последва думите на Янко, а после разочарована. Ами да бъде.

Калин продължава да ми е любимец. Жалко, че ще го забъркат някъде. Дано поне да не стане лесно.

# 537
  • София
Наталия я натовариха да организира погребенията и всичко, а после Калин ѝ се изрепчи 'стига с тоя телефон'. А самият Калин призна накрая, че бил зает да обгрижва майка си и Катя, а пък пренебрегвал Наталия, защото му изглеждала най-силна. Това е причината за депресията ѝ и според мен има право.

# 538
Здравейте, и аз успях да гледам първия епизод чак сега и се включвам с моите коментари за старта Simple Smile.
Според мен сценаристите са се опитали да ни покажат посоката и как се е стигнало до новите сюжетни линии, които тепърва ще развият при героите, но са го направили само за 40 дни и затова според мен ни се струва малко нелогично. Например как само за 2-3 дни от сватбата до погребението на Генадиев, Калин и Наталия започнаха да си крещят и се преобразиха от влюбената и разбираща се двойка в двама много отдалечаващи се един от друг хора. След това на 40тия ден след сватбата на Калин вече не му се прибира вкъщи. Такъв развой на взаимоотношенията в реалния живот отнема поне няколко месеца, ако не години, докато в сериала са ги събрали в 40 дни.
Персонажа на Добрева явно в този сезон ще е по-скоро негативен и ще ни я покажат в друга светлина.
Аз го разбирам така - трябва да направят някаква промяна в образите, за да има нови линии, които да развират, тъй като предишните образи са се изчерпани вече и този първи епизод ни разкрива как се е стигнало до тези промени и какво да очакваме от героите занапред.

# 539
Странни хора...
До вчера пълнехте теми с охкания, ахкания и прохълцвания от типа: ах, кога ще почне, ох, нямам търпение, а сега - блудкаж било, двойки за сценарий раздавате!
Майко мила! Ми не го гледайте филма, не е задължително! Или вземете пишете вие сценарии за над 180 епизода, пък да ви видим тогава колко остроумни, логични, последователни и прочее ще бъдете!?
Аман от критикари!
Ами добре, ще пиша. Колко плащат?

Общи условия

Активация на акаунт