Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 8

 • 78 952
 • 767
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 6 983
Зависи от ресурсния. Ако е опитен, съвестен и сърцат ще знае как да подходи, за да го разбере детето, да се концентрира и т.н. тоест ще има реална полза. Ако гледа само да отбие номер, по-добре изобщода не ходи, единствената полза ще е за учитулката, че не трябва да отделя време на детето и то няма да пречи.
Откъм дисциплина засега не се оплакват от моята в часовете - не говори, не се върти, не става. Работи по-бавно, но това да й е проблемът. Е, попроявила се - два-три пъти излязла до тоалетна без да се обади, а първия ден тръгнала да обикаля училището и се поизгубила, та охраната я върнал. Добре че имат баджове с имената. Непрекъснато говоря, говоря, но... дали ме чува изобщо илие си го пропуска покрай ушите и аз не знам. Реално знае кое е правилно и кое - не, какво може и какво - не, но няма задръжки. Поиска ли нещо, завладеят ли я импулсите спирачка няма.

# 46
 • Мнения: 1 612
Здравейте!
Големият ми син е с диагноза хиперкинетично разстройство с дефицит на вниманието.
Разбрах, че можем да минем ТЕЛК.
Въпросите ми към Вас са:
Има ли сред Вас минали по този път? Трудно ли се минава комисията? С какъв процент са издадените документи и има ли право на получаване на инвалидна пенсия?

# 47
 • София
 • Мнения: 245
Здравейте. Споделете моля как протичат при вас нощните изблици - при нас настъпва едно будуване около 2часа от2 до 4ч в което се мрънка колко й е скучно да спи и е като в просъница. В началото даже ми говори със затворени очи. Ние не сме диагностирани с хиперактивност тъй като не съм потърсила лекарска консултация. А това й държание е от 3 седмици! До преди два дни спеше добре цяла седмица и сега две поредни нощи пак изпада в истерии. При хиперактивно дете всяка нощ ли се проявява някакво състояние на безсъние и плач или има и спокойни нощи.? По горе споменах че дъщерята ми от малка будува кротко в леглото около два часа периодично,но никога не е ревала, не ми е казвала че й е скучно като спи и иска да става....Съвсем кратко си е лежала докато заспи.
Не спи и на обяд

# 48
 • Мнения: 98
Здравейте, детето ми е диагностицирано с аутизъм на 2години и д10 месеца. С него се работи в тази насока. Днес една психоложка за втори  път ме посъветва да потърся И мнение за хиперактивноста с дефицит на вниманието при детето. Нали то се повлиява от медикаменти за разлика от аутизъма. Моля който е ходил или знае за лекар в Пловдив да ми каже. за София и Александровска знам, но не искам да ходим чак до там. Затова търся в Пловдив и за хиперактивност с дефицит на вниманието.

# 49
 • Мнения: 6 983
При моето дете е мятане в леглото , докато спи, придружено със стенене и бълнуване. Това продължава по няколко часа (4-5) и се успокоява чак около шест сутринта. Отдавна отшумяха, случват се рядко. На няколко пъти се е случвало да се буди с писъци и много трудно се успокоява. Мисля, че в тези моменти сънува кошмари, от които не може да излезе.

# 50
 • София
 • Мнения: 245
При моето дете е мятане в леглото , докато спи, придружено със стенене и бълнуване. Това продължава по няколко часа (4-5) и се успокоява чак около шест сутринта. Отдавна отшумяха, случват се рядко. На няколко пъти се е случвало да се буди с писъци и много трудно се успокоява. Мисля, че в тези моменти сънува кошмари, от които не може да излезе.


Хммм много е  различно от това при нас. Ние сме като сърдити или ядосани като се събуди,не уплашени като от кошмар. Събужда се и почва да ме командва - Мамо не си ми правила завивката, искам да стана,ама какво да правя като стана,скучно ми е... Само въпроси задава и ако е много вкисната почва и да реве за някаква глупост... И докато се успокои и заспи два часа са минали.... Не знам период ли е или всяко хиперактивно дете различно се държи

# 51
 • Мнения: 7
При моето дете е мятане в леглото , докато спи, придружено със стенене и бълнуване. Това продължава по няколко часа (4-5) и се успокоява чак около шест сутринта. Отдавна отшумяха, случват се рядко. На няколко пъти се е случвало да се буди с писъци и много трудно се успокоява. Мисля, че в тези моменти сънува кошмари, от които не може да излезе.
Ох и ние сме така моля те кажи ми как се оправийте на колко годинки сте

# 52
 • Мнения: 6 983
При Лъчезара беше период, който обхвана първите месеци след осиновяването. Буквално всяка нощ. Беше на 3,4г, когато я взех и продължи някъде 3-4 месеца, след соето започна да се успокоява нощния сън. Тогава пък започна един доста дълъг период на трудно заспиване (по 2-3 часа я приспивах). Накрая започнах да я лишавам от слдобедния сън и вечер да я слагам с бебето в 19,30-19.50 дори и през лятото. Започна да заспива за 5 минути. Напълно спокоен не е и до сега, а е вече на 7г. Все още се случва да се размърда неспокойно в леглото, суче трескаво палец и се клатушка да се успокои. Доскоро спеше при мен. Като я усетех и слагах ръка върху нея, виках я "Лъчи, Лъчи.." и лекичко люлеех докато усетя, че се отпуска и отново спи спокойно. Доста помогна и едно сиропче Седивитакс, което й давах миналата година.

# 53
 • NE
 • Мнения: 10 996
Здравейте! Включвам се в групата с моето 3,8 г. момче, което има ХАДВ. Дълго време се лутахме в грешни специалисти, диагнози и най-вече желание да се предложи нещо ефективно. Доста често чухме може да е аутизъм. Чакаме дата за обследване в Св. Никола, но си има всички видни симптоми.
Основният проблем е че липсва вербална комуникация. Знае какво иска, знае къде и как да го получи, но отказваше дълъг период да повтаря и учи. От филмчетата научи някои думички на английски език. Само те му привличат вниманието. Обикновени дейности се вършат по 2-3. Докато го храня, играе или докато го обличам го гоня. Опашка не може да изтрае, не харесва големи тълпи. Обикаля по 4-5 км навън за да се измори. Голям физкултурен салон го обикаля над 20 мин. в галоп. Само каталясал е склонен да изпълнява, яде и спи.
Има проблем и с храненето и на ръст и колограми е дребен и слаб.
На своя глава започнах да давам б12 и добре се повлия. Добра промяна се получи и с детската градина. От началото на годината имаме бебе и това много пагубно му се отрази.
От месец давам течните водорасли на Аквасорс. А скоро започваме и чиста Омега с високи нива на DHA. Всяка седмица го водим на терапия с психолог и логопед. От седмица има по нова думичка и опитва да пее песнички от градината.

# 54
 • София, Люлин-8
 • Мнения: 1 756
Здравейте, извинявам се че брутално нахлувам в темата, мнооого от отдавна не съм писала.
Имам дъщеря на 6 г. и 3 м. с генетично-метаболитно заболяване (хиперпролинемия тип1), което води до епилепсия, интелектуален дефицит, атаксия, аутистични черти, ХАДВ и кисти в бъбреците. С изключение на кистите останалото си го имаме в пълен комплект. Заради епилепсията пие 3 медикамента и всеки път като почвахме някой нов ми казваха, че ще се поуспокои. Да ама не, същата си е хиперактивна, уморявам се само като я гледам, а дори не си и представям какво чудо щеше да е ако не пиеше тея илачи. В детската вече тотално се отказаха да се занимават с нея и я оставят да си прави в общи линии каквото иска. Догодина ще повторим предучилищната баре понавакса малко, че сме много назад от връстниците си, пък и тя 5 мин. не може да стои на едно място, какво остава за учебен час от 45 мин. - АБСУРД. А работи с логопед, психолог, ерготерапевт и ресурсен учител и в детската и на частно. Disappointed
Вашите дечица как се справят? Има ли някой който е отложил тръгването в първи клас, и имаше ли ефект?

...... Превърнала съм се в негов слуга. Вчера бях при проф.Димитър Чавдаров. След ЕЕГ каза, че детето е здраво и нормално, но е хиперактивно. Изписа ни Pyramem 400mg и Memodrin 750 mg с идеята да възбудиме мозъка и евентуално да започне да се съсредоточава и да може да работи нормално с логопеда. Изписа и Diazepam, но не мисля да го давам при положение, че детето ми не е чак толкова буйно и не наранява околните. Въпросът ми е има ли родители във форума ползвали по-горе изброените лекарства? .............

Божеееее тоя дядка съвсем е изтрещял как диазепам на дете дето е само с ХАДВ, нали ще го направи на дроб, това е много тежък медикамент. Мойта щерка дето е с фармакорезистентна епилепсия (т.е. не се влияе от лекарства), с ежедневни пристъпи, че и епилептични статуси ми е правила не пие Диазепам.Scream
Иначе на въпроса Пирамем е Пирацетам дават го доста за подобряване на мозъчната дейност и за проблеми с говора се изписва, мисля че действа като съдоразширяващо. Другото не съм го чувала.

# 55
 • Мнения: 319
Моят син е на 13 години, хиперактивен.Проблеми в училище -колкото искате.Колкото расте, толкова растат и проблемите!Джипито смята ,че не е желателно да се дават психостимулиращи лекарства, а на мен май ми се иска ,защото липсата на самоконтрол започва да става психодепресираща.
Но му давам хранителни добавки- нептун крил оил,магне в6,пикногенол, пробиотик. Не мога да кажа до момента дали имат някакво въздействие.Давам ги от 2 седмици.Ако някой има опит с хранителните добавки нека сподели.

# 56
 • Мнения: 6 983
Здравейте, все си мислех, че детето е хиперактивно с дефицит на вниманието, импулсивен тип. Такава диагноза поставиха и в ДЮЦПЗ в нашия град. Вярно, че при нея хиперактивността е слабо изразена, преобладават дефицитът на внимание и импулсивността. Миналата седмица в София на заключителната среща в Св Никола, детската психиатърка каза - смесено специфично разстройство на развитието, IQ 68, с очакване детето да влезе в норма, макар и под средното ниво. Не е и за оценяване със звездичка, но определено изпитва трудности в обучението и по БЕЛ и по математика и има нужда от допълнителна работа с ресурсен учител, логопед и психолог - специалист в работата с осиновители и осиновени. (Детето е осиновено) Основният дефицит е математическото мислене. Досега никой не й е предписвал нищо за концентрация и подобряване на вниманието. Работи много бавно, нуждае се непрекъснато някой да стои до нея. Учителките проявяват разбиране и помагат доколкото могат, но и вечер се налага да работи допълнително, за да свърши всичко. За сега домашните и задачите в училище не са диференцирани за нея и затрудненията й, дава й се общия обем и вид като на останалите. Справя се с помощ, но и за много повече време, което я изморява и я прави раздразнителна и разконцентрирана. Мисля си на своя глава да давам Брейн бустер, да видим дали ще й се подобри вниманието. Какво е мнението на тези, които дават. Да очаквам ли странични ефекти? Ескимо кидс? Има ли нещо изпитано, което да подпомогне мозъчната дейност, но и да не води до раздразнителност например, че и прагът й е доста нисък.

По въпроса с диазепама - на мен ми го предписаха за лека форма на епилепсия (загуба на съзнание за кратко, през няколко месеца до година и при диагностицирано възбудно огнище след прекарано сътресение на мозъка на тригодишна възраст) Пих го няколко години, след което бе заменен с фенобарбитал и тегритол/ стазипин. Единственият страничен ефект беше по-дълбокия сън (не чувах будилника например). До 7 клас бях отличничка, почти без усилие.

# 57
 • Мнения: 150
Привет Mama Ru, моето момченце през какви ли не диагнози мина...но ХДВ си остана.Другите отпаднаха Слава Богу!
И при него има проблем с концентрацията, изнервяне...
Доволна съм от Брейн Бустера, а сега пие по схема хомеопатични ампули в комбинация с един препарат и едни перлички(те са пореден курс от терапията при Петко).

# 58
 • Мнения: 2 213
Мама Ру аз по- напред съм писала за проблемите на моето дете. Давам брейн бустер по препоръка на лекар. Доволна бях до преди да тръгне на училище. Още го давам. Но сега и трябва нещо друго, не е достатъчен брейн бустера при нея. Много майки за подобни проблеми дават ГАБА. Или гамалон.

# 59
 • Мнения: 15
Привет Mama Ru, моето момченце през какви ли не диагнози мина...но ХДВ си остана.Другите отпаднаха Слава Богу!
И при него има проблем с концентрацията, изнервяне...
Доволна съм от Брейн Бустера, а сега пие по схема хомеопатични ампули в комбинация с един препарат и едни перлички(те са пореден курс от терапията при Петко).


Имате ли тел на Петко? Предполагам това е хомеопат в София?

Общи условия

Активация на акаунт